Galatasaray Dindar: Galatasaray'ın önü kesilmek isteniyor

Dindar: Galatasaray'ın önü kesilmek isteniyor

16.05.2019 - 12:27 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray'daki sıcak gelişmeleri aktardı. Dindar, "Galatasaray'ın önü sanki kesilmek isteniyor. G.Saray'a karşı oluşan blok var. Bunun nedeni G.Saray şampiyon olursa makas açılacak" dedi.

Dindar: Galatasarayın önü kesilmek isteniyor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisarspor'u 3-1 yenerek mutlu sona ulaşan Galatasaray pazar günü Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile şampiyonluk maçına çıkacak.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar, zorlu maç öncesi sarı-kırmızılı takımdaki son gelişmeleri aktardı.

Nevzat Dindar'ın yorumları: "Türkiye Kupası çok önemli. Ligle beraber anlam kazanacaktır. 18 milyon liralık bir gelir var. Bu da önemli bir para. Kimi SMS'le yapar, kimi kupa ile yapar. Devir ekonomi devri.

"Tepkileri G.Saray'a değil, hakeme"

Algılar gerçeklerin önüne geçmiştir. Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Beşiktaş maçıyla başladı. Rize'de keza öyle. Son olarak dünkü maç. Algı yaratıldı. Akhisarsporlu futbolcular da etkilenmişti bundan. Anormal bir reaksiyon verdiler, şaşırdım. Suat Arslanboğa, Akhisarspor'a ters geliyor. 8'de sıfır. Tepkileri Galatasaray'a değil, hakeme. Bu tartışma ortamı Galatasaray'ı motive ediyor. Akhisarspor'un çözülmesini de anlayamadım. G.Saray kupayı da alamayabilirdi. Bence fazla uzattılar. Akhisar'a üzüldüm. İyi bir takım.

Haberin Devamı

"G.Saray'a karşı oluşan blok var"

Galatasaray'ın önü sanki kesilmek isteniyor. G.Saray'a karşı oluşan blok var. Bunun nedeni G.Saray şampiyon olursa makas açılacak. F.Bahçe'nin borçları fazla. Beşiktaş, Şenol Güneş'ten sonra bilinmezliğe gidecek. Başakşehir şampiyon olamazsa çözülme yaşanacak. Fransa'da PSG'nin, İtalya'da Juventus'un rolüne bu ligde G.Saray soyunabilir. Bu saatten sonra G.Saray'ı zor yakalarlar.

"Diagne antipatik oluyor"

G.Saray'ın Fatih Terim'i var. Bu ligin gerçeklerini iyi biliyor. Teknik direktör farkıyla G.Saray lige 1-0 önde başlıyor. Diagne benim çok beğendim forvet oyuncusu değil. Rakip savunmaların dengesini bozuyor. Diagne antipatik oluyor. İlk penaltıyı kaçırmışsın, ikincisinde de kenara bakıyor. Atmaya niyeti vardı. Ayıp. Sinan da helal olsun. O riski aldı, penaltıyı attı. Sinan'ı da Fatih hoca kazanmak istiyor. Diagne vasatı geçmeyen bir performans sergiledi. Çözülmüş rakibe karşı gol attı.

"Diagne satılmaz"

Mitroglou gider, Diagne satılmaz. Diagne tutulması zor bir adam. Başakşehir'in tutamayacağı bir oyuncu o da Diagne'dir. Başakşehir maçında Diagne'yi tutacak bir savunmacı göremiyorum.

Haberin Devamı

"Feghouli satılırsa ikinci Gomis vakası olur"

Fatih hoca iki 6 numara Fernando ve Donk'u dinlendirdi. Feghouli fark yaratan oyuncular arasında görüyorum. Kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Feghouli satılırsa ikinci Gomis vakası olur. Satılacağını düşünmüyorum. Zaten sözleşme bir madde var. G.Saraylı oyuncular kulübünü düşünüyor. Feghouli'nin öyle bir yola başvuracağını sanmıyorum.

"Çakır'ın atanması sürpriz olmaz"

G.Saray'ın en büyük rakibi 'G.Saray hakemler tarafından kollanıyor' algısı. Cüneyt Çakır'ın atanması sürpriz olmaz. Hakemlik bir durum olmayacak. G.Saray'ın Başakşehir'e yenilmesi kıyamet senaryosu. Bu çok düşük bir olasılık. G.Saray'ın karşısına pazar günü Barcelona da Manchester City de gelse sahaya kazanmak için çıkar. TT Stadı'nda farklı bir atmosfer var. Gerçekten çok farklı. Vodafone Park'ta ruh yok.

"Gökhan Töre ile sözlü olarak anlaşıldı"

Babel Galatasaray'da oynamak istiyor. Teklif oyuncunun menajerinden geldi. G.Saray'ın şampiyon olması durumunda farklı bir transfer stratejisi olacak. Ndiaye eski Ndiaye değil. Gelecek sezon olmayacak. Gökhan Töre ile sözlü anlaşma olduğunu biliyorum. Kreatif bir oyuncu. Fatih hocanın Gökhan'ı kazanacağını düşünüyorum. G.Saray'ın tıkandığı anlarda farklı bir alternatif sunabilir. G.Saray'ın saha içi liderine ihtiyacı var. Takımın sıkıştığı anlarda kilidi açabilecek bir oyuncu. 10 numaralı formayı taşıyabilecek bir oyuncu. Belhanda'nın satılması daha ön planda.

Haberin Devamı