Skorer El ele Eylül'e

El ele Eylül'e

06.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda seri başı Beşiktaş, en kolay rakibi çekti. Bursa ile Trabzon daha dişli ekiplerle eşleşti. Kartal ve Timsah ilk maçlarını evlerinde, bordo-mavililer ise deplasmanda 18 Ağustos'ta oynayacak, rövanşlar 25 Ağustos'ta yapılacak. Ekiplerimiz turu geçerse, 15 Eylül'de başlayacak grup maçlarına katılacak

El ele Eylüle

UEFA AVRUPA LİGİ
BEŞİKTAŞ - Alania (Rusya)
TRABZONSPOR - A.Bilbao (İspanya)
BURSASPOR - Anderlecht (Belçika)

Haberin Devamı

MUCİZE TAKIM ALANIA
Bunları biliyor muydunuz?

- Yaklaşık % 30’u müslümanlardan oluşan Rusya’nın Kuzey Osetya bölgesinin, nüfusu 310.000 olan Vladikavkaz şehrinin takımıdır.
- En başarılı sezonunu 1995 senesinde yaşayan Rus ekibi o sezonda şampiyon olmayı başarmıştı.
- Takımın teknik direktörü Vladimir Gazzayev kulüp başkanı olan Valery Gazzaev’in oğludur. Geçen sene takımı çalıştıran Vladimir Shevchuk ise şu anki yardımcı antrenördür.
- Geçen sezon Rusya Birinci Ligi’nde sadece 4 galibiyet alabilen Alania küme düşmüş ancak kupada final oynama başarısı göstererek Avrupa kapısını aralamıştı. Finale kadar gol atmadan gelmeleri dikkat çekmişti.
- Rusya'da Terek Grozny'nin ardından, 2. ligde olup da Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek 2. takım oldular.

Haberin Devamı

Dikkat:
GEORGI GABULOV

Geçen sezon Rusya 1. Ligi’nde 26 maça ilk 11’de başlayan Gabulov takımın en istikrarlı ismi olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda Alania’nın kaptanı da olan 22 yaşındaki hücumcu orta saha oyuncusu asistleri ve golleriyle takımının gol yükünde önemli bir pay sahibi.

Kulüp bilgileri
Kuruluş: 1921
Stat: Republican Spartak Stadium (32.500)
Renkler: Sarı-kırmızı
Teknik Direktör:
Vladimir Gazzayev
BAŞARILARI:
Rus Ligi
şampiyonluğu: 1 kez
Rusya Kupası:
Final 1 kez

Bask aslanı!
ATHLETIC BILBAO

Bunları biliyor muydunuz?

- Uzun yıllar formasına reklam almamak konusunda direnen kulüplerden oldular. 110 yıllık gelenek 2008’de bir akaryakıt firması ile anlaşılmasının ardından sona erdi.
- Barcelona ve Real Madrid ile birlikte İspanya’da hiç düşmeyen üç kulüpten biri.
- Aslanlar lakabı stadın yakınlarında bulunan ve ismini de aldığı San Mames'ten geliyor. Mames, Romalılar tarafından aslanlara atılan bir erken dönem hristiyan figürünü tasvir ediyor.
- Bask bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaz ve yeşil deplasman maçlarında giydiği formayı süslüyor.

Kulüp bilgileri
Kuruluş: 1898
Stat: San Mames (40.000)
Renkler: Kırmızı-beyaz-siyah
Teknik Direktör: Marcelo Bielsa
BAŞARILARI:
İspanya şampiyonluğu: 8 kez
İspanya Kupası
(Copa del Rey): 23 kez
UEFA?Kupası: Final 1 kez

Haberin Devamı

Dikkat:
FERNANDO LLORENTE

2005’ten beri Bask kulübünün formasını giyen Llorente takımın gol yükünü çeken isim olarak öne çıkıyor. Düzgün vuruşları ile dikkat çeken 26 yaşındaki forvet, 1.95’lik boyuyla hava toplarında da büyük bir tehdit oluşturuyor. La Liga’da geçen sezon 18 gol kaydeden yıldız oyuncunun İspanya Milli Takımı ile mücadele ettiği 18 karşılaşmada da 7 golü bulunuyor. 2005’ten beri Bask kulübünün formasını giyen Llorente takımın gol yükünü çeken isim olarak öne çıkıyor. Düzgün vuruşları ile dikkat çeken 26 yaşındaki forvet, 1.95’lik boyuyla hava toplarında da büyük bir tehdit oluşturuyor. La Liga’da geçen sezon 18 gol kaydeden yıldız oyuncunun İspanya Milli Takımı ile mücadele ettiği 18 karşılaşmada da 7 golü bulunuyor.

