Skorer Dünya Kupası maçlarını TRT HD yayınlayacak

Dünya Kupası maçlarını TRT HD yayınlayacak

08.06.2010 - 14:25 | Son Güncellenme:

.

Dünya Kupası maçlarını TRT HD yayınlayacak

DÜNYA Kupası futbol maçları TRT'nin çok kısa sürede gerçekleştirdiği teknolojiik atılım sonrası yüksek çözünürlüklü HD kalitesiyle yayınlanacak. Güney Afrika'da 11 Haziran cuma günü başlayacak 2010 Dünya Kupası maçlarını futbolseverler yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses kalitesiyle FTA (şifresiz) HD alıcılar dışında D Smart 110'uncu kanalda ve ayrıca Teledünya'da da izleyebilecek.

FIFA 2010 Dünya Kupası'nın yayın hakları gereği (Avrupa üzerine TRT’nin açık yayın hakkı yok) FTA alıcılarda maçların canlı yayınları süresince şifreleme yapılacak, maç önü ve arkası şifreler kaldırılacak.

TRT'nin normal yayın düzeninde şifresiz izlenecek olan Dünya Kupası maçları TRT HD yayınlarında mükemmel görüntü ve ses ile de alıcıları uygun seyircilere ulaşacak.

Türkiye'de yayın hakkını TRT'nin aldığı dünyanın büyük futbol organizasyonu 19'uncu Dünya Kupası için futbolseverler nefesini tuttu. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde 11 Haziran- 11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Kupası, ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde Meksika ile oynayacağı açılış karşılaşmasıyla başlayacak. Avrupa’dan 13, Afrika’dan 7, Amerika’dan 7, Asya’dan 3 ve Avustralya’dan 2 olmak üzere toplam 32 takım 8 grupta dünyanın en büyüğü olabilmek için mücadele edecek.

Dünya Kupası 1930 yılında ilk kez Uruguay'da düzenlenirken, 2010 Dünya Kupası’nın ev sahibi Güney Afrika da Dünya Kupası’nın düzenlendiği ilk Afrika ülkesi olma özelliğini taşıyor. Binlerce futbolseverin statlardan milyonlarcasının televizyonlardan takip edeceği dev organizasyon 10 ayrı kentte 10 statta yapılacak.

TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yaptığı açıklamada, TRT'nin örnek spor yayıncılığıyla da son dönemde öne çıkan çalışmalar yaptığını söyledi. TRT’nin potansiyelini ortaya çıkardıklarını ve akıllı yöntemlerle bugün 12 televizyon, 15 radyo, 3 dergi ve 32 dilde yayın yapan web sitesiyle Türkiye’nin en büyük medya gruplarından biri haline geldiklerini belirten Şahin, “Dünyaya seslenmek isteyen bir Türkiye önce kendi içinde farklı dil ve lehçelerde konuşan vatandaşlarına ve yakın komşularına kendini anlatmalıydı. TRT 6 projesiyle, yurt içinde sosyal barış önemli ölçüde sağlanırken; yakın coğrafyamızdaki Irak, İran ve Suriye gibi ülkelerde de bu kanalımızın yakından takip edildiğini biliyoruz. Hemen her Avrupa Birliği görüşmelerinde TRT 6'dan övgüyle söz edilmesi; ülkemiz adına artı bir değer oluşturmuştur” dedi.

TRT AVAZ, TRT TÜRK

Haberin Devamı

İbrahim Şahin, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar’daki Osmanlı coğrafyasıyla olan kültürel işbirliğini artırmak için 6 farklı dilde yayın yapan TRT AVAZ’ı kurduklarını, TRT Türk projesiyle dünyanın önemli merkezlerinde açılan haber bürolarından yararlanıp; uluslararası gündemi, Türkiye’ye ve dünyaya ‘Türkçe bir yorumla’ sunduklarını söyledi. Şahin, “TRT’nin küresel yayın yapan son kanalı ET TÜRKİYE ise ‘Aile Kanalı hüviyeti’ ile Türkiye’nin, Arap dünyasına açılan yüzü olmuştur. Yabancı devlet adamlarının uluslararası toplantılarda, ET TÜRKİYE’den övgüyle bahsetmesi, başarımızın en büyük göstergesidir. ET TÜRKİYE sayesinde 300 milyonluk Arap dünyasında; ‘gerçek Türkiye” tanınmaya başlamış, Türkiye merakı artmıştır” dedi.

