Skorer Daum: Sheriff güçlü bir takım

Daum: Sheriff güçlü bir takım

29.09.2009 - 21:20 | Son Güncellenme:

.

Daum: Sheriff güçlü bir takım

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, takımda öncelikli hedeflerinin sağlam bir temel kurmak olduğunu belirtirken, ligde alınan 7'de 7'lik galibiyet serisinin yapılan çalışmaların ödülü olduğunu söyledi. Hedeflere ulaşmak için disiplinli ve sabırlı bir çalışma programı uyguladıklarını ifade eden Daum, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda karşılaşacakları Sheriff takımının güçlü bir ekip olduğunu belirtti.
FB TV'de yayınlanan "Teknik Analiz" programına katılan Alman teknik adam Christoph Daum, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tüm oyuncuların profesyonel futbolda neticenin önemli olduğunu öğrendiklerini ifade eden Daum, "Futbolun sert ve ciddiye alınacak bir meslek olduğunu öğrendiler, ona göre neticeye oynuyorlar, tabi bu her zaman hoş olmayabilir... Fenerbahçe için önemli olan sonuçlardır, futbolda en çok göze batan ve en güzel olan puanlardır, galibiyetlerdir bunu her zaman söylerim" ifadelerini kullandı.
Taraftarların karşılaşmalarda bol gol beklentilerini anlayabildiğini ifade eden Christoph Daum,"Bu beklentileri anlayabiliyorum, ama takımı kurmak istediğiniz zaman bu ev yapmaya benzer, bir inşaata benzer. Bir ev yaparken en önemlisi tabi ki sağlam bir temel yapmak. Ondan sonra yavaş yavaş bazı şeyleri kuruyorsunuz, ilk önce sağlam bir temel daha sonra duvarlar, en son göze batan şeyler gelir. Emin olun planlarımızdan ilerde çok kişi faydalanacak ve ben eminim Fenerbahçeliyim diyen herkes bu planlardan faydalanacak. Herkesi kastediyorum hem yönetimi, hem taraftarı hem de takımı" şeklinde konuştu.
Christoph Daum, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yönetimimiz için konuşursak, yönetim sabırlı ve gittiğimiz yolu paylaşıyor, bize destek veriyor. Bundan yüzde yüz eminim. Taraftara gelince, taraftarın çoğu bizi destekliyor, taraftarın çoğu bizim yolumuzda sabırlıdır ve bizim planlarımıza güveniyorlar. Tabii ki bazı taraftarlar ya da bazı kişiler çok hızlı bir yere varmak istiyorlar, çok hızlı hedefe ulaşmak istiyorlar, ama bu konuda şunu demeliyiz; bir yere çok hızlı ulaşırsınız belki sonunda boş ellerle kalabilirsiniz... Bizim hedefimiz ara döneme kadar şampiyonluğa oynamak, üst sıralarda yer almak aynı zamanda Uefa Avrupa Ligi'nde başarılı olmak. Bu hedeflere ulaşmak için bize gereken nedir; puanlar, puanlar yine puanlar. Güzel oynamanın ödülü yoktur, kimse öyle bir ödül almadı" dedi.
Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un Fenerbahçe'de olmasının gurur verici olduğunu, Carlos'un tecrübesiyle, kalitesiyle sadece sahada değil antrenmanlarda da kendileri için çok önemli olduğunu belirten Alman teknik adam, "Onunla ilgili dileklerim şudur: Eğer bir gün Fenerbahçe'yi terk ederse şampiyon olarak terk eder, bu ona yakışır ve hak etmiş olur. Roberto'yla aram çok iyi, aramızdaki diyalog çok sağlam, gidecekse şampiyon olarak bu kulüpten ayrılır. Rolü çok büyük, çok değerli bizim için" şeklinde konuştu.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda deplasmanda Moldova ekibi Sheriff ile yapacakları karşılaşma hakkında da görüşlerini aktaran Daum, "Zor bir maç olacak güçlü bir rakip. 1 puan alırsak güzel olur, 3 puan alırsak çok güzel olur. Her maçtan galibiyetle ayrılmak basit bir şey gibi gözüküyor burada, ancak her galibiyet özeldir, hiç bir rakibi küçümsememek gerekir. Oynacağımız takım Sheriff 7 yıl üst üste kendi liginde şampiyon olmuş, kaliteli yabancı oyuncuları var" dedi.
Kadroda sakatlığı bulunan bazı oyuncuların olduğuna da değinen Daum, "Güiza ve Dos Santos'un sakatlıkları var, onlar oynayamayacaklar, sağlam ve hazır olan futbolcularımızla gideceğiz ve başarılı bir şeklide döneceğimize inanıyorum. 15-18 futbolcumuz var hazır olan, onlar en iyi şekilde Fenerbahçe formasını orada temsil edecekler. Her toplantıda herkesin ne kadar önemli, değerli ve herkese ne kadar ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Bu maçta bunu gerçekleştirmek istiyorum" dedi.
Daum son olarak ligde 45 yıllık rekoru egale ederek 7'de 7 yaptıklarını hatırlatarak, "Bu yapılan çalışmaların bir ödülüdür, ama rekorlar bir yana önemli olan şey gerçekçi olmak ve bunu abartmamak. Hedeflerimiz büyük bu hedeflere ulaşmak için disiplinle ve sabırla çalışmak gerekir. İyi bir başlangıç yaparak iyi bir avantaj elde ettik, daha iyi olacağız. Bundan emin olun futbolcularımız bu hedeflere ulaşmak için her gün disiplinli bir şekilde çalışıyorlar. Bize destek veren herkesi teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.