Basaksehir Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'ndan önemli açıklamalar! Visca, Tolgay, Fenerbahçe....

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'ndan önemli açıklamalar! Visca, Tolgay, Fenerbahçe....

15.11.2021 - 20:09 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu katıldığı televizyon programında kariyerine ve Türk futboluna dair açıklamalarda bulundu.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlundan önemli açıklamalar Visca, Tolgay, Fenerbahçe....

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Tivibu Spor özel röportajında Çiğdem Günal’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Belözoğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle;

 Mevcut kadromuz çok iyi, Aykut Hoca, benim için çok değerli ve Türk futbolunda akil diyebileceğimiz ve her konuda rahatlıkla danışabileceğimiz bir futbol adamı. Bu takım Aykut Hoca'yla da daha fazla puan kazanabilecek oyunlar oynuyordu ama futbolda bazen top kaleye girmiyor. Özellikle fiziksel olarak çok iyi bir takım devraldık. Biz biraz daha topun hızını artırdık, rakip sahada çoğalmaya çalıştık ve karşılığını aldık açıkçası. Bu daha bir başlangıç, 4 maç kazanmak çok önemli. İnşallah bu böyle devam edecek. Oynamaktan keyif alan bir oyuncu grubu var. Çok mutluyuz, oyuncuların ve oyunun gelişmesi bizi mutlu ediyor ama bu daha bir başlangıç. 32-33 yaşından sonra bir teknik direktör gibi oyunu değerlendirmeye çalıştım.

Haberin Devamı

VİSCA AÇIKLAMASI: GELEN TEKLİF YOK

Ben Visca ile devam etmek isterim. Burada onun kararı önemli. Kulübün bayrak oyuncularından bir tanesi. Bu kulübün gelişiminde en büyük katkısı olan oyuncudur. Bildiğim kadarıyla Visca ile ilgili bize gelmiş bir teklif yok.

'TOLGAY'LA GÖRÜŞMEMİZ OLMADI'

Tolgay Arslan, benim çok beğendiğim bir oyuncu ama kendisiyle hiçbir görüşmemiz olmadı. Scout ekibimize önümüzdeki günlerde önemli isim katılacak. Geçmişte çalıştığımız oyuncularla ilgili gündem oldu ama kimse ile görüşmedim.

'ABDULLAH HOCA ÇOK KAHRIMI ÇEKTİ'

Ben çok zor bir oyuncuydum. Çalıştığım teknik adamları çok zorladım ama gelişimimde en büyük faydasını gördüğüm hoca Abdullah Avcı'ydı. Abdullah Hoca çok kahrımı çekti.

'1.5 AY SARRİ'NİN YANINDA GÖREV ALACAKTIM'

Bir dönem Sarri'nin yanında 1.5 ay görev alacaktım fakat süreç çok hızlı ilerledi. Milli takımla görüşmem de oldu. Başakşehir'e gelmeden önce Rusya'dan çok ciddi bir teklif aldım ama Başakşehir olunca hepsini bir kenara koydum. Sayın başkan Gümüşdağ hayatımda çok önemli bir yere sahip.

Şenol Hoca'yla da görüşmemiz olmuştu. A Milli Takım için teklif aldım, ama teklifin benim için doğru olmadığını düşündüm. 

'GÜNEŞ'İN DEĞERSİZLEŞTİRİLMESİ DOĞRU DEĞİL'

 Şenol Güneş'in değersizleştirilmesini doğru bulmuyorum. Ülkemizde futbol adamı çok az yetişiyor, onları değersizleştirmek doğru değil. Şenol Güneş, çok değerli bir teknik adam. Bu takımın gelişmesinde emekleri çok büyük. Hamit ile beraber ülkemizde futbolun gelişiminin hızlanacağını düşünüyorum. A Milli Takım'a çok güveniyorum. İnşallah 2022'de yer alırız.

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'DEKİ GÖREVLERİ BEN İSTEMEDİM, BANA VERİLDİ'

Fenerbahçe'de Sportif Direktörlüğü ben istemedim. Teknik Direktörlüğü ben istemedim. Bana bu görevler verildi. Çok sevdiğim meslek ve çok sevdiğim kulüp olunca geri durmadım. Sezon bittiğinde Fenerbahçe'den ayrılmak hem benim hem de kulüp için en doğru olandı. 

'F.BAHÇE'NİN BAŞARILI OLMASINI İSTERİM'

Benim için ve Fenerbahçe için doğru olması gereken buydu. Fenerbahçe'nin başarılı olmasını isterim. Gövdesini taşın altına koyduğunu gördüğüm için Ali Koç'un başarılı olmasını gönülden isterim. Konu Fenerbahçe olduğu zaman biz susarız.

'DOĞRULARIMIZ HATALARIMIZDAN FAZLAYDI'

Fenerbahçe'deki sürecimi en doğru şekilde yönettiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe'de doğrularımız hatalarımızdan çok daha fazlaydı. Bizde hata olur ama yanlış olmaz.

Haberin Devamı

'EN ÜST DİPLOMAYI DA ALACAĞIM'

Benim diplomam var. Önümüzdeki günlerde en üst diplomayı da alacağım. Henüz futbolcuyken lisansımı güncelledim ve diplomamı aldım.

'INTER'E TEKNİK DİREKTÖR OLMAK İSTERİM'

Avrupa'nın en büyük kulüplerinde teknik direktörlük yapmak isterim. Fakat Inter'in yeri bende ayrı. İlerde Inter teknik direktörü olmak isterim.

'HİÇBİR FUTBOLCUYU 'ALO, BEN EMRE ABİN' DİYE ARAMADIM'

O ifade bana yakıştırılmıştı. Ben, hiçbir futbolcuyu 'Alo, ben Emre abin' diye aramadım. Kimseyi yolundan çevirip takıma katmaya çalışmadım. Onlar bana güvendiler ve kadroya dahil oldular.