Euronews ile gerçekleştirdiğikleri ortaklık sonucu TRT'nin küresel bir medya kuruluşunun tecrübelerinden yararlandığına dikkat çeken Şahin, “Ükemizdeki bir takım terör örgütlerine ‘gerilla anlamında’ yorum yapan bazı Avrupalı yayın organları, Euronews Türkçe yayınları servisinin çalışmalarıyla, yavaş da olsa doğru tabirler kullanmaya başlamışlardır” diye konuştu.

TRT, uzun yıllardır Avrupa Yayın Birliği (EBU), Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) gibi uluslararası yayıncılık kuruluşlarına üye olduğunu kaydeden İbrahim Şahin, bu kuruluşlardaki TRT’nin etkinliği son yıllarda arttığını ve bu uluslararası yayın kuruluşlarında ‘TRT’ye rağmen bir karar alınamaz’ durumuna gelindiğini kaydetti.

TRT VE SPOR YAYINCILIĞI

Haberin Devamı

TRT, örnek spor yayıncılığıyla da son dönemde öne çıkan çalışmalar yapmasına değinen İbrahim Şahin, futbolda 2010 ve 2014 Dünya Kupaları, 2012 Avrupa Şampiyonası, Bayanlar Dünya Kupası, Erkekler 20 ve 17 Yaş Altı Dünya Kupası, Futsal ve Kumsal Dünya Kupaları, Konfederasyon Kupası ile 2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları, Formula 1 ile GP2 yarışları gibi dünya çapındaki büyük organizasyonların yayın haklarını aldıklarını söyledi.

Şahin’in spor yayınlarıyla ilgili şöyle dedi: “Kamu yayın kuruluşu olarak asıl ağırlığın amatör branşlara verilmesi gerektiğinin bilinciyle hareket eden TRT; Roland Garros gibi büyük tenis turnuvaları ile atletizm, jimnastik, halter, yüzme, güreş, artistik patinaj, voleybol, basketbol gibi branşlarda dünya ve Avrupa çapındaki büyük spor organizasyonlarının uzun dönem yayın haklarına sahiptir.

TRT, 2011 Erzurum Üniversite Kış Oyunları, 2010 Dünya Halter Şampiyonası, 2010 Dünya Plaj Hentbolu Şampiyonası, 2009 Eskrim Dünya Şampiyonası ve 2009 Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasının ülkemizde düzenlenmesi için ev sahibi yayıncı kuruluş olarak katkıda bulunulmuştur.

Ayrıca 2008, 2009 ve 2010 yıllarında düzenlenen Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turları, başarılı bir yayıncılık gerçekleştirilerek tarafımızca yayınlanmış, ayrıca dünyanın 113 ülkesine servis edilerek ülkemizin tarihi ve turistik yörelerinin de tanıtımına büyük katkı sağlanmıştır.

Bunların yanı sıra kurumumuz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Lig’de oynanacak tüm karşılaşmaların özet görüntülerini satın almıştır.” TRT VE VERİMLİLİK TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, personel yapısı ve verimlilik konusuna değinirken de yeni kanallar açtıklarını, yeni stüdyolar kurduklarını ve yayıncılıkta özel sektör ile yarıştıklarını anlattı.

TRT'nin rutin bütçesinden 46 milyon lira artırdıklarını kaydeden Şahin, “Evet, tek bir yolsuzluğa, haksızlığa mahal vermeden, TRT’deki büyüme hamlelerini rutin bütçemizle hazırladık. 5 kanallı TRT’nin gelir kaynaklarıyla, 12 kanallı TRT’yi yönettik ve para arttırmayı başardık” dedi. Şahin, sadece film alan bir TRT değil; film satan bir TRT olmak için adımlar attıklarını, son yılların en büyük film satışlarını gerçekleştirdiklerini anlattı.