BELÇİKA PRENSİ
ANDERLECHT

Bunları biliyor muydunuz?

- Anderlecht ülkesinde ve Avrupa arenasında kazandığı zaferlerle en başarılı Belçika kulübü olarak göze çarpıyor.
- 1963 ve 1968 yılları arasında 5 kez üst üste şampiyonluğu bulunan takım ülkesinde en çok üst üste şampiyon olan takım unvanının da sahibi.
- Deneyimli ekip geçtiğimiz sene Avrupa Ligi’nde gruplardan çıktıktan sonra ikinci turda Ajax'a elenmiş ve Avrupa macerasını sonlandırmıştı.
- Belçika Ligi’nde son 10 yılda 2002-03 ve 2004-05 sezonları hariç, maçları en yüksek ortalama seyirciye sahip takım olan Anderlecht’in 4’ü yurt dışında olmak üzere toplam 76 taraftar derneği bulunuyor.

Haberin Devamı

Dikkat:
ROMELU LUKAKU

Belçika temsilcisinin en tehlikeli oyuncusu olan ‘Yeni Drogba’ lakaplı golcü oyuncu henüz 18 yaşında olmasına karşın Chelsea başta olmak üzere pek çok dev kulübün transfer gündeminde bulunuyor. Geçen sene ligde 12 golü bulunan Lukaku geçtiğimiz hafta başlayan Belçika ligine golle merhaba dedi. Lukaku’nun 9 kez giydiği Belçika Milli Takımı forması ile de 2 golü bulunuyor.

Kulüp bilgileri
Kuruluş: 1908
Stat: Constant Vanden Stock (26.000)
Renkler: Mor-beyaz
Teknik Direktör: Ariel Jacobs
BAŞARILARI:
Belçika Ligi şampiyonluğu: 30 kez
Belçika Kupası: 9 kez
UEFA şampiyonluğu: 1 kez
Kupa Galipleri Kupası: 2 kez

Haberin Devamı

NE DEDİLER?
BEŞİKTAŞ CEPHESİ
‘Alania hafife alınmamalı’

Beşiktaş'ta Tayfur Havutçu dönene kadar teknik direktörlük görevini yürütecek olan Carlos Carvalhal, Rus ekibi Alania'nın ikinci ligde mücadele etmesine rağmen dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu söyledi. Portekizli çalıştırıcı, "Alania ikinci ligde yer alıyor, ancak güçlü bir takım. Aynı zamanda dirençli bir kadroya sahipler. Çok hafife alınacak bir takım değil" dedi.
Siyah-beyazlı kulübün 2. Başkanı Metin Keçeli ise umutlu konuştu. Keçeli, "Sıkıntılı günlerde böyle bir rakiple eşleşmek bizi çok mutlu etti. Avrupa’da iddialı hale gelebilecek kapasiteli kadromuzla bu turu rahatlıkla geçeceğiz. Futbolda hep temkinli konuşulur, ama bu turu rahat geçeceğimizi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

TRABZON CEPHESİ
'Bilbao zor ama teslim olmayız'

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, İspanyol temsilcisi Athletic Bilbao'nun zor bir rakip olduğunu ifade etti. Bordo-mavili yönetici, La Liga’nın Avrupa’nın en güçlü liglerinden olduğuna dikkat çekerek, "Çabukluğun, tekniğin ve mücadelenin ön planda olduğu liglerden biri. Athletic Bilbao da bu ligin köklü ve güçlü takımlarından bir tanesi. Zor bir kura çektik. Bunun bilincindeyiz ama peşinen teslim olmak gibi bir düşüncemiz yok" dedi. Hasan Yener, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) nedeniyle zeminin bozulduğunu ve bakım çalışmalarının sürdüğünü, dolayısıyla ilk maçın İstanbul’da oynanacağını sözlerine ekledi.

BURSA CEPHESİ
’Anderlecht'i eleyebiliriz’

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Anderlecht'i eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam etmek istediklerini dile getirdi. Geçen sezon Brüksel’de, Anderlecht’in 4-5 maçını izlediğini kaydeden Sağlam, "Çok samimi bir şekilde söyleyebilirim ki, Bursaspor, Anderlecht’i eleyebilecek güçte. Tabii ki çok kısa zamanımız var. Rakibimizin yeni transferleri de oldu. Yani rakibimizin yeni halini iyi analiz edip, play-off turunu geçerek gruplara kalmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. 1-2 takviye daha yapabilirsek takımın gücünü de biraz daha yukarı çıkartmış olacağız” diye konuştu.