Yaz Olimpiyatları Demir leydiler

Demir leydiler

05.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kadınlar boksta Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli tarih yazdı. 51 kiloda Çin Taipeisi’nden Huang’ı deviren Çakıroğlu ile 69 kiloda Hintli rakibi Borgohain’i mağlup eden Sürmeneli finale yükselerek, Türkiye’ye büyük bir gurur daha yaşattı.

Demir leydiler

Rakibini ezdi geçti
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 12. gününde milli sporcularımız göğsümüzü kabartmaya devam etti. Kadınlar boksta ilk olarak Buse Naz Çakıroğlu hemen ardından da Busenaz Sürmeneli finale yükseldi. Çakıroğlu, 51 kilo yarı finalinde Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang ile karşılaştı. Milli boksör ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemden de tam puan aldı. İkinci rauntta da beş hakemin 3’ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Fırtına gibi esti
Busenaz Sürmeneli ise 69 kilo yarı finalinde Hindistan’dan Lovlina Borgohain’le ringe çıktı. Milli sporcu müthiş başladığı ilk rauntta hakemlerin 5’inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerden 10’ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve finale çıktı. Kadınlar boksta olimpiyat tarihimizde finale yükselen ilk Türk sporcular olan Buse Naz Çakıroğlu ile Busenaz Sürmeneli altın madalya için ringe çıkmaya hak kazanırken, gümüş madalyayı garantilemeyi de başardı.

Final maçları cumartesi, rakiplerimiz Bulgar&Çinli

Buse Naz Çakıroğlu’nun 51 kilo finalindeki rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva oldu. Bulgar sporcu yarı finalde ev sahibi Japonya’dan Namiki’yi 5-0 yenerek finale çıktı. Krasteva’nın bir Avrupa şampiyonluğu, iki kez de dünya ikinciliği bulunuyor. Buse Naz’ın Krasteva ile final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15’te başlayacak. Busenaz Sürmeneli 69 kilo finalinde Hong Gu ile karşılaşacak. Çinli sporcu yarı finalde ABD’li Oshae Jones’u 4-1 yenerek adını finale yazdırdı. Hong Gu’nun iki Asya şampiyonluğu, iki de dünya ikinciliği var. Busenaz’ın altın madalya mücadelesi 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15’te oynanacak.

Haberin Devamı

‘Biz bir ölürüz, bin diriliriz’

Busenaz Sürmeneli finale çıktığı maçın ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. Milli sporcu, “Ben altın için buraya geldim. Altın madalyayı alacağım. Türk kadını her şeyi yapar, işte kanıtı. Arkamda büyük bir ekip var. Hepsinden Allah razı olsun. Bakanımız da bize destek veriyor. Kulübüm Trabzonspor’un da büyük desteğini hissediyorum” dedi.

Türkiye’deki yangın felaketine çok üzüldüğünü de dile getiren Busenaz, “Yangınları çıkaranlara söylüyorum, biz bir ölürüz, bin diriliriz. Türk’ün öyle bir gücü var, hiç merak etmesinler. Biz maçlara geldiğimizde hep ülkemizde kötü olaylar oluyor. Dünya Şampiyonası’nda da askerimize selam göndermiştik. Burada altın madalya alıp yangınla mücadele eden ülkemizin içine küçük bir su serpmek istiyoruz. Tüm Türk halkının dualarını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Finale çıkmak yetmez altın madalya istiyorum’

‘İnşallah kazanacağım’
Buse Naz Çakıroğlu finaldeki tek hedefinin altın madalya olduğunu söyledi. Çin Taipeisi’nden Huang’ı 5-0 yendiği maçtan sonra duygularını paylaşan milli sporcu, “Finale çıkmak yeterli değil, altın madalya kazanmak istiyorum. Heyecanımızı kontrol etmeye ve sevincimizi ortada tutmaya çalışıyoruz. İnşallah Türkiye’de olmayan kadın boksundaki altın madalyamızı alacağız” dedi.

‘Türk kadınının gücü’
Türk kadınının gücünü tüm dünyaya gösterdiklerini vurgulayan Buse Naz, “Biz altın madalya kazanmak almak için buradayız. Bütün hislerimi altın madalyadan sonra açıklayacağım” diye konuştu. Uzun yıllardır olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle çalıştığını aktaran Çakıroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “İnandık. Tüm kalbimizle istiyoruz. Kaldı 1” ifadelerini kullandı.

Demir leydiler

Kasapoğlu’nun büyük mutluluğu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli’nin yarı final müsabakalarını salonda takip etti. Maçları büyük heyecanla izleyen Bakan Kasapoğlu çifte final gurunu yaşarken, milli sporcuları tebrik etti. Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de Bakan Kasapoğlu ile birlikte karşılaşmaları izledi.

Haberin Devamı

 

Yazarlar