BursaSpor Bursaspor yönetiminden Batalla açıklaması

Bursaspor yönetiminden Batalla açıklaması

22.11.2013 - 17:05 | Son Güncellenme:

Bursaspor'da Başkan Erkan Körüstan yaşananlar sonrasında basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulundu. Ayrıca Batalla'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda olduğu ortaya çıktı.

Bursaspor yönetiminden Batalla açıklaması

Bursasporlu Pablo Martin Batalla'nın menajeri aracılığıyla kulüpten ayrılmak için yönetime başvurdu.
Şok karar sonrasında, Kasımpaşa maçı öncesi kamp için takım akşam saatlerinde Özlüce Tesisleri'nde toplanırken Arjantinli yıldız tesislere gelmedi. Yeşil beyazlı yönetim de Özlüce Tesisleri'nde biraraya gelirken, telefonla ulaşılamayan Batalla'nın aracında bulunan GPS sinyalinden İstanbul Atatürk Havalimanı'nda olduğu ortaya çıktı.

Başkan Erkan Körüstan yaşananlar sonrasında basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulundu. Başkan Körüstan'ın açıklaması şöyle:

"Bursaspor Kulübü sorunla karşı karşıya. Bursasporumuzun hem kaptanı, hem de uzun yıllar hizmet etmiş Pablo Batalla ile ilgili problem var. Bursaspor forması bu kadar ucuz değil. Bizim de anlamadığımız, Batalla'nın içinde bulunduğu psikolojik problemler var. Sayın Daum'un geldiğinden beri yaşanan tabloyu anlatacağım. Yeni bir durum değil. Batalla sezonun ilk maçında Daum'a gelerek kendi sisteminde oynayamayacağını iletti. Sayın Daum da bunu kabul etmemiştir. 'Bu takımın liderisin, ben sana uyarım' diyerek rahatlatmıştır. Batalla'nın sezon başında menajerleri teklif olduğunu ve Bursaspor Kulübü evet derse Batalla'nın gitmek istediği iletildi. Bizim satmak istemediğimizi söyledik ve görüşme taleplerini reddettik. Biz kabul etmedikten sonra menajerler, 'Batalla'nın sözleşmesinde iyileştirme yapın' dediler.

Rahmetli İbrahim Yazıcı sonrasında bir iyileştirme de biz yaptık. Pablo yine düzeldi. Sonra problem olmadı. Jübileni burada yap dedik. Ama Sivasspor maçından sonra yaşanan olaylar bizi hayrete düşürdü. Batalla Sivasspor maçından sonra sayın Daum'un kendisine saygısızlık ettiğini söylemiş. Babası ve menajerini Bursa'ya çağırmış. Menajerleri görüştükten sonra hakaret olmadığını yanlış anlaşılma olduğunu söylemiş. Tüm futbolcuların içinde gerçekleşiyor. Kesinlikle Daum'un saygısızlığı söz konusu değil. Böyle olsa tüm futbolcular tepki gösterir. Tercümanlar da böyle bir şey olmadığını söylüyor. 'Bizim paramızı vermeden sizinle görüşmeyiz' dedi menajerler. Biz tüm futbolcuların parasını eksiksiz ödüyoruz. 1 milyon 100 bin Euro şimdiye kadar aldı. 740 bin Euro da bu hafta ödeme yaptık. Toplantıya geldiğinde, 'Ben Daum'la çalışmak istemiyorum. Onun sistemine, sizin projelerinize dahil olmak istemiyorum' dedi. Bize bilgi vermeden, 'Bursaspor'da yokum' diye basına mail geçmiş. Bursaspor forması bu kadar ucuz değil. Kimse bizim futbolcumuzu istemeden alamazlar. Gereken yapılacaktır. Şu anda Kasımpaşa maçımız var. Teknik direktörümüz ve futbolcularımıza güveniyoruz."

Haberin Devamı

"YAPTIĞI ÇOK YANLIŞ"

Batalla'nın resmi bildirim yapmadığını belirten Başkan Körüstan, "Maalesef başka şeyler altında arıyoruz. Eski yöneticilerin haberi var bizim haberimiz yok. Bu çocuğun kafasını birileri karıştırıyor. Psikolojik olarak iyi durumda değil. Zaman gösterecek. Bu şeylerden sonra cezasız kalmayacaktır. Geri dönüp, hocasından özür dilemeli. Yaptığı çok yanlış bir şey. Bu takımın lideri bunu yapamaz. Batalla'nın Bursa şehrine ve mesleğine yaptığı bir saygısızlıktır. Ben herşeyi zorlayarak yarım saat önce arattırdım. Psikolojin bozuksa izinli görelim maç önemli değil dedik. Taraftarlar yönetim istifa diye bağırıyor ama yönetimin yapacak bir şeyi yok. Biz gerekeni yapıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

TARAFTAR TESİSE GELDİ

Öte yandan Batalla'nın ayrılma kararı camiada şok etkisi yaratırken, yeşil beyazlı taraftarlar da Arjantinli futbolcuyu ikna etmek için tesislere geldi. Uzun süre tesis önünde bekleyen taraftarlar Batalla için tezahüratta bulundu. Bu arada polisin de tesis önünde güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Taraftarlar başkan Erkan Körüstan'ın konuşması sırasında ise, 'Yönetim istifa' şeklinde bağırdı.