Milli Takım "Doğru karar verdim"

"Doğru karar verdim"

30.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni sezonda NBA'de izleyeceğimiz Furkan Korkmaz, Philadelphia formasını Türkiye'de ilk kez Milliyet için giydi.

Doğru karar verdim

ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Anadolu Efes’te süre alamamanın kendisini mutsuz ettiğini belirten Furkan Korkmaz, “Genç bir oyuncunun kendini geliştirmesi için oynaması gerekiyor. Bu yüzden Banvit’e gittim” dedi. Her zaman NBA hayali kurduğunu sözlerine ekleyen basketbolcu, “Bu sürecin ne kadar güzel geçeceği benim elimde” diye konuştu.

Türk Basketbolu’nun NBA’deki temsilcileri arasına adını yazdıran ve gelecek sezon Philadelphia’da forma giymeye hazırlanan Furkan Korkmaz, hem yaşadıklarını, hem de hedeflediklerini MİLLİYET’e anlattı.

NBA macerasının başlaması nedeniyle mutlu oduğunu ifade eden genç oyuncu, “NBA oyuncusu olmak hayalimdi. Kariyerimin şu anda yeniden başladığını düşünüyorum. Bu sürecin ne kadar güzel geçeceği de benim elimde, bunun da farkındayım. Umuyorum her şey çok güzel olacak” dedi.

Haberin Devamı

NBA’e geçen yıl da gidebileceğini ancak Efes’te kalmayı seçtiğini, hiç forma şansı bulamayınca, Banvit’e giderek kendisini gösterdiğini hatırlattığımız Furkan, “Efes’te oynayacağımı umuyordum. Coachun, benim oyun tarzıma uyacağını düşünüyordum. Ama sezon başladığında işler umduğum gibi gitmedi. Efes’te oynamayınca mutsuz olmaya başladım. Tabii ki beni ben yapan takım Efes’ti ama insan bir noktadan sonra oynamayınca, başka bir takımın bana çok şey katacağını düşündüm. Sonuçta oynamadan bir oyuncunun gelişmesi mümkün değil. Banvit’le anlaştım ve şimdi baktığımda en güzel kararı vermişim diye düşünüyorum. Beni hem performansım hem de Banvit’in elde ettiği başarılar mutlu etti” diye konuştu.

Ümit Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası kadrosunda olmayı kendisinin de istediğini anlatan yıldız basketbolcu, “Ümit Milli Takım ile şampiyonaya 3-4 hafta kala zaten kampa katılmıştım ben. Amerika’ya sözleşme imzalamaya gidip iki gün sonra döneceğim diye planlıyorduk ama orada yaz liginde oynamaya başladım. Ümit Milli Takım’da da benim çocukluk arkadaşlarım vardı ve onları yalnız bırakmak istemedim” ifadelerini kullandı.

Doğru karar verdim

‘Hep böyleydi’
Yoğun temposunu sorduğumuz Korkmaz, “Ligde sezon bittikten sonra 4-5 günlük bir tatilim oldu, Çeşme’deydim. Daha sonra Ümit Milli Takım kamına katıldım, ardında ABD’ye gittim, şampiyonayı oynayıp, A Milli Takıma geldim. Önceki yıllarda da en fazla tatilim 5-6 gün olmuştur” cevabını verdi.

Haberin Devamı

‘Paha biçilmez bir duygu’

Ev sahipliği yapacağımız Avrupa Şampiyonası’nda bireysel ve takım olarak hedeflerini de anlatan genç oyuncu, şu ifadeleri kullandı: “Bu benim A Milli Takım ile geçirdiğim 3. yaz olacak. Bu yılla birlikte kendimi gösterip, takımın vazgeçilmez parçalarından birisi olacağımı düşünüyorum. Bu sene şampiyonanın Türkiye’de olması bizi ayrıca motive ediyor. Bunu en son ben Konya’da U18 şampiyonasında yaşamıştım ama A Milli Takım seviyesinde bunu yaşamak, paha biçilemez bir şey olur diye düşünüyorum. Herkes gerçekten istekli. Ev sahipliğinin yarattığı motivasyon da net biçimde hissediliyor.”
‘Açığı kapatırız’
Takımda birçok ismin kulüplerinde fazla süre alamamasının bir endişe yarattığını hatırlattığımız başarılı oyuncu, “Gönül isterdi ki herkes buraya takımlarında ciddi süreler alarak gelsin. Geçen gün Kerem Tunçeri ağabeyin röportajını okumuştum, ‘lider oyuncu yetiştirmemiz lazım’ diyordu. Burada 1.5 ay gibi bir süre var, burayı çok iyi geçirerek o dezavan tajı kapatmamız lazım. Oynamaya olan açlıkla o sıkıntıyı telafi edebiliriz” dedi.
‘Yaz Ligi sürpriz oldu’
Yaz Ligi nasıl geçti peki, çok iyi istatistiklere ulaştığını gördük, bu kadarını bekliyor muydun?
Açıkçası ben Yaz Ligi’nde oynayacağım diye gitmedim. Planım sözleşme imzalayıp dönmekti. Ama oynamam istenince sahaya çıktım. İlk maç heyecanlandım. Her ne kadar resmi bir NBA maçı olmasa da Yaz Ligi herkesin takip etiği bir lig. Heyecanı ve gerginliği üzerimden attıkça daha rahatladım. Hazırlıksız gitmişken bu kadar iyi işler yapmayı beklemiyordum. Hem kendimi, hem takıma neler yapabileceğimi göstermiş oldum. Kendimi denemiş olmam da önemliydi. Tabii ki yaz ligi bir ölçü değil, NBA sezonu farklı olacaktır ama umut ediyorum ki, ben aynı katkıyı vermeye devam edeceğim.
Doğru karar verdim
‘Ceza şutları önemli’
Philadelphia’da seni öne çıkaran ne olur?
Bence ceza şutları olabilir. Savunmayı okuyarak, ben de takım arkadaşlarıma pozisyonlar yaratabileceğimi düşünüyorum. Nasıl savunma yapacak deniyor ama ben Avrupa’da daha daha hızlı davranarak başarılı olabileceğimi öğrendim. NBA seviyesi farklı olduğu için fizik olarak da güçlenmeye çalışacağım.
‘Kendimi sürekli geliştirmeliyim’
Oradaki antrenörlerle konuşmalarınız nelerdi, hangi planları yapıyorlar?
Coach Brown ile sürekli telefonla iletişim halindeyiz. Bildiğiniz gibi J.J. Redick’i aldılar. Bir genç oyuncu olarak ilk senede 25-30 dakika sahada kalmak zor ama ben olabildiğince fazla süre almaya çalışacağım. O da benim elimde. Ben kendi yeteneklerimi gösterir istek ve çalışma azmimi gösterebilsem süremi artıracağıma inanıyorum. Zaten oraya gitme amacım da bu, hem kendimi geliştirmek hem de oraya bir an önce adapte olmak. Çünkü ben bir NBA oyuncusu olmak istiyorum.
‘Cedi ile oynamak heyecanlı olacak’
En çok kime karşı oynarken heyecanlanırsın?
Bilmiyorum ama Cleveland’a karşı oynarken Cedi ile karşı karşıya oynamak müthiş ve çok heyecanlı olacaktır. NBA’de karşısında heyecanlanacağınız birçok isim var ama sanırım en çok Kevin Durant ve LeBron James olur.

Yazarlar