17.10.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:
NBA’de yeni sezon heyecanı yaklaşırken Alperen Şengün’ün hazırlık maçlarındaki performansı, sezon içinde gerçekleşecek performansına yönelik ip uçlarını vermeye başladı. 23 yaşındaki pivot, All-Star seviyesine yükseldiği geçen sezonun ardından, takımı Houston Rockets’a Kevin Durant’ın da gelişiyle birlikte oyununu daha da ileri taşıması beklentisi oluşturdu.

NBA efsanesi Carmelo Anthony, katıldığı programda Alperen Şengün’ün En Değerli Oyuncu (MVP) adayı olduğunu söyledi. Anthony “MVP adaylarından bahsedeceksek, Alperen Şengün MVP bile olabilir bence. Kevin Durant bu tarz bir uzunla hiç oynamamıştı daha önce. Topu içeriye indirebileceği bir uzundan bahsediyorum. Postup’ta dönüp skor üreten, tepede de oynayabilen biri. Jokic’e benzer bir oyunu var, insana ‘vay canına’ dedirtiyor” dedi.
Alperen Şengün, geçen sezonda maç başına 19,1 sayı, 10,3 ribaunt, 4,9 asist, 1,1 top çalma ve 0,8 blok üretti. Milli basketbolcu, kariyerinde ilk kez sezonu “double-double” ortalamasıyla bitirdi.