Fenerbahçe Dilmen, Fenerbahçe'nin yeni transferlerini yorumladı

Dilmen, Fenerbahçe'nin yeni transferlerini yorumladı

25.06.2015 - 22:25 | Son Güncellenme:

Rıdvan Dilmen, TRT Spor'da yayınlanan Futbol Günlüğü programına katıldı ve Fenerbahçe'nin transferlerini değerlendirdi.

Dilmen, Fenerbahçenin yeni transferlerini yorumladı

İşte Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Fernandao bildiğimiz bir oyuncu. Hantal gibi görünse de değil. Cardozo gibi değil, Fernandao gezen bir forvet. Tribünlerin seveceği tipte görünüyor. F.Bahçe Şampiyon Ligine katılamazsa 7. yılı olacak. Ciddi bir süre Fenerbahçe için. Sayın başkan 6 ay önce bu kadro yeterli diyordu. Muhtemel hatasından döndü ve transferler başladı. Hem rekabeti artırıcı, muhtemelen yabancı kaleci alınacak. Gökhan Gönül'e ciddi bir alternatif bulundu ama ciddi bir maliyetli oldu. Kjaer'i Aykut Kocaman, Wolfsburg'dayken izlemişlerdi, 5 milyon € bonservisi vardı. Yobo olduğu için alınamadı. Kocaman döneminde alınacaktı."

"Yeni antrenörün şampiyonluğa oynayan takımların hocası olması önemli bir artı. Fenerbahçe'de önde oynamak isteyecektir. Şu an için doğru bir tercih. Şu an için. Fenerbahçe kabuk değiştirme yoluna girdi."

"Kötü giden sezondan sonra hamleler yapıldı. Fenerbahçe geçen sezon yapmalıydı bunu. Yaş ortalaması 31 olan bir takımdı. 3 Temmuz sonrası oluşan motivasyon da düşmüştü. Aynı puanı almasına karşın şampiyon olamadı. En büyük avantajı yenileniyor olması ve rakiplerin ekonomik ve transfer olarak Fenerbahçe'nin gerisinde kalması. Görünen şu ki Fenerbahçe, 15.000 seyirciden 45.000 seyirciye çıkmak istiyor"

"Fernandao ile oynayacaksanız, solda Sow ve sağda Kuyt oynuyordu. Nani çalım atıp orta yapan, gol atan, sıfıra inebilen bir oyuncu. Fernandao'ya top getirecek oyuncu gerekirken Nani doğru bir tercih."

"Portekizli oyuncuların gelmesinin Meireles'e katkı sağlayacağını düşünüyorum. O yeni bir transfer havası yaratabilir. Orta sahaya sol içte oynayabilecek, Emre ile değişkenlik yapabilecek bir isim gerekiyor gibi."