Skorer Dev final yarın... Arjantinli teknik adamlar finalde ilk peşinde

Dev final yarın... Arjantinli teknik adamlar finalde ilk peşinde

08.05.2012 - 11:48 | Son Güncellenme:

.

Dev final yarın... Arjantinli teknik adamlar finalde ilk peşinde

UEFA Avrupa Ligi finali iki İspanyol takımının mücadelesinin yanı sıra iki Arjantinli teknik adamı da karşı karşıya getirecek.

Athletic Bilbao’nun Arjantinli çalıştırıcısı 57 yaşındaki Marcelo Bielsa ile Atletico Madrid’in Arjantinli teknik adamı 42 yaşındaki Diego Simeone, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan ilk Arjantinli teknik direktör olmak için mücadele edecek. Böylece UEFA Kupası tarihinde ilk kez teknik direktör Avrupa kıtası dışından çıkacak.

1998-2002 yılları arasında Arjantin Milli Takımı’nda Simeone’nin teknik direktörlüğünü yapan Bielsa, bu kez öğrencisiyle UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşmak için karşı karşıya gelecek.

Simeone, ikinci kez kupayı istiyor

Haberin Devamı

Futbolcu olarak 1997-98 sezonunda İtalya’nın Inter takımında forma giyerken UEFA Kupası’nı kaldırma başarısı gösteren Simeone, bu kez teknik direktör olarak aynı başarıyı tekrarlamak istiyor.

Simeone, takımı Atletico Madrid’in kupayı kazanması halinde hem futbolcu, hem de teknik adam olarak kupayı kazanan 3. isim olacak.

Bu kupada daha önce Dino Zoff ve Huub Stevens, hem teknik adam, hem de futbolcu olarak UEFA Kupası’na uzandı.

Zoff, 1976-77’de Juventus’ta kaleci, 1989-90’da da teknik direktör olarak UEFA Kupası’nı kazandı. Hollandalı savunma oyuncusu Huub Stevens ise 1978’de Hollanda’nın PSV Eindhoven takımında futbolcu, 1997’de de Almanya’nın Schalke takımında teknik adam olarak kupayı kazanma başarısı gösterdi.

En çok İtalyan teknik adamlar kazandı

Haberin Devamı

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nin en başarılı teknik adamları İtalyanlar oldu.

İtalyan teknik adamlar 9 kez kupa şampiyonluğu yaşarken, İspanyol ve Hollandalılar 6’şar, Almanlar 5, İngilizler 4, Portekiz ve İsveçliler ise 2 kez şampiyon oldu.

Fatih Terim, 2000 yılında Galatasaray’ın kupayı kazanmasıyla listeye giren tek Türk teknik adam olurken, İskoçlar, Belçikalılar, Fransızlar, Ruslar ve Rumenler birer kez kupa şampiyonluğuna teknik adam olarak ulaştı.

Yazarlar