İspanya La Liga El Clasico 18 Aralık'a ertelendi

El Clasico 18 Aralık'a ertelendi

17.10.2019 - 16:43 | Son Güncellenme:

Barcelona sokaklarında yaşanan olaylar nedeniyle 26 Ekim’de oynanacak Barcelona-Real Madrid maçının, 18 Aralık’a alınmasına karar verildi.

El Clasico 18 Aralıka ertelendi

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Dünya futbolunun en önemli karşılaşması olarak kabul edilen ve ‘El Clasico’ olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid karşılaşması, bu sene planlanan zamanında oynanamayacak.

Bu sezon ligin 10. haftasında Barça’nın ev sahipliğinde oynanacak maçın tarihi değiştirilecek. El Mundo gazetesi İspanya Futbol Federasyonu kaynaklarına dayandırdığı haberinde federasyonun 26 Ekim’de Nou Camp’ta oynanması gereken maçı 18 Aralık’a almaya karar verdiğini duyurdu. Maçın daha sakin bir ortamın hakim olduğu Madrid'e taşınmasının da gündemde olduğu belirtiliyor.

Polisle göstericiler çatışıyor

Barcelona başta olmak üzere Katalonya’nın hemen her şehrinde bir süre önce başlayan ve sürmekte olan sokak gösterileri bu kararın gerekçesi olarak gösterildi. Bağımsızlık yanlısı Katalan siyasetçilere verilen mahkumiyet kararlarına karşı düzenlenen protestolar sırasında zaman zaman şiddet tırmanırken, göstericiler ile polisler arasında çatışmalar çıkıyor.