Galatasaray Derbi öncesi Galatasaray ve Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler

Derbi öncesi Galatasaray ve Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler

01.11.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi muhabirleri Senad Ok ve Nevzat Dindar, Türk Telekom Stadı'nda yarın oynanacak derbi öncesi Galatasaray ve Fenerbahçe'nin son durumları ile ilgili bilgiler aktardı.

Derbi öncesi Galatasaray ve Fenerbahçede sıcak gelişmeler

Skorer TV, Spor Toto Süper Lig'de yarın Türk Telekom Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisini masaya yatırdı. Milliyet Gazetesi muhabirleri Senad Ok ve Nevzat Dindar, dev maça 1 gün kala 2 dev takımdaki gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın yorumları: "G.Saray'da derbi öncesi baskı daha fazla hissediliyor gibi. Bir takım problemler var. Dün de barbekü partisi düzenlendi. Son şampiyon apoletiyle G.Saray için bu sezon daha zor geçiyor. Şampiyon olmadığı sürece, 1. olamadığı müddetçe eleştirilecektir.

"Fatih hoca F.Bahçe için özel bir analiz yapmadı"

Fatih hoca, benim bildiğim kadarıyla F.Bahçe için özel bir analiz yaptırmadı. Tamamen F.Bahçe'nin içinde bulunduğu durumla ilgili. Sistemsizlik. Bunlar sizi etkiler. En ufak ayrıntılar derbilerde sonucu belirler. Bu maç öncesi çok ilginçtir böyle bir rakip analizi yapılmadı.

"F.Bahçe yabana atılacak bir takım değil"

Fenerbahçe maça daha iyi motive olacaktır. Psikolojik açıdan F.Bahçe'nin maça güçlü çıkacağını düşünüyorum. F.Bahçe'nin çok da yabana atılacak bir kadrosu olmadığını düşünüyorum. F.Bahçe'nin kendisiyle denk takım olan G.Saray'a direnç göstereceğini düşünüyorum. G.Saray'da kilit oyuncular oynamayacak. Emre Akbaba, Fernando ve Nagatomo gibi oyuncular forma giyemeyecek. Kalite anlamında G.Saray kadro olarak F.Bahçe'nin önünde, ama kadro derinliği açısından değil. Eren'e bir şey olduğunda Sinan'ı forvet olarak oynatıyorsanız, gol ortalaması 1.5-2. F.Bahçe'de Slimani yok, Soldado var. Soldado dünyada tanınan bir oyuncu.

Haberin Devamı

"4 oyuncu dışında tüm futbolcular oynayacak durumda"

Cezalı Mariano ile sakatlıkları bulunan Emre Akbaba, Nagatomo ve Fernando dışında G.Saray'da tüm futbolcular oynayacak düzeyde. Onyekuru'nun ilk 11'de forma giyeceğini düşünüyorum.

Fatih hoca varken, Başkan Mustafa Cengiz, soyunma odasına, tesislere gelip uyarılarda bulunamaz. Rodrigues'te bir düşüş var. Bu düşüşün nedenleri araştırılıyor. Rodrigues'in beklenmedik performansının geçen sezon şampiyonlukta önemli payı olduğunu düşünüyorum. Rakipler artık Rodrigues'i çözdüler. Bu sezon elinizde Gomis yok. Rodrigues çok fazla pas oyununda olmayan, rakibi geçme üzerine kurulu oyun anlayışı var.

"F.Bahçe kanatlara mutlaka önlem alacak"

Arkaya koşularla fark yaratıyor. Pas oyununda olmadığı vakit, çekilmez hale gelebilyor. Kanat oyuncularından bir tek Feghouli'nin pas oyununda yaratıcı olduğunu düşünüyorum. F.Bahçe kanatlara mutlaka önlem alacaktır. F.Bahçe bu önlemi aldığında, G.Saray bu kilidi nasıl çözecektir? Soru bu... Valbuena gibi kanat oyuncusu - Marsilya'daki gibi - bence G.Saray'a gerekiyor.

Haberin Devamı

Derbi öncesi Galatasaray ve Fenerbahçede sıcak gelişmeler

"Maicon'la yollar ayrılacak"

Fatih hoca büyük bir avantaj. Ligi bilen, elindeki malzemeyi iyi kullanan teknik direktör. Devre arası ciddi operasyonlar olacak. Beklemek lazım. Zorlu fikstür sonrası takımın durumuna bakılacak. Buna göre bazı oyuncularla yollar ayrılacak. Fatih hocanın bu saatten sonra Maicon'u tutacağını düşünmüyorum. Malatyaspor maçında Ahmet Çalık'ın oyuna girmesi bir mesaj. Son dakikada Suudi Arabistan'a transferi gerçekleşmedi. Belhanda ve Feghouli de satılabilir. Ama kolay değil. Avrupa pazarına gitmek istiyorlar.

