Galatasaray Galatasaray - Yeni Malatyaspor: 3-1

Galatasaray - Yeni Malatyaspor: 3-1

15.05.2021 - 22:58 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in 42’nci ve son haftasında Galatasaray, sahasında Helenex Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup ederek sezonu 84 puan ve averajla 2’nci sırada bitirdi.

Galatasaray - Yeni Malatyaspor: 3-1

Süper Lig’in 42’nci ve son haftasında Galatasaray, sahasında Helenex Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup ederek sezonu 84 puan ve averajla 2’nci sırada bitirdi. Galatasaray’ın gollerini 53’üncü dakikada Halil ve 60’ıncı dakikada Babel ve 90+3’üncü dakikada Oğulcan atarken, Yeni Malatyaspor’un tek golü ise 39’uncu dakikada Adem’den geldi.

Haberin Devamı

Detaylar geliyor

GALATASARAY - MALATYASPOR: 3-1

Stat: Türk Telekom 

Hakemler: Cüneyt Çakır, Mustafa Emre Eyisoy, Tarık Ongun 

Galatasaray: Muslera, Yedlin (Dk. 46 Şener Özbayraklı), Donk, Marcao, Saracchi (Dk. 74 Ömer Bayram), Taylan Antalyalı (Dk. 76 Oğulcan Çağlayan), Gedson Fernandes, Emre Akbaba (Dk. 46 Kerem Aktürkoğlu), Babel, Arda Turan (Dk. 46 Mustafa Muhammed), Halil Dervişoğlu 

Helenex Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Semih Kaya, Wallace, Hadebe, Karim Hafez, Zeki Yavru, Mallan (Dk. 67 Acquah), Fofana (Dk. 74 Mustafa Eskihellaç), Adem Büyük (Dk. 67 Kubilay Kanatsızkuş), Tetteh (Dk. 90 2 Ahmed Ildiz)

Goller: Dk. 39 Adem Büyük (Helenex Yeni Malatyaspor), Dk. 53 Halil Dervişoğlu, Dk. 60 Babel, Dk. 90 3 Oğulcan Çağlayan (Galatasaray)

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR
Süper Lig'in 42. ve son haftasında oynanan Galatasaray-Helenex Yeni Malatyaspor maçının ilk yarısı 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.
11. dakikada Taylan Antalyalı'nın uzun pasında Semih Kaya'nın uzaklaştıramadığı top ceza sahası içindeki Arda Turan'un önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun uygun durumda vuruşunda top yandan auta gitti.
13. dakikada Hadebe'nin ayağıyla uzaklaştırmak istediği top yükseklik kazandı. Ceza sahası içi sol çaprazdaki topu uzaklaştırmak için hamle yapan kaleci Ertaç'tan önce Arda Turan meşin yuvarlağı indirdi. Halil Dervişoğlu'nun zor pozisyonda boş kaleye vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
15. dakikada Saracchi'nin soldan ortasında altıpas gerisindeki Babel, kafayla vurduğu topu yandan auta gönderdi.
23. dakikada sağ kanattaki Babel'in ortasında altıpas üzerindeki Halil Dervişoğlu'nun kafayla vurduğu topu kaleci Ertaç Özbir güçlükle çıkardı. Pozisyonun devamında savunma topu kornere attı.
28. dakikada Saracchi'nin soldan ortasında penaltı noktasındaki Emre Akbaba uygun durumda bekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak meşin yuvarlak ters kanattan auta çıktı.
39. dakikada konuk takım öne geçti. Fofana'nın pasıyla sağdan atağa katılan Chebake, son çizgiye inerek ortasını açtı. Ceza sahasının ters kanadındaki Adem Büyük'ün gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
Müsabakanın ilk yarısını Helenex Yeni Malatyaspor 1-0 önde tamamladı.

Haberin Devamı

47 dakikada Karim Hafez'in soldan ortasında arka direkteki Tetteh'in vurduğu top, yandan auta gitti. 

50. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun uzaktan şutunda, top az farkla üstten oyun alanını terk etti. 

52. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Babel, seri çalımlarla altıpas önüne kadar sokuldu. Tecrübeli oyuncunun uygun durumda vuruşunda savunma araya girerek mutlak golü önledi.