Arşiv arşiv görüntüleri satışlarından 2009 yılında daha önceki yıllara göre yüzde 300’lük bir artış sağlandığını belirten Şahin, “2010’nun daha ilk aylarında ise 600 bin TL’lik satış yaptık. Bu yıl geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak bir arşiv geliri hedefliyoruz” dedi. Şahin, reklam gelirlerinde yüzde 200’lük bir ‘garantili artış’ sistemine geçtiklerini, reklam bulmak için harcanan işletme giderlerinin düştüğünü anlattı. Satın Alma Dairesi’nin yaptığı ihalelerde katılımcı sayısı, geçmiş yıllara göre yüzde 100 arttırıldığını belirten Şahin, “Satın almalarımızda, maliyet piyasasının yaklaşık yarısına ihaleler yapılmıştır” dedi.

Şahin, TRT’yi bir dünya markası yapma yolunda ilerlerken en büyük desteği çalışanlardan aldıklarını, onların idari sorunlarını çözsdüklerini, sosyal ve ekonomik haklarda bir çok iyileştirmeler yaptıklarını ve kimseyi ‘ötekileştirmediklerini’ söyledi.

İbrahim Şahın, bu çalışmalarla iş üretme verimi çok büyük ölçüde arttığını şu örneklerle anlattı: “TRT’nin İzmir Müdürlüğü’nde yaklaşık 480 kişi çalışıyor. Bu çalışanlarımızın sayısı İzmir için çok fazlaydı. İzmir’deki çalışanlarımızı zorunlu tayin gibi yöntemlerle huzursuz etmedik. Onlara Turizm ve Belgesel kanalımızın sorumluluğunu verdik ve bu kanalımızın merkezini İzmir’e taşıdık. 480 kişinin 177’sini TRT kanallarında çalışmaları için görevlendirdik.

Turizm ve Belgesel Kanalı açılmadan önce: 287 günde 273 program üretiliyordu. Yani çalışanlarımızın günlük ortalama program üretimi 0,95 adet idi. Yani günlere böldüğünüzde üretilen program sayısı 1 (bir) bile değildi. TRT Turizm ve Belgesel Kanalı yayına başladıktan sonra ise İzmir Televizyonu’nda, İlk 78 günde 184 program ile günlük ortalama 2,36’lık verimlilik oranına ulaşıldı. 2010 yılı ilk 3 ayında ise verimliliğimiz katlanarak artmıştır: 59 günde 308 program ürettik ve günlük ortalama 5,22’lik bir verimlilik oranına ulaştık. Rakamların yorumu çok açık: İzmir Televizyonu çalışanlarımızın verimliliği açtığımız kanal sayesinde yüzde 600 artmıştır! Turizm ve Belgesel Kanalı 2010 yılının ilk dört aylık çalışma takviminde, sadece 786 bin TL para harcadı. 24 saat belgesel, canlı yayın, gezi-magazin programı yayınlayan bir kanal için bu rakam çok düşüktür ve radyolarda bile bu kadar düşük bir maliyete rastlamak pek mümkün değildir. Asıl başarımız ise bu kanalımızın 832 bin TL nakdi, yaklaşık 250 bin TL ayni kaynak sağlamasıdır. Kısaca; İzmir’de kurduğumuz Turizm ve Belgesel kanalımız için kurumumuz bugüne kadar fazladan hiçbir ödeme yapmamıştır. Bilakis, yaklaşık 300 bin TL k?r sağlanmıştır. Açtığımız yeni kanallarda ortalama 45 kişi çalıştırıyoruz. Özel sektör verimliliğiyle bile 45 kişilik bir ekiple bir kanal 24 saat yayın yapamazken; biz, TRT çalışanlarının emeklerini, tecrübelerini bir havuzda toplayıp; bir kamu kuruluşu için gerçekleştirilmesi güç bir verimlilik rekoruna imza atıyoruz.