"El Clasico 5-1 bitti. G.Saray-F.Bahçe derbisinde de bu sonuç çıkabilir"

El Clasico 5-1 bitti. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde bu skor çıkar mı, olabilir... Bu sonuç olursa şaşırmam. Skor tahmini vermiyorum ama 4 gol olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

"Soldado'yu tek forvet bekliyorum"

Senad Ok'un sözleri: "F.Bahçe'nin nasıl 11'le sahada olacağı tam olarak bilemiyoruz. Kalabalık orta saha ve tek forvet. F.Bahçe'nin rakip baskıyı kırmak için mücadele edecek. Koeman takımı tanıyor. F.Bahçe için Koeman'la derbiye çıkmak mantıklı görünüyor. Slimani yok, Soldado'yu tek forvet bekliyorum. Valbuena'yı oynatmaz. Jailson, Eljif, Reyes üçlüsüyle orta sahada yer alabilir. Bunlar çalışılan, konuşulan detaylar. Ortada bir şablon yok. Tecrübeli isimler var mutlaka. Ama G.Saray'ın bir sistemi var. F.Bahçe'nin bu açıdan işi zor. Başkan ne kadar toparlayabilirler, o da belli değil.

"Kabus gibi bir senaryo"

Volkan'la ilgili gündem yok. En önemli gündem teknik direktör. F.Bahçe zorlu durumlarda eskiden G.Saray'ı mağlup etmiştir. O zaman Alex'i, Okocha'sı vardı. Şimdi ne sistemi ne hocası ne de böyle bir yıldızı var. Kabus gibi bir senaryo. Koeman'ı, takımı kestiremiyorsun. Ortada sistem ve düzen yok. Hoca arayışı sürüyor. Tam bir kaos.

Haberin Devamı

Derbi öncesi Galatasaray ve Fenerbahçede sıcak gelişmeler

"Beraberlik F.Bahçe için iyi bir sonuç anlamına geliyor"

Cocu olsaydı, F.Bahçe'nin üzerinde daha fazla baskı olacaktı. 1 puanla ayrılır, gol yemezse kriz sürecine başarılı geçirir. Beraberlik, F.Bahçe için iyi bir sonuç anlamına geliyor. Ayew uyarılacak en son kişi. Comolli 'Biz hazır oyuncuları alacağız' dedi, ama Ayew sezon başı kampı yapmamış. Sezon başı hazırlık kampı yapmayan bir oyuncudan bahsediyoruz. Takımdaki en değerli oyuncu bana göre. Ayew'e liderliğini göstermesi için uyarı yapılabilir.

Teknik direktör konusu

Aday çok ama sonuç yok. Cocu'yu göndermek anlık bir karar ve reaksiyon. Şu anda F.Bahçe'nin başına geçecek hazırda bir teknik adam yok. Başkanın öz eleştiri yaptığını öğrendim. Çünkü Cocu ve Comolli'yi getiren kendisi. Cocu olmasaydı, Aykut Kocaman'la yola devam edilecekti. Cocu da başta olmadı, ikincisinde oldu. Cocu'nun aldığı sonuçları, Aykut Kocaman almazdı. Başkan diyor ki: 'Comolli de takımı müdahale etmekte geç kaldı.' Comolli'nin artık suyu ısındı. F.Bahçe'nin derdi çok, hocası yok.

"Önümüzdeki sezon Abdullah Avcı ile ilgili planlar var"

Teknik direktörlük için Abdullah Avcı ismini duydum. Mehmet Demirkol da söyledi. Teyide muhtaç olduğunu düşünüyorum. Blanc'la Comolli'nin yüz yüze görüştüğünü biliyorum. Birkaç araştırma yaptım. Aldığım bilgi; bu seneyi bir şekilde geçirebilmek, sonuç alınamıyorsa gelecek sezon Abdullah Avcı'yı takımın başına getirmek. Abdullah Avcı ile ilgili gelecek sezon bir plan olduğunu biliyorum. Gelirse, Abdullah Avcı ekibiyle gelir. Böyle bir hayal var. Blanc PSG'den 5 milyon euro alıyor. Şu anki tabloda bir kriz var.

"Ersun hoca neden istenmiyor, gerekçeleri açıklanmalı"

Ersun hocayı başkan istemiyor. Özel hayatındaki sıkıntılar bahsediliyor ama şu an hoca, bahsedilen kişi ile hayatını birleştirdi. Milyonlarca insan Ersun Yanal'ı istiyorsa, neden Yanal'ı istemiyorlar? Bu açıklanmalı. Ben Ersun Yanal'ı istemiyorsanız, gerekçesini mantıklı nedenlerle açıklamalısınız. Ankaragücü maçında taraftar "Yönetim buraya yönetim buraya" diye bağırmaya başladı. Bu gidiş iyi değil. Kerhen de olsa bazı kararlar almak zorundasınız.

İsmail'in oynamasının sebebi Aatif

İsmail'in ilk 11'de oynamasının sebebi Aatif. Aatif'i kadro dışı bıraktılar. Valbuena'yı zaten sildiler. Her oyuncu her yerde oynayabilir. Ben de Reyes'i eleştirdim. Reyes'i ben de orta saha için yetersiz görüyorum. Düz bir topçu gibi görünüyor. Ama adamın sistemini yerle yeksan ettiniz. Hoca, Barış antrenmanlarda küsmüş, çalışmıyor diyor.

Derbinin berabere sonuçlanacağını düşünüyorum.

MUHTEMEL 11'LER:

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Ozan, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Donk, Ndiaye, Onyekuru, Rodrigues, Belhanda, Eren

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Roman, Skrtel, Hasan Ali, Reyes, Jailson, Eljif, İsmail, Ayew, Soldado