Fenerbahçe Başkan Ali Koç'u canlı yayında uyardı! 'Çok tehlikeli! Taraftar o golcüyü istiyor'

Başkan Ali Koç'u canlı yayında uyardı! 'Çok tehlikeli! Taraftar o golcüyü istiyor'

09.08.2022 - 15:03 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de yeni sezonun ilk maçında Kadıköy'de ağırladığı Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldığı maçı camiada tepkilere neden oldu. Golcü transferinin henüz yapılmamış olması ve Ümraniye karşısındaki oyun tartışma yaratırken Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe'deki son gelişmeleri canlı yayında aktardı. İşte çok konuşulacak açıklamalar...

Spor Toto Süper Lig'in 1. hafta kapanış maçında Fenerbahçe sahasında ligin yeni ekibi Ümraniyespor'u ağırladı. Maçın ilk yarısını 2-1 öne kapatan sarı lacivertliler sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

JESUS'TAN 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Slovacko ile oynanan mücadeleye göre 3 değişikliğe gitti. Slovacko maçında Osman Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel ve Zajc forma giyerken, Ümraniyespor mücadelesinde bu isimlerin yerine sakatlığı geçen Altay Bayındır, Marsilya'dan transfer edilen Luan Peres ve Joshua King yer aldı.

Başkan Ali Koçu canlı yayında uyardı Çok tehlikeli Taraftar o golcüyü istiyor

F.BAHÇE 1 PUANI 90+3'TE KURTARDI

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadele 3-3'lük eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe'nin golleri 19. dakikada penaltıdan Enner Valencia, 45+2. dakikada Enner Valencia ve 90+3. dakikada Mergim Berisha'dan geldi. Ümraniyespor'un golleri ise 29. dakikada Tomislav Glumac, 67. dakikada Valentin Gheorghe ve 72. dakikada penaltıdan Antomio Mrsic'ten geldi.

Haberin Devamı

ÇOK KONUŞULACAK AÇIKLAMALAR

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok hem 6 gollü Ümraniyespor maçını hem de Fenerbahçe'nin transfer gündemini Skorer'in Youtube kanalındaki canlı yayında Nergis Aşkın'la birlikte değerlendirdi. İşte Senad Ok'un açıklamaları;

'DÜN SAHADA İSMAİL KARTAL OLSA TEPKİ BÜYÜK OLURDU'

Fenerbahçe'nin Ümraniyespor'a puan kaybetmesini bekliyordum. Slovacko maçında bireysel performanslarla kazandığınız bir maç. Orada bile sıkıntılar vardı. Jorge Jesus Fenerbahçe'ye İsmail Kartal başarısız diye gelmedi. Jesus ismi büyük diye geldi. Başkan da İsmail Hoca'yla devam edersem uğultular devam eder diye Jesus'u getirdi. Jesus, Kiev maçında sistemi kurmuşsun işte devam et oradan. Kulüpte ligi tanıyanlar söyleseydi keşke Ümraniyespor şöyle diye. İlk kez Süper Lig'e çıkan bir takımı hafif alanları daha önce gördük ama Jesus'un hafife almaması lazımdı. Aragones gibi isimler geldi. Kendi oyununu oynatmak istediler, sonra gönderildiler. Acilen ve acilen Jesus'un takım geçen sene nasıl oynadı diye bakması lazım ve Dinamo Kiev maçlarında sistemini kurmuşsun, çalışmış, neden bozuyorsun? Ortada tek Arao'yu bırakırsan sıkıntı olur.

Galatasaray'a Mertens, Torreira gibi isimler geldi. Gidip 90. dakikada hocanın net bir hamlesiyle galibiyet kazandılar. Haftanın kazanını net Galatasaray'dır.