Sadece yeni televizyon kanalı kurarak ya da teknik teçhizat satın alarak rakiplerimizle yarışamayacağımızı biliyoruz. Yatırımlarımızın önemi bir kısmını bizatihi ‘insana' yapıyoruz. 2009 yılını eğitim yılı ilan ettik ve ortaya çarpıcı bir tablo çıktı. 2009 yılında gerçekleştirdiğimiz 383 eğitim faaliyetiyle tam 8 bin 487 kişiyi değişik kurslarla eğittik. Kurs sayısında TRT ortalamasını 3 kat geçtik; eğitime katılan kişi sayısında da tam yüzde 400’lük bir artış sağladık. 2010 yılının daha ilk aylarında 173 eğitim faaliyetinde 3561 çalışanımızı eğitime tabi tuttuk. 2010 sonunda 2009’daki eğitim rekorlarımızı geçmemiz hiç zor olmayacak. 2009 yılında 17 adet yurt dışı eğitimine tam 82 personelimiz katıldı. Yabancı uzmanların TRT'de verdiği 13 eğitime de 360 personelimiz katılmıştır. 2010 yılında ise, yurt dışındaki 9 eğitim programına 53 personelimizi gönderdik.

TRT ailesi olarak ulaştığımız gücü; hiçbir kişi, fikir ya da kurumu kötülemek için değil; bizatihi Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve tanıtmak için kullandık.

2.5 yıl gibi kısa bir sürede amaçlarımızın büyük çoğunluğunu gerçekleştirdik. Elbette ki, eksikliklerimiz var; gerçekleşmeyi bekleyen hedeflerimiz var. Ancak aldığımız tepkiler, yaptıklarımızın ‘doğru' olduğunu gösteriyor. TRT son iki yılda Türkiye’nin en çok ödül alan kurumlarından biri oldu.” DHA(ESM) (FOTOĞRAF) --------KUTU---------- HD Yayın nedir? HD teknolojisi, yayıncılık anlayışının ulaştığı son noktalardan biri olarak kabul edilmektedir. HD size daha kaliteli görüntü, ses ve izleme keyfi sağlar. HD yayınlara ulaşabilmek için gerek yayıncı kuruluş, gerekse kullanıcı tarafından daha gelişmiş cihazlar kullanılması gerekmektedir.

HD yayın size alışılmış televizyon standartlarının (şu an kullanılan SD) 4-5 katına kadar daha kaliteli görüntü sunar. Şu an kullanılan yayınlar SD (720x576i formatında) çarparsak 414.720 piksel yani 0,4 Mega piksel çıkar. HD yayın (1920x1080i formatında) yani 2.073.600 piksel bu da 2 Mega piksel eder ki bu değerde SD yayının yaklaşık 5 katı daha netlik demektir.

Yüksek çözünürlüklü HD yayınların başlamasıyla, televizyonunuz ile yayın arasındaki bu kalite farkı kapanacak ve bu durumda, HD televizyonunuzun gerçek kapasitesine ulaşabilecek ve kaliteli yayının tadını çıkarmaya başlayacaksınız. HD standartları size daha geniş görüş açısı (16:9 geniş ekran) da sağlar.

HD yayın sadece görüntü kalitesini iyileştirmekle kalmaz, çeşitli ses standartlarını destekleyerek yüksek kaliteli ses iletimine de imkan sağlar. HD yayınlar ile ses yayını standardı stereodan 5.1 Dolby Digital ses sistemine yükseliyor. ‘Blueray' izlerken ulaşabildiğiniz surround ses sistemine televizyon izlerken de kavuşabileceğiz. Bunun için tek yapmanız gereken HD destekli uydu alıcısı ve full HD bir televizyon almaktır. Tabii ki yayıncı kuruluşta HD bir yayın yapması gerekmektedir.

TRT’NİN HD İLE TANIŞMASI

Haberin Devamı

TRT HD Kanal Koordinatörlüğü'nün oluşumu ve ilk personellerin görevlendirilmesi 20- 21 Mayıs 2010 olmasına rağmen TRT HD Kanalı 24 Mayıs 2010 tarihinde aşağıdaki alış parametreleri ile test yayınına başladı.

