Dünyadan Futbol Drogba'nın eski takımı Shanghai Shenhua'ya şike cezası

Drogba'nın eski takımı Shanghai Shenhua'ya şike cezası

18.02.2013 - 16:31 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı Didier Drogba'nın eski kulübü Shanghai Shenhua; 2003 yılında şampiyon oldukları sezonda futbol federasyonuna, hakemlere ve kulüplere rüşvet verdikleri gerekçesiyle Çin Futbol Federasyonu tarafından ağır bir cezaya çarptırıldı.

Drogbanın eski takımı Shanghai Shenhuaya şike cezası

Galatasaray’ın Didier Drogba’yı transfer ettiği Çin ekibi Şanghay Shenhua’nın 2003'teki lig şampiyonluğu şike yaptığı gereçkesiyle elinden alındı.

Haberin Devamı

Üç yıldır Çin futbolundaki yozlaşmayı temizlemek adına yürütülen dava sonuçlandı. Çin Futbol Federasyonu’nun eski iki başkanı Nan Yong ve Xie Yalong ömür boyu men cezası aldı. Yaklaşık 237 bin Amerikan doları rüşvet aldığı tespit edilen Yong ve ondan sonra göreve gelen Yalong 10 yıl altı ay hapis cezasına da çarptırılmıştı.

İçlerinde “Altın Düdük” lakaplı hakem Lu Jun, eski federasyon yardımcı başkanı Yang Ming, eski Çin Milli Takımı futbolcuları Shen Si, Qi Honh, Jiang Ji ve Li Ming’in de bulunduğu 33 kişi ömür boyu men cezası aldı.

Didier Drogba’yı Galatasaray’a, Nicolas Anelka’yı da Juventus’a kaptıran Şanghay Shenhua ise, 2003 yılında elde ettiği şampiyonluktan oldu. Şampiyonluk yolunda şike yaptığı tespit edilen Şanghay temsilcisi bir sonraki sezona da -6 puan ile başlayacak. Kulübe ayrıca 1 milyon yuan para cezası da verildi.

(Eurosport)