53. dakikada sarı-kırmızılı ekip beraberliği sağladı. Ceza sahası önünde meşin yuvarlağı alan Kerem Aktürkoğlu, bekletmeden pasını derinlemesine oynadı. Ceza sahasına hareketlenen Halil Dervişoğlu, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1. 

58. dakikada Gedson Fernandes'in hafif sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Babel, arka direğe hareketlendi. Hollandalı futbolcunun gelişine vuruşunda, top yan ağlarda kaldı. 

60. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Yeni Malatyaspor yarı alanında baskı kuran Galatasaray'da Gedson Fernandes pasını, sağ kanattaki Şener Özbayraklı'ya verdi. Tecrübeli oyuncu bekletmeden ortasını yaptı. Arka direğe hareketlenen Babel, tek vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-1. 

Haberin Devamı

62. dakikada soldan ceza sahasına giren Babel'in sert şutunda kaleci Ertaç Özbir yatarak topu kornere çeldi. Aynı dakikada benzer bölgeden Gedson Fernandes'in şutunda yine Ertaç topu kornere attı. 

78. dakikada ceza sahası içinde Hadebe'nin ters vuruşunda kaleye yönelen top az farkla üstten auta çıktı. 

86. dakikada Ömer Bayram'ın sağdan kullandığı korner atışında ön direğe hareketlenen Babel'in kafayla vurduğu topu kaleci Ertaç Özbir son anda tokatladı. Atağa devam eden Galatasaray'da Şener Özbayraklı sağdan bir orta daha gönderdi. Bu kez arka direkte yükselen Mustafa Muhammed kafa vuruşunu yaptı ancak Ertaç yine topun ağlara gitmesini önledi. 

90 1. dakikada Gedson Fernandes'in savunma arkasına gönderdiği pasla buluşan Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak zamanında çıkan Ertaç, topu ağlara gitmesine izin vermedi.

Haberin Devamı

90 3. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Savunmadan uzun oynanan topu ceza sahası yayı içindeki Mustafa Muhammed kafayla indirdi. Ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Oğulcan, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 3-1. 

90 7. dakikada Galatasaray'ın kullandığı korner sonrasında 2'ye 1 hızlı çıkan Yeni Malatyaspor'da Mustafa Eskihellaç'ın karşı karşıya vuruşunda top yandan auta çıktı. 

Müsabakayı Galatasaray 3-1 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, Süper Ligin son haftasında sahasında Helenex Yeni Malatyasporu ağırladı. Galatasaray, farklı galip gelerek Göztepe - Beşiktaş maçının sonucuna odaklanmak için sahaya çıktı. 25 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 81 puanla averajla ikinci sırada bulunan Galatasarayda teknik direktör Fatih Terim, bir önceki Denizlispor maçına göre kadroda değişikliğe gitmedi. Tecrübeli teknik adam Malatyaspor maçına şu 11 ile çıktı: Muslera, Yedlin, Marcao, Donk, Saracchi, Taylan, Fernandes, Emre Akbaba, Babel, Arda, Halil.

GALATASARAYDA 4 EKSİK

Şampiyonluk yolundaki son maçına çıkan Galalatasarayda 4 eksik bulunuyor. Onyekuru, Falcao, Emre Taşdemir ve Linnes, Yeni Malatyaspor karşılaşmasında kadroda yer almadı.

HEDEF FARKLI GALİBİYET

Şampiyonluk hesapları yapan ve bir gözü Beşiktaş maçında olan Galatasaray, 8 maçtır kaybetmiyor. Son 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alan Galatasaray, son olarak deplasmanda Hatayspora 3-0 mağlup olmuştu. Sarı-kırmızılılar evinde oynadığı 19 karşılaşmada ise 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 de mağlubiyet aldı. Ligin son maçında evinde Malatyasporu farkı geçmek için sahaya çıkan Galatasaraya galibiyet de yetmeyecek. Rakibi Beşiktaşın eksi 2 averaj gerisinde bulunan sarı-kırmızılılar, farklı galibiyet alarak, Beşiktaşın Göztepe karşısında puan kaybı veya az gollü galibiyetini bekleyecek. Bu sezon en faklı galibiyetini 6-0 ile Gençlerbirliği karşısında alan Galatasaray, Denizlispor'u 6-1 ve 4-1, Çaykur Rizespor'u 4-0, Hatayspor, Başakşehir ve Kayserispor'u ise 3-0'lık skorla devirmeyi başarmıştı. 

