Skorer Denizli'den çalım

Denizli'den çalım

03.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Denizli'den çalım

Denizliden çalım


Milli Takım'ın hocası, İrlandalı gazetecileri şaşırtmak için sağlam oyuncuları sakat diye açıkladı


       Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yarınki maç öncesi düzenlenen dünkü son basın toplantısında K.İrlanda medyasına çalım attı.
       Denizli, Abdullah, Sergen ve Hakan Şükür'ün sakatlık sorunları bulunduğunu, ancak maç gününe kadar üç futbolcunun durumundan umutlu olduğunu açıkladı. K.İrlandalı gazeteciler, notlarının başına bu açıklamayı yerleştirirlerken, Türk basın mensupları Milli Takım doktorundan "Hepsi sağlam" demecini aldılar.
       Mustafa Denizli ayrıca, "K.İrlanda bu sahada Almanya'ya yenilirken, ilk 20 dakika rakibini çok zor durumlara düşürdü. Ülkemizin şartlarından dolayı bu maça farklı bir konumda hazırlandık" dedi. Denizli şöyle devam etti:
       "Zor bir maç olacağını biliyoruz. Bu maçta birinci öne çıkacak olay, mücadeledir. Strateji açısından bizim tarafımızdan gerçekten uygulanması zor olan bir maç. Bu zor 90 dakikayı yine lehimize çevirmeyi amaçlıyoruz. Grubun en az bizim maçımız kadar önemli olan diğer karşılaşması Finlandiya - Almanya'dır. Almanya ile Türkiye bu grubun en iddialı iki takımıdır. Futbolcularımın çalışmaları, düşünceleri, ekip anlayışı yavaş yavaş daha da üst çizgiye gelmekte. Hedefimiz grupta birinciliğimizi devam ettirmek. Buradaki alacağımız bir beraberlik Türkiye'yi matematik olarak ilk ikinin içinde bırakacaktır. İrlanda ve diğer takımları da saf dışı bırakacak, iddiaları kalmayacak. Bizim kalan üç maçta hedefimiz 7 puandır. Bunu elde ettiğimiz zaman şampiyonaya katılırız. Beraberlik bizim yedi puan iddiamızı devam ettirecektir. Ancak Moldovya ve Almanya maçlarını kazanmalıyız. Bu da yolumuzu zorlaştırır. Kadroda değişiklik olacak, ama sürpriz lafını kabul etmiyorum. Çünkü bu kadroda yapılacak değişiklik hiç bir zaman sürpriz değildir".

K.İrlanda'da Mulryne şoku

       Milli Takımımız'ın yarın Belfast'ta karşılaşacağı K.İrlanda'nın genç yıldızı, sağ kanat oyuncusu Phil Mulryne'in ayağı kırıldı. Blackburn ile oynanan lig maçında sağ ayağı kırılan 21 yaşındaki milli forvetin Türkiye karşısında forma giyemeyeceği, sahalardan altı ay uzak kalacağı açıklandı. K.İrlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Lawrie McMenemy, ileri uçta sıkıntı yaşadığını belirterek Bournemouth'un formasını giyen Stephen Robinson'ı kadroya aldığını açıkladı. K.İrlanda kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Taylor (Fulham), Wright (Newcastle), A.Hughes (Newcastle), Williams (Watford), Morrow (QPR), Horlock (M.City), Kennedy (Watford), Rowland (QPR), Hunter (Reading), Jenkins (Dundee United), Nolan (S.Wednesday), Gillespie (Blackburn), McCarthy (Birmingham), Lomas (West Ham), Lennon (Leicester), M.Hughes (Wimbledon), Whitley (Blackpool), Iain Dowie (QPR), Quinn (West Brom.), Robinson (Bournemouth).
       Bu arada Teknik Direktör McMenemy, futbolda aşama içinde olan Türkiye'nin finallere kalacağını söyledi.