Yayın Kapsama alanı Türkiye ve Avrupa.

24 Mayıs 2010 tarihinde U17 milli takımlar futbol Türkiye-İngiltere maçı canlı verildi. Aynı şekilde 25-27-29 Mayıs 2010 tarihlerinde Eurovizyon şarkı yarışmalarının yarıfinalleri ve finali canlı yayınlandı.

Şu anda ‘Ayı ve İnsan' belgeseli , Pekin Olimpiyat Oyunları ve Eurovizyon şarkı yarışma finali 24 saat test yayınında veriliyor.

Ayrıca hafta içi her gün 10.00-13.00 arası ‘Günbegün' canlı olarak verilmektedir. 11 Haziran 2010 tarihinde FIFA Dünya Kupası ile normal yayın akışına geçilecek. İçerik olarak belgesel, spor, film, dizi ve sağlık- spor- beslenme kuşak canlı programları planlanıyor. Sevgi ve Sefaretler stüdyolarında program yapılması ve İzmir ile İstanbul HD stüdyolarından faydalanılması düşünülüyor. Temmuz ayı içersinde atletizm yarışlarının canlı verilmesi için görüşmeler yapılıyor.

Yayın 1920x 1080 50i resim (full HD) ve Dolby Digital 2.0/5.1 Surround ses teknolojisi kullanılmakta olup 5.1 Surround ses teknolojisi için ve Dolby Digital dublaj için altyapı çalışmaları ilgili teknik Daire Başkanlıklarınca TRT HD Kanal Koordinatörlüğü işbirliği ile devam ediyor.

HD ile ilgili çeşitli eğitimler Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca planlanıyor.

TRT HD FTA HD alıcılar dışında D-Smart 110. kanalda ve ayrıca Teledünya'da da izlenebiliyor. FIFA 2010 Dünya Kupası'nın yayın hakları gereği (Avrupa üzerine TRT’nin açık yayın hakkı yok) FTA (şifresiz) alıcılarda maçların canlı yayınları süresince şifreleme yapılacak, maç önü ve arkası şifreler kaldırılacak.

Şifreli yayınlar D- mart ve Teledünya üzerinden izlenebilecek. Modül girişli FTA (Free To Air; şifresiz yayın alan alıcı tipi) HD alıcılara D-Smart modül takılması durumunda canlı maç yayınları bu alıcılardan da izlenebilecek.

TRT HD Kanalı için uydu parametreleri ve diğer teknik bilgiler şöyle: Türksat 3A Uydusu, Frekans: 12.688 MHz Polarizasyon: Dikey (V) S/R:5000 FEC:3/4 Sistem:DVB-S2 Modülasyon:8PSK Pilot: On Alış Anteni:60-130CM D Smart izleyicileri futbol maçlarını, yayıncılık anlayışının ulaştığı son noktalardan biri olarak kabul edilmektir HD teknolojisi sayesimnde keyifle izleyecek. İzleyiciler daha kaliteli görüntü ve sesle maç izleme olanağını elde edecek.

-FİKSTÜR-
11 HAZİRAN PERŞEMBE
17.00 Güney Afrika - Meksika (Coca-Cola Park, Johannesburg - A Grubu)
21.30 Uruguay-Fransa (Green Point Stadyumu, Cape Town - A Grubu)

Haberin Devamı

12 HAZİRAN CUMA
14.30 G. Kore- Yunanistan (Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth - B Grubu)
17.00 Arjantin - Nijerya (Coca-Cola Park, Johannesburg - B Grubu)
21.30 İngiltere - ABD (Royal Bakofeng Stadyumu, Rustenburg - C Grubu)

13 HAZİRAN CUMARTESİ
14.30 Cezayir - Slovenya (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - C Grubu)
17.00 Sıbristan - Gana (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - D Grubu)
21.30 Almanya - Avustralya (Green Point Stadyumu, Cape Town - D Grubu)

14 HAZİRAN PAZAR
14.30 Hollanda - Danimarka (Royal Bakofeng Stadyumu, Rustenburg - E Grubu)
17.00 Japonya - Kamerun (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - E Grubu)
21.30 İtalya - Paraguay (Royal Bakofeng Stadyumu, Rustenburg - F Grubu)

