Futbol Dayan İlhan ağabey

Dayan İlhan ağabey

22.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun efsane isimlerinden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. Makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren 81 yaşındaki Cavcav’ın 2 gün önce evinde düştüğü ve başını yere vurduğu ortaya çıktı.

Dayan İlhan ağabey

Tam 38 yıldır Gençlerbirliği Kulübü’nün başında bulunan İlhan Cavcav dün yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Haberin Devamı

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İlhan Cavcav sabaha karşı rahatsızlandı ve Güven Hastanesi’ne getirildi. Önceki gün evinde düşerek, kolu ve kafasını yere çarpan 81 yaşındaki duayen başkanın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Beyin kanaması geçiren İlhan Cavcav’ın tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.

İlhan Cavcav’ın doktoru Kadir Hatipoğlu, duayen başkanın cuma gecesi sabaha karşı 03.00’te şuurunun kapandığını söyledi. Hatipoğlu, “Başkanı, beyin kanaması tanısıyla hastaneye getirdik. Tomografisi çekildi. Kendisine ‘sak’ teşhisi (boşluk, ödem oluşması, kanamanın devam etmesi) konuldu” dedi.

Efsane başkanın durumunun ciddi olduğunu aktaran Kadir Hatipoğlu, “Şu an makineye bağlı olarak yoğun bakım ünitesinde yaşatılıyor. Durumunda herhangi bir değişiklik yok. Şuuru kapalı ancak kanamanın devam ettiğini biliyoruz. Beyin cerrahı arkadaşımız, durumun kritik olduğunu ve cerrahi işlem yapmayacaklarını belirtti. Medikal yönden tedaviye devam edileceğini, makineye bağlı kalarak durumunu izleyeceklerini söylediler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri, İlhan Cavcav için geçmiş olsun mesajları yayınladı.

‘Arnavut inadı var’

Gençlerbirliği Genel Sekreteri Sinan Gürsoy, Başkan İlhan Cavcav’ın 2 gün önce yataktan kalkarken başını yere çarptığını açıkladı.
Kırmızı-siyahlı takımla Gaziantep’te bulunan Gürsoy, “Herkesin olduğu gibi takımın da morali bozuk. Başkan iki gün önce evde düşmüştü. Yataktan kalkarken kafasını vurmuştu. Başında gizli bir kanama olmuş. Dün (cuma) beraberdik, Yönetim kurulu toplantısı yaptık. Çok kendini göstermemiş. Akşam rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldılar” dedi.
Sinan Gürsoy, Başkan İlhan Cavcav’dan hayırlı haberler beklediklerini de belirterek, “Başkanımız çok güçlü bir insandır, Arnavut inadı vardır. İnşallah bunu da atlatır diye umut ediyoruz” diye konuştu.