Skorer Clijsters emekliye ayrılıyor

Clijsters emekliye ayrılıyor

23.05.2012 - 10:42 | Son Güncellenme:

Kariyerinde 4 Grand Slam şampiyonluğu bulunan ünlü tenisçi Kim Clijsters, Amerika Açık’tan sonra emekli olacağını açıkladı.

Clijsters emekliye ayrılıyor

Kadınlar teniste dünya sıralamasının eski bir numarası Belçikalı Kim Clijsters, sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık’ın ardından profesyonel sporculuk kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Clijsters Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, tenisi, daha önce 3 kez şampiyonluğa ulaştığı Amerika Açık Tenis Turnuvası’nın ardından bırakacağını söyledi.

Amerika Açık karşılaşmalarının yapıldığı Flushing Meadows kortlarının kendisi açısından çok önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Clijsters, ”En büyük zaferlerimi orada yaşadım” diye konuştu.

Kalçasındaki sakatlık nedeniyle toprak kort sezonunu es geçmek zorunda kalan ve bu nedenle Fransa Açık’ta mücadele edemeyecek olan Belçikalı tenisçinin, sezonun üçüncü Grand Slam’ı olan Wimbledon ile 2012 Londra Olimpiyatları’nda oynaması bekleniyor.

Clijsters, anne olması nedeniyle 2007 yılında ara verdiği tenise 2 yıl sonra muhteşem bir dönüş yapmış ve Amerika Açık’ı kazanmıştı.

Kariyerinde 4 Grand Slam şampiyonluğu bulunan ve şu an dünya sıralamasının 44’üncü basamağında bulunan Kim Clijsters, toplamda kazandığı 41 şampiyonlukla, Martina Navratilova’nın 167 şampiyonlukla lider olduğu tüm zamanlar sıralamasında 10’uncu, aktif sporcular arasında ise 43 şampiyonluk kazanan Venus Williams’ın ardından 2’nci sırada bulunuyor.

Yazarlar