KARŞILAŞMAYI TARAFTARLAR DA TAKİP ETTİ

Galatasarayda ligin son maçını davetli olan taraftarlar da takip etti. Yaklaşık bin kadar taraftar, karşılaşma öncesi ve mücadele sırasında tezahüratlar yaparak takımlarına destek verdi.

MALATYASPOR 5Lİ SAVUNMA İLE SAHADA

Helenex Yeni Malatyasporda ise teknik direktör İrfan Buz, bir önceki karşılaşma olan Atakaş Hatayspor maçının kadrosuna göre tek değişikliğe gitti. Buz, Mustafa Eskihellaçın yerine kadroda Chebakeye şans verdi. Konuk ekipte Buz ayrıca, bu sezonki genel kadro yapısının aksine defansı 5 oyuncudan oluşturdu. Tecrübeli teknik adam, defansta Semih, Wallace, Hadebe, Hafez ve Chebakeye şans verdi. Konuk ekip şu 11 ile sahaya çıktı: Ertaç, Semih, Wallace, Hadebe, Hafez, Chebake, Zeki, Mallan, Fofana, Tetteh, Adem.

MUSTAFA CENGİZ'DEN TARAFTAR AÇIKLAMASI

Galatasaray'ın davetli taraftarları maçın başlamasına 5 dakika kala tribündeki yerlerini almak için çaba sarfediyor.

500 kişilik davetli listesi saatlerdir stada girmeye çalışırken, sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle bu tartışmalar stadın güvenlik noktalarında sürüyor. 

Galatasaray 2'nci Başkanı Abdurrahim Albayrak maçtan  2 saat önce kontrol noktasına gidip davetli taraftarların güvenlik birimleriyle sorun yaşamaması için çaba sarfederken, Başkan Mustafa Cengiz de halen giremeyen ve yardım isteyen taraftarları görünce "Bizim davetli taraftarlarımız var hepsini içeri aldıracağım" açıklamasında bulundu. Davetli olup kapılarda isimleri bulunan taraftarlar takımlarını izlemek için umutlarını korurken maçın başlama düdüğü yaklaşmasına rağmen içeri giremeyen taraftarlar için Başkan Mustafa Cengiz de devreye girdi.

Abdurrahim Albayrak: Taraftarlarımıza yardımcı olmak için geldik

Galatasaray 2'nci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Süper Lig'in 42'nci ve son haftasında Helenex Yeni Malatyaspor ile oynayacakları maç öncesi yaptığı açıklamada, "Taraftarlarımıza yardımcı olmak için buradayız" dedi.

Sarı-kırmızılı taraftarların stada girebilmesi için güvenlik güçleriyle konuşan Albayrak, stat çevresinde yaptığı açıklamada, "Taraftarlarımız burada bekliyor. Onlara yardımcı olmak için geldik. Tabii ki birlik, beraberlik önemli. Ancak hem takımımız karşılamak, hem de taraftarlarımıza yardımcı olmak için buradayız" şeklinde konuştu.

 

Galatasaray - Yeni Malatyaspor: 3-1

Ligin en az gol yiyeni ve en fazla gol atan 2. takımı

Süper Lig'in en iyi savunma yapan takımı Galatasaray, en fazla gol atan 2. ekip oldu. Geride kalan 39 müsabakada kalesinde 35 gol gören sarı-kırmızılı ekip, ligde rakiplerine en az gol şansı veren takım olarak dikkati çekti. Kalesini en iyi savunan takım olarak ön plana çıkan Galatasaray, hücumda da benzer bir performans sergiledi. Rakip ağları 77 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, bu alanda 87 golle lider Beşiktaş'ın ardından en fazla gol atan 2. takım olarak kayıtlara geçti.

Wesley Sneijder'in Ajax Formasıyla En İyi Golleri

 

Yazarlar