Almanya Bundesliga Dortmund dibe vurdu!

Dortmund dibe vurdu!

03.11.2014 - 10:35 | Son Güncellenme:

Bayern Münih'e yenilen Borussia Dortmund Bundesliga'da düşme potasına girdi, morallerin iyice bozulduğu ekipte Galatasaray maçının öneminin arttığına dikkat çekildi

Dortmund dibe vurdu

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray'ın salı günü Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya geleceği Borussia Dortmund, Westfalen'deki karşılaşma öncesi büyük bir krizin içine girdi. Bundesliga'da tarihinin en kötü dönemlerinden bir tanesini geçiren sarı-siyahlılar, son olarak dün Bayern Münih'e 2-1 mağlup oldu.

Dortmund bu sonuçla ligde üst üste beşinci maçını kaybederken, üst üste kazanamadığı maç sayısı ise yediye yükseldi. 10. haftası geride kalan ligde sadece iki galibiyeti bulunan Borussia Dortmund sondan ikinci sıraya kadar geriledi. Alman ekibinde son günlerde oyuncular arasında da birbirlerini suçlayıcı ifadeler kullanılmaya başlandığı ve takımda morallerin iyice bozulduğu bildirildi.

Alman basını iki sezon öncenin Bundesliga şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti takımın içler acısı bir durumda bulunduğu değerlendirmesini yaptı. Bild gazetesi, "Jurgen Klopp bile mi düşme hattında?" başlığıyla verdiği haberinde Dortmund'un içinde bulunduğu duruma ülkede kimsenin inanamadığına dikkat çekti, teknik direktör Klopp'un bir an önce bu duruma çözüm bulması gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Galatasaray maçının önemi

Bild'in haberinin devamında ise Şampiyonlar Ligi'nde salı günkü buluşmaya dikkat çekildi. Dortmund'un Galatasaray'ı mağlup etmesinin çok önemli bir hale geldiği savunuldu. Sarı-siyahlıların evindeki maçı kazanarak gruptan çıkmayı garantileyeceğine dikkat çekilerek, "Böylece son iki grup maçı önemini yitirecek ve Dortmund tüm dikkatini lige çevirip bu durumdan çıkmak adına tüm konsantrasyonunu buraya verecek" denildi.

'Tam anlamıyla dibe vurduk'

Allianz Arena'da Bayern ile oynanan karşılaşmada forma giyen isimlerden olan Lukasz Piszczek, çok kötü durumda bulunduklarını dile getirerek bir dizi itirafta bulundu. Polonyalı savunmacı "Artık acilen puanlara ihtiyacımız olduğunu fark etmeliyiz. Tam anlamıyla dibe vurduk ve buradan mümkün olduğunca çabuk sıyrılmalıyız. Kolay olmayacak ama bir an önce puanları toplamaya başlamalıyız" dedi.