Haberin Devamı

'BAŞKAN ALİ KOÇ'UN TARAFTARLA DİYALOĞA GİRMESİ ÇOK TEHLİKELİ'

Eğer İsmail Hoca'nın takımı dün sahada olsaydı ve İsmail Hoca kenarda olsaydı tepki çok daha büyük olurdu. Jesus yerine İsmail Hoca'yı koy birebir aynı oyunla 3-3 berabere kal, çok daha büyük tepki olurdu. Dünkü tepki az bir tepkiydi. Başkana bir tepki vardı. Başkanın önündeki tribünde bir sıkıntı olmuş. O bölümün yapısı çok değişti. Eskiden orada herkesin birbirini tanıdığı bir ortam vardı. Şimdi bayağı değişti orası. Ama başkanın dikkat etmesi lazım. Başkanın taraftarı yanına çağırıp diyaloğa falan girmesine falan gerek yok. Tansiyonu sakin tutmak lazım. Taraftarlar da kadroda olmayan tribündeki futbolculara da tepki göstermişler. Bence yetkililerin orada biraz daha soğukkanlı olması lazım. Taraftarı çağırarak orada çözmek yerine tam aksine büyüttüğünü anlamalı. Bu tip konularda taraftarla minimum temas olması gerek. Taraftar diyor ki 'Bu takım yürüye yürüye şampiyon olması lazım. Kimi alırsan al' falan diyor ama bu diyaloğun sonu yok ki. İlerde kaybedersen yine aynı şeyler olacak. Taraftarlar öfkeliyken bu öfkenin geçmesini beklemek lazım. Riskli şeyler bunlar. Hiç gerek yok böyle durumlara. Orada futbolcular ve onların aileleri var. Tansiyonu arttıracak her türlü hareketten uzak durması gerekiyor sayın başkanın. Başkanın çok cesur ve gözü kara olduğunu hepimiz biliyor. Gerekiyorsa orada yönetici arkadaşların da başkanı sakinleştirmesi ve durdurması lazım. Çok tehlikeli hale gelebilir orası. Başkanın tansiyonu yüksek ortamlarda taraftarla diyaloğa girmemesi gerek artık.

Haberin Devamı

Başkan Ali Koçu canlı yayında uyardı Çok tehlikeli Taraftar o golcüyü istiyor

'TARAFTARLAR SÖRLOTH İSTİYOR'

Fenerbahçe elindeki forvetleri görmek istedi. O zaman istenen golcülere 10 milyon euro fiyat istendi. Jesus ilk başta forvet istemese de golcü alınmamasının asıl nedeni bütçedir. Siz alıp forveti kadroya koysaydınız Jesus onu oynatacaktı. Bana yetkililer 'Biz bir golcüye 10 milyon euro veremeyiz?' dediler. İnsanlar da diyor ki diğer aldığınız oyunculara neden 5 milyon eurolar verdiniz. Ama 10 milyon euro veremeyiz bakış açısının değiştiğini görüyoruz. Fenerbahçe taraftarı Sörloth görmek istiyor. Bu kadar net. Sen Gabigol'ü de alsan taraftar illa Sörloth diyor. Dünkü maç direkt olarak Jesus'a yazar kesinlikle ama bu takımın en azından bir golcüsü olsaydı sayın başkana reaksiyonlar çok az olurdu, belki olmazdı.

Haberin Devamı

Başkan Ali Koçu canlı yayında uyardı Çok tehlikeli Taraftar o golcüyü istiyor

'TEK ARAO'YLA ÇIKARSANIZ PROBLEM YAŞARSINIZ'

Fenerbahçe'de kimi transfer ederseniz edin dünkü oyun planıyla sahaya çıkarsanız kaybedersiniz. Ümraniyespor hocası diyor ki 7 oyuncumun Süper Lig'deki ilk maçı. Takımın Süper Lig'deki ilk maçı. Bu takıma karşı tek Arao'yla çıkarsanız sıkıntı yaşarsanız. Arao'nun yanına illa ki bir futbolcunun daha koyulması lazım.

