Türkiye Kupası Derbide Ozan Tufan sürprizi!

Derbide Ozan Tufan sürprizi!

19.04.2018 - 19:38 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yarı finalde elenmesinin ardından iki ezeli rakip; Fenerbahçe ve Beşiktaş, rövanş maçına ideal kadrolarıyla çıktı, rotasyona başvurmadı.

Derbide Ozan Tufan sürprizi

Celal Umut Eren / Skorer.com

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yarı finalde elenmesinin ardından iki ezeli rakip; Fenerbahçe ve Beşiktaş, rövanş maçına ideal kadrolarıyla çıktı, rotasyona başvurmadı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Kadıköy'de hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş ideal kadrolarıyla sahada yer aldı. Galatasaray'ın Akhisarspor'a sürpriz bir şekilde elenmesiyle, iki ezeli rakip, işlerini şansa bırakmak istemedi. Fenerbahçe ve Beşiktaş zorlu maç öncesi rotasyona gitmekten kaçındı.

Ev sahibi sarı-lacivertliler, ligde oynadığı ve 2-1 kazandığı son Sivasspor kadrosunu aynen sahaya sürdü. Benzer şekilde konuk ekip siyah-beyazlılar da as kadrosuyla derbiye çıktı.

Aykut Kocaman ve Şenol Güneş, kritik yarı final rövanşında tıpkı ligde olduğu gibi kupada da ideal 11'lerini kullandı.

Haberin Devamı

Simsiyah tribün

Konuk ekip Beşiktaş'ta taraftarlar, Kadıköy'e ilginç bir şekilde geldi. Siyah-beyazlı taraftarlar, simsiyah bir görüntüyle tribünde yer aldı.

Siyah kapşonlar ve güneş gözlükleriyle deplasman tribüne giren taraftarlar, hem destek hem de tepki adına böyle bir karar aldı. Son haftalarda artan hakem hatalarına tepki verme adına güneş gözlüğü takan Beşiktaşlılar, takımlarına güçlü destek için de simsiyah ve tek renk bir tribün oluşturmak istedi. Ayrıca özel olarak 'Burası Beşiktaş' pankartı astı. Öte yandan, Beşiktaş taraftarları tam 30 otobüsle Kadıköy'e geldi.

Kadıköy kapalı gişe

Sarı-lacivertliler evlerinde son derbiye büyük ilgi gösterdi. Bu sezon daha önce oynanan Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir maçlarında olduğu gibi yine tüm biletler tükendi.

Maçtan bir gün önce Fenerbahçe taraftarları bütün biletleri bitirdi. Hafta içi olmasına rağmen maçın başlangıcına 3 saat kala stada akın eden taraftarlar büyük destek verdi.

19.30 itibariyle de stat tamamen dolmaya başladı. Ma boyunca da yoğun bir ilgi ve tezahürat vardı.

Yoğun güvenlik

Zorlu derbi karşılaşması için Kadıköy'de yoğun bir güvenlik uygulaması vardı. Günün erken saatlerinden itibaren polisler ve güvenlik ekipleri stat etrafında kuş uçurtmadı.

Haberin Devamı

Tüm emniyet Kadıköy etrafında adeta seferber oldu. Gün boyunca özel helikopterler, stat üzerinde ve çevresinde taramalar yaptı. Ayrıca stada girişte de 3 farklı arama noktası kuruldu. Taraftarlar sık sık aranırken, en ufak bir aksilik yaşanmasına izin verilmedi. Öte yandan, taraftarların biletleri de 2 kez farklı noktalarda kontrol edildi. Beşiktaş taraftarlarının stada gelişinde de polis koridorları oluşturularak, herhangi bir taşkınlık yaşanmasına izin verilmedi.

Ozan yeniden kadroda

Sarı-lacivertlilerde bu sezonun en çok konuşulan futbolcularından Ozan Tufan kritik derbi mücadelesinde kadroya girdi. Genç futbolcu, devre arasında kadro dışı kalmış, daha sonra affedilmişti.

Sezonun ikinci yarısında ilk kez bir resmi maçta kadroya giren Ozan Tufan, en son Boluspor ile yapılan hazırlık maçında forma giymişti. Ayrıca 21 yaşındaki oyuncu, son olarak 13 Aralık 2017 tarihindeki Atiker Konyaspor deplasmanında 18 kişilik maç kadrosuna yazılmıştı.