15 HAZİRAN PAZARTESİ
14.30 Yeni Zelanda - Slovakya (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - F Grubu)
17.00 Fildişi Sahili - Portekiz (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - G Grubu)
21.30 Brezilya - Güney Kore (Royal Bakofeng Stadyumu, Rustenburg - G Grubu)

16 HAZİRAN SALI
14.30 Honduras - Şili (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - H Grubu)
17.00 İspanya - İsviçre (Royal Bakofeng Stadyumu, Rustenburg - H Grubu)
21.30 Güney Afrika - Uruguay (Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria - A Grubu)

17 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA
14.30 Arjantin - Güney Kore (Soccer City, Johannesburg - B Grubu)
17.00 Yunanistan - Nijerya (Free State Stadyumu, Bloemfontein - B Grubu)
21.30 Fransa - Meksika (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - A Grubu)

18 HAZİRAN PERŞEMBE
14.30 Almanya - Sırbistan (Green Point Stadyumu, Cape Town - D Grubu)
18.00 Slovenya - ABD (Coca-Cola Park, Johannesburg - C Grubu)
21.30 İngiltere - Cezayir (Green Point Stadyumu, Cape Town - C Grubu)

19 HAZİRAN CUMA
14.30 Hollanda - Japonya (Green Point Stadyumu, Cape Town - E Grubu)
17.00 Gana - Avustralya (Coca-Cola Park, Johannesburg - D Grubu)
21.30 Kamerun - Danimarka (Coca-Cola Park, Johannesburg - E Grubu)

20 HAZİRAN CUMARTESİ
14.30 Slovakya - Paraguay (Coca-Cola Park, Johannesburg - F Grubu)
17.00 İtalya - Yeni Zelanda (Green Point Stadyumu, Cape Town - F Grubu)
21.30 Brezilya - Fildişi Sahili (Green Point Stadyumu, Cape Town - G Grubu)

21 HAZİRAN PAZAR
14.30 Portekiz - Kuzey Kore (Coca-Cola Park, Johannesburg - G Grubu)
17.00 Şili - İsviçre (Coca-Cola Park, Johannesburg - H Grubu)
21.30 İspanya - Honduras (Green Point Stadyumu, Cape Town - H Grubu)

22 HAZİRAN PAZARTESİ
17.00 Fransa - Güney Afrika (Free State Stadyumu, Bloemfontein - A Grubu)
17.00 Meksika - Uruguay (Royal Bakofeng Stadyumu, Rustenburg - A Grubu)
21.30 Nijerya - Güney Kore (Moses Mabhida Stadyumu, Durban - B Grubu)
21.30 Yunanistan - Arjantin (Peter Mokaba Stadyumu, Polokwane - B Grubu)

23 HAZİRAN SALI
17.00 Slovenya - İngiltere (Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth - C Grubu)
17.00 ABD - Cezayir (Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria - C Grubu)
21.30 Gana - Almanya (Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth - D Grubu)
21.30 Avustralya - Sırbistan (Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria - D Grubu)

24 HAZİRAN ÇARŞAMBA
17.00 Paraguay - Yeni Zelanda (Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria - F Grubu)
17.00 Slovakya - İtalya (Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth - F Grubu)
21.30 Kamerun - Hollanda (Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth - E Grubu)
21.30 Danimarka - Japonya (Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria - E Grubu)

25 HAZİRAN PERŞEMBE
17.00 Kuzey Kore - Fildişi Sahili (Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria - G Grubu)
17.00 Portekiz - Brezilya (Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth - G Grubu)
21.30 Şili - İspanya (Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth - H Grubu)
21.30 İsviçre - Honduras (Loftus Versfield Stadyumu, Pretoria - H Grubu)

2. TUR
26 - 29 Haziran

ÇEYREK FİNAL
2 - 3 Temmuz

YARI FİNAL
6-7 Temmuz

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI
10 Temmuz Cumartesi

FİNAL
11 Temmuz Pazar