Dünyadan Futbol Çin futbolu frene bastı

Çin futbolu frene bastı

20.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya yıldızlarının yeni adresi olan Uzakdoğu ülkesi, futbola çizilen mali sınırlamalarla duruldu. Kışın oyuncu alımlarına 403 milyon euro harcayan Çin kulüpleri, yazı ise yalnızca 28 milyon euroluk harcamayla geride bıraktı.

Çin futbolu frene bastı

Çin futbolu son yıllarda yaptığı büyük yatırımlarla dünyanın gözüne üzerine çekti. Yıldız futbolcuları birer birer ülkeye kazandıran Uzakdoğu ülkesi son aylarda ise frene bastı.

Haberin Devamı

Çin Futbol Federasyonu uluslararası transferler için getirdiği bir dizi yenilik, bu yeni tablonun ortaya çıkmasını zorunlu kıldı. Shanghai SIPG’in geçen yıl 55 milyon euro bonservisle yaptığı Hulk transferi, aynı ekibin 60 milyon euroluk Oscar transferinin ardından, transfer için gözden çıkarılan fahiş rakamlar yerini itidalli paralara bıraktı. Ülkede 14 Temmuz’da yaz transfer sezonu sona erdi. Geride kalan dönem, son yıllardaki en kısır transfer dönemi olarak kayıtlara geçti. Çin kulüpleri bu son yaz periyodunda transfer için yalnızca 28 milyon euro harcadı.

Geride kalan kış transfer döneminde 403 milyon, geçen seneki yaz transfer döneminde ise 140 milyon euro seviyesinde harcamalar yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, son rakamların ne derece dü şük olduğu ortaya çıkıyor. Ülkede zarar gösteren kulüplere yabancı futbolcu transferlerine 5.9 milyon euro sınırı getirilmiş, ayrıca yabancı sayısında da sınırlamaya gidilmişti.

Haberin Devamı

Yazarlar