'FENERBAHÇE'DE ÖNCELİK KİEV MAÇINDAKİ PLANIN UYGULANMASI OLMALI'

Bu takıma etiket, yıldız bir golcü olmadan bu sıkıntı her geçen gün daha fazla büyüyor. Al Sörloth'u bitir bu sıkıntıyı. Başka çaresi yok bunun. Başkan demiş ya belki bu beraberlik hayırlı olmuştur diye. Katılıyorum bu sözlerine. Jorge Jesus'un bu maçı izlediğinde hatasını anlaması açısından çok hayırlı bir durum olabilir Fenerbahçe adına. Fenerbahçe'ye şu an öncelik olarak Dinamo Kiev kadro dizilimi lazım. Orta sahasız sürekli topun gidip geldiği bir oyun planıyla olmaz ki. Burada gelip dünyanın en ünlü hocaları başarısız olduysa Jorge Jesus'un da bunu düşünmesi lazım. İsmail Kartal ve Emre Belözoğlu geldi toparladı. Jorge Jesus'a bu isimlerin takımı nasıl toparladığı anlatılması lazım. Hocanın hata yaptığını da ona anlatman gerekiyor. Fenerbahçe'de bir pas oyunu oynanmadı. Ayağına her topu alan rakip kaleye gitmeye çalışıyor. Bir plansızlık vardı dün. Jorge Jesus'un bir şey ispatlamasına gerek yok. Fakat başarıya ulaşmak için formül belli. Formül Ümraniye karşısındaki formül değil, çözüm Kiev maçındaki dizilimin oynatılması.

'BAŞKAN GOLCÜ TRANSFERİ İÇİN EYLÜL'Ü İŞARET EDİYOR'

 Herkes birbirine diyor ki 'Ben sana golcü lazım' demedim mi? Fenerbahçe'de herkes bunu konuşuyor. Takımın sahadaki oyun stratejisi değil, golcünün olmaması konuşuluyor. Gidip yıldız bir golcü alsanız konuşulacak olan oyun planıydı. Şimdi eleştiriler golcüyü almayan kişilere yöneltiliyor. Başkan hala forvet transferi için Eylül'ü işaret ediyor. Fenerbahçe taraftarı 'para pul' işlerinden sıkıldı. Destek isteniyor, veriyorlar. Biletler satılıyor. Ona rağmen 'bizim neden golcü alacak paramız yok' diye düşününce sinirleniyorlar haklı olarak.

'OSAYİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL'

Osayi'nin biyografisindeki Fenerbahçe ifadesini kaldırdığı iddiası doğru değilmiş. Sorduk bunu zaten öyleymiş, biyografide bir değişiklik olmamış. 

Jorge Jesus'un Ümraniyespor'a karşı çıkardığı kadro 'Ben bu maçı kazandım' kadrosu. Arao da daha 11. dakikada sarı kartı görünce oyun iyice sıkıntıya girdi.

'NEDEN KİEV MAÇINA YENİLGİYİ KABUL EDEREK ÇIKTIN?'

Forvette son durumu dün başkan söyledi. Fenerbahçe transfer döneminin sonunda fırsat transferleri kovalayacak. Eylül'de hem maliyet hem de performans açısından tatmin edici bir golcü alınması hedefleniyor. Fenerbahçe'de gündeme Maxi Gomez gibi isimler gelse de taraftar Sörloth istiyor. Çünkü insanlar Süper Lig'de izledi gördü Sörloth'u. Herkes gözüyle izleyip beğendiği golcüyü takımında görmek istiyor. Leipzig de tok satıcı olduğu için fiyatını yüksek tutuyor tabi. Fakat bu golcüler erken gelseydi de Dinamo Kiev'i elesen elde edeceğin gelir 5 milyon euro civarıydı. Neden direkt yenilgiyi kabul ederek çıktın sahaya. Adamların ülkesinde savaş var, 'Biz zaten zor durumdayız kaybetsek de bir şey olmaz' diye sahaya çıkmadı. Geldi kazandı gitti adamlar.

'SZALAİ, ZAJC VE ROSSİ'Yİ TEKLİFLER VAR'

Jorge Jesus'un Crespo'yu bu oyun planında düşünülmediğini söyleyebiliriz. İsmail Yüksek ve Zajc'ı oynatmayı düşünüyor hoca. Szalai'ye teklifler var ama Attila Szalai için teklif 15 milyon eurolara çıkarsa ancak satılacak. O paralara çıkan henüz olmadı. Bright Osayi-Samuel'in satılması gibi bir durum Şu an söz konusu değil. Dinlendirildi son maçta Zajc'a teklifler var. Rossi'ye teklifler var ama hoca Rossi'yi çok beğeniyor ve takımda tutmak istiyor.