Diğer 96. Gazi Koşusu'nda büyük sürpriz! Kariyerinde ilk kez kazandı

96. Gazi Koşusu'nda büyük sürpriz! Kariyerinde ilk kez kazandı

26.06.2022 - 17:15 | Son Güncellenme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 96 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen Gazi Koşusu’nu Emrah Karamazı'nın sahibi olduğu Secret Power, jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı. Özcan Yıldırım böylece kariyerinde ilk kez Gazi Koşusu'nda zafer elde etti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 96'ncısını kazanan jokey Özcan Yıldırım’ı tebrik etti.

96. Gazi Koşusunda büyük sürpriz Kariyerinde ilk kez kazandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 96'ncı Gazi Koşusu'nu jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı "Secret Power" isimli safkan 2.31.04'lük derecesiyle kazandı. Yıldırım böylece kariyerinde ilk kez Gazi Koşusu'nda ilk sırayı elde etti.

Haberin Devamı

Yarışta ikinciliği 2.31.31'lik derecesiyle Müslüm Çelik'in bindiği ve Ahmet Korkmaz'ın sahibi olduğu "Mucize Kız" adlı safkan elde etti. Üçüncü sırada ise 2.31.32'lik derecesiyle Onur Dilbaz'ın sahibi olduğu ve Gökhan Kocakaya'nın bindiği "Sigoş" adlı safkan yer aldı.

 AHMET ÇELİK'İN MÜTHİŞ SERİSİ SONA ERDİ

Gazi Koşusu’nu üst üste 7 kez kazanan Ahmet Çelik'in müthiş serisi bu yarışla birlikte sona erdi. Çelik, 2015’ten beri Gazi Koşusu’nda zirveyi kimseye bırakmamıştı. Usta jokey sırasıyla; Renk, Graystorm, Piano Sonata, Hep Beraber, The Last Romance, Call To Victory ve Burgas isimli safkanlarla derbiyi kazanmıştı.

96. Gazi Koşusunda büyük sürpriz Kariyerinde ilk kez kazandı

ÖZCAN YILDIRIM: SİGOŞ ÖNÜMÜ AÇTI

Kariyerinde ilk kez zafere ulaşan Yıldırım, dev yarışın ardından duygularını şöyle dile getirdi: "1900-2000 metrelere kadar geride gitmek benim stratejimdi. Sigoş önümü açtı ve ordan çıktım. Yarış tam planladığımız gibi gelişti ve sonlandı. Çok mutluyum. Bu galibiyeti anneme ve kızıma armağan ediyorum."

Haberin Devamı

96. Gazi Koşusunda büyük sürpriz Kariyerinde ilk kez kazandı

2 DİŞİ TAY TARİH YAZDI

1999'dan sonra ilk kez iki dişi tay Gazi Koşusu'nda ilk iki sırayı aldı. 1999 Bartrobel-Talaria ve bugün Secret Power - Mucize Kız.

22 üç yaşlı İngiliz tayının 2400 metre mesafede ve çim pistte kıyasıya kapıştığı mücadelede finişi önde geçen safkan Secret Power sahibi Emrah Karamazı'ya, 2.5 milyon TL kazandırdı. Koşuyu kazanan tayın sahibi birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 3 milyon 859 bin 700 TL’lik bir ikramiye kazanmış oldu.