Skorer Daum'dan önemli bir açıklama

Daum'dan önemli bir açıklama

10.12.2009 - 18:02 | Son Güncellenme:

Daum, dünyanın konuştuğu "Fenerbahçeli bazı futbolcuların karıştığı seks partisi" ile ilgili açıklama yaptı

Daumdan önemli bir açıklama

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Bild Gazetesi'nde çıkan haberler ve bu haberler üzerine yapılan spekülasyonlara açıklık getirdi. Daum, Bild Gazetesi'ne, yazıldığı gibi şeyler söylemediğini ifade etti. Daum, ayrıca medya mensuplarının takımdaki sakat oyunculardan Ankaragücü maçına, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin tahminlerinden, oyuncularımıza verilecek cezalara kadar bir çok konuda sorduğu soruları yanıtladı.

Alman çalıştırıcı Daum, bugün Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi, antrenmanı izleyen medya mensuplarının sorularını vecaplandırdı.

Sakat oyuncular hakkındaki soruya Daum, "Hepinizin bildiği gibi Ankaragücü maçı öncesi kadro ile ilgili sıkıntılarımız var. Bir çok sakatlık var. Sağlık ekibimiz, bazı futbolcular yetiştirmek için iyi çalışmakta ama emin değiliz bakacağız. Son durumlarını biz de bekliyoruz" diye yanıt verdi.

Ankaragücü maçının zorlu geçeceğini belirten Daum, "Aynı zamanda bu da bir gerçek zorlu bir maç bekliyoruz. Bunu niye söylüyorum? Çünkü bildiğiniz gibi bizim maçımız seyircisiz. Taraftarın saha içinde verdiği heyecanı biz kendimiz yaratmalıyız. Ama zor bir maç olacak. O coşkuyu bizler, oyuncular olarak gerçekleştireceğiz. Ancak zor bir maç olacak. Takımı en iyi şekilde bu maça hazırlıyoruz. Takımı izlediğim zaman, duygu ve düşüncelerim iyi. Herkes pozitif şekilde idmana katılıyor. En iyisini yapmaya çalışıyoruz takım olarak bu maçı heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.

BILD GAZETESİ SPEKÜLASYONLARI Almanya'da yayınlan Bild Gazetesi'nde çıkan haberler ve bu haberler üzerine Türk medyasında yapılan spekülasyonlarla ilgili olarak ise Daum, "Bir çok yerden sorular geldi Almanya'da Bild Gazetesi'nde bir haber çıkmış. Ben orada, çıkan haberleri söylemedim. 'Evet haberimiz var, bazı spekülasyon ve söylentiler var. Doğru, bu spekülasyon ve söylentilerden haberimiz var. Ama ben orada değildim. Kendi gözümle görmediğim şeye 'Evet oldu' diyemem. Ancak biz kulüp olarak her şeyi ciddiye alıyoruz. Bu kadar spekülasyondan sonra, biz de araştırıyoruz . Eğer bu spekülasyonlar doğru ise; eğer olmuşsa kulüp olarak gerekeni yapacağız' dedim. Şimdi gerekeni yaparız derken, önce doğru olup olmadığını öğrenelim. Ben iki şeyi doğruladım 'Evet bu spekülasyonlar var ve eğer bunlar doğruysa, kanıtlanırsa gerekeni yaparız' dedim. Bild Gazetesi'ne ben öyle bir şey söylemedim. Ben de sabah okudum öyle bir şey yazmıyor. İsimler geçmiyor. Bild, zaten Türk medyası ile birlikte çalışıyor. Ben, öyle bir şey söylemedim" şeklinde konuştu.

Kazım ve Önder hakkında sorulan sorulara ise Daum, "Her Fenerbahçe futbolcusu şunu iyi bilmeli: Fenerbahçe'de futbolcu olmak burada büyük bir değerdir. Tüm camia ve teknik heyeti temsil eden birisiniz. Aynı zamanda büyük bir sorumluluk içindesiniz. Herkes hem saha içinde hem de saha dışında Fenerbahçe'ye layık davranmalı ve öyle davranması gerekiyor. Bunun gibi; herkesin sorumluluğu var. Biz de insanız, insanlar hata yapar bunu biliyoruz. Önemli olan genel anlayışımız. Fenerbahçeli olmak büyük bir değerdir. Eğer o futbolcu, her zaman Fenerbahçe için yaşıyor ve en iyi şekilde davranıyorsa, ona rağmen hata yapıyorsa, incelemek lazım. Her hatayı incelemek lazım. İnsanız hata yapabiliriz. Aynı değerlendirmemek lazım. İnsanlar hata yapar ama her hatayı inceleyip karar vereceğiz. Ama takım içinde hata yapmayan, değerli futbolcularımız var, centilmenler var. Hep birlikte konuşup çözümler bulacağız. Basında hep sportif haberler çıkmalı. Güzel haberleri camia ve taraftar okumak istiyor. Çözümler bulup daha iyi şeyler yaşayacağız.Her zaman hedeflerimizden biri de şudur: Hem başarılı hem de sempatik k kulüp olmak istiyoruz ve olacağız da" yanıtını verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin lig sonu için öngördüğü tahminler hakkındaki sorular karşısında ise Daum, "Matematiksel olabilir. Denizli'nin dediği mümkündür ve hakkı vardır bunu söylemeye. Ama futbol matematik değildir" dedi.

Önder ve Kazım hakkında ne gibi kararlar alınacağı sorulduğunda ise Daum, "Önce Başkan ve Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman ile birlikte değerlendirip, cezalarını belirleyeceğiz ve sonra kamuoyuna bildireceğiz. Önce kendi aile içinde karar alıp size bilgilendireceğiz" diye konuştu.

ANKARAGÜCÜ MAÇININ HAZIRLIKLARI SÜRDÜ Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de Ankaragücü ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Daum yönetiminde, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, koşu ve istasyon çalışmalarının ardından çift kale maç yaptı. İdmanın son bölümünde kanat organizasyonları ve duran toplardan gol çalışmaları yapılırken, teknik direktör Daum'un, çift kale maçta sürekli oyuncuları değiştirerek denemesi dikkat çekti. Alman teknik adam, forvette bir süre Mehmet Topuz'u denerken, sağ kanatta Özer'i, sol kanatta da Dos Santos'u kullandı.

Bu arada tedavileri süren Kazım ile Önder'in yanı sıra sağ arka adalesinde yırtık tespit edilen Deivid, sol arka adalesinde ödem oluşan Emre, dün sağ ayak bileği burkulan Semih ve topuğundaki ağrıları tekrarlayan Güiza antrenmana katılmadı. Deivid, Emre, Semih ve Güiza'nın tesislerde çalıştıkları öğrenildi.

Yazarlar