Skorer Bunyodkor'un yeni teknik direktörü Amet Mamet

Bunyodkor'un yeni teknik direktörü Amet Mamet

10.02.2009 - 16:16 | Son Güncellenme:

.

Bunyodkorun yeni teknik direktörü Amet Mamet

Fenerbahçe’nin de eski teknik direktörü olan Brezilyalı Arthur Zico’nun ayrılmasından sonra boşalan Bunyodkor Teknik Direktörlüğüne kulübün antrenörü Amet Mamet getirildi.
Bunyodkor kulübünden yapılan açıklamada, Brezilyalı teknik direktör Zico’nun, CSKA Moskova’ya gitmesinin ardından boşalan teknik direktörlük koltuğuna, Bunyodkor Yönetim Kurulu kararıyla, bugüne kadar kulüpte antrenör olarak çalışan 54 yaşındaki Amet Mamet’in getirildiği bildirildi.
Açıklamada, Amet Mamet yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bunyodkor’un, hazırlık maçlarında Ukrayna’nın Metallist ve Çek Cumhuriyeti’nin Slaviya takımlarını yendiği, Bulgaristan’ın Liteks ve Barcelona kulübü ile yapılan hazırlık maçlarında ise berabere kaldığı hatırlatıldı.
Daha önce Özbek basını, Brezilyalı yıldız futbolcu Rivaldo’nun da top koşturduğu Bunyodkor’un, aralarında Berd Shuster, Frank Rijkaard ve Johan Cruijff’in de olduğu bazı yabancı teknik direktörlere teklif götürdüğünü yazarken, son olarak Zenit St.Petersburg’un eski teknik direktörü Vlastimil Petrjela ile görüşüldüğünü ve Petrjela’nın son kararını Mart ayında açıklayacağını duyurmuştu.
Bu yıl Asya Şampiyonlar Ligi ile Özbekistan Kupası ve liginde şampiyonluğu hedefleyen Bunyodkor’u, Mircelal Kasimov’un Özbekistan Milli Takımına teknik direktör olarak atanmasının ardından Eylül 2008’de teslim alarak yıl sonuna kadar çalıştıran Zico, Bunyodkor ile Özbekistan Kupası ve Özbekistan liginde şampiyon olurken, Asya Şampiyonlar Ligi’nde ise yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı.