Diğer Eğitim için yeni adım!

Eğitim için yeni adım!

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı bu kez sporcuların dil öğrenmesi adına TED ile işbirliği protokolü imzaladı. Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, “Sporcularımız bizi dünyada da temsil ediyorlar. Onların iletişimi, kendilerini geliştirmesi önemli” dedi.

Eğitim için yeni adım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nden yararlanan sporcuların dil eğitimine katkı sağlamak amacıyla Türk Eğitim Derneği ile eğitim protokolü imzaladı.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, imzaladıkları eğitim protokolü ile 9. sınıf düzeyindeki sporcuların, haftada 4 saat olmak üzere, 90 hafta süre ile toplam 360 saat çevrimiçi İngilizce dil eğitimi alacaklarını bildirdi.

Gerek ortaöğretimde, gerekse üniversitede sporcu bursuna yönelik işbirliği yaptıklarını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Sporcularımızın eğitimde önünü açmamız gerekiyor, ikisini bir yönetmemiz lazım. Sporcuların hem kişisel gelişim hem de dil eğitimi açısından desteklenmesi önemli” dedi.

Pilot uygulamanın Ankara’da başlayacağını sözlerine ekleyen Gençlik ve Spor Bakanı şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Sporcularımız için dil önemli bir ihtiyaç. Önce dil, sonrasında farklı eğitimler ile işbirliğimiz sürecek. Sporcularımız bizi dünyada da temsil ediyorlar. Onların iletişimi, kendilerini geliştirmesi ve desteklenmesi önemli. Bu işbirliği ile çıtayı yükselteceğiz.”