Fenerbahçe Dosya kapandı

Dosya kapandı

26.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Genel Sekreteri, “Fenerbahçe aleyhindeki şike davası süreci, UEFA için sona erdi. Ancak Yargıtay’ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumundayız” diye konuştu.

Dosya kapandı

Türkiye’de herkesin merakla beklediği “Şike süreci”ne UEFA’nın bakış açısı, en yetkili isimlerden biri tarafından açıklandı: O dosya kapandı.
Kazakistan’ın başkenti Astana’da bugün yapılacak olan 38. UEFA Olağan Kongresi öncesinde önemli açıklamalarda bulunan UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike süreci, kıtada oluşturulması düşünülen yeni lig projesi başta olmak üzere bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı.
UEFA Disiplin Kurulu’nun Beşiktaş’ı 1, Fenerbahçe’yi de 2 yıl Avrupa kupaları dışında tuttuğunu hatırlatan Infantino, “Fenerbahçe aleyhindeki şike davası süreci UEFA için sona erdi. Ancak Yargıtay’ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumundayız” dedi.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, UEFA’nın TFF’ye şike olaylarıyla ilgili yaptırımda bulunacağına ilişkin açıklamalarının aktarılması üzerine de İtalyan futbol adamı, “Hacıosmanoğlu, UEFA Disiplin Kurulu’nun değil, Trabzonspor Kulübü‘nün Başkanı” yorumunu yaptı.
Gianni Infantino, ülke federasyonlarının, UEFA’nın şike ve ırkçılık konularında aldığı kararlara uyması gerektiğini de vurguladı. Avrupa’da oluşturulması düşünülen yeni bir lig projesi olduğunu da ifade eden Infantino, ilerleyen yıllarda milli takımlar için uluslar ligi oluşturulacağını söyledi. Pek çok konunun kongrede detaylandırılacağını belirten UEFA Genel Sekreteri, buluşmanın kıta futbolu için bir dönüm noktası olacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bordo-mavililer takibe geçti

UEFA’nın 38. Olağan Kongresi için Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Trabzonspor CEO’su Burak Gürdal ve kulübün Hukuk Kurulu üyesi Erdem Egemen, buraya geliş amaçlarının, alınacak kararlar hakkında ilk ağızdan bilgi edinmek olduğunu söyledi.
Şike konusunun, UEFA açısından çok net olduğunu savunan Gürdal, “Şike yalnızca bir disiplin talimatı ihlali. Geldiğimiz noktada aynı konuyla ilgili olarak UEFA ‘Fenerbahçe şike yaptı’ diyor. Türkiye Futbol Federasyonu ise ‘Fenerbahçe şike yapmadı’ diyor. UEFA’nın futbolu yönettiği kıtada, aynı konu hakkında iki farklı kararın yan yana ve birlikte var olmasını beklemek mümkün değil” dedi.