Galatasaray Emre Mor parayı değil, kariyeri seçti

Emre Mor parayı değil, kariyeri seçti

11.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Celta Vigo’da bir sezonu boş geçen, oynadığı 10 maçta golü ve asisti bulunmayan milli futbolcu, sarı-kırmızılı takımla anlaştığını söylediği arkadaşına, “Bana ödeyeceklerinden pek memnun değilim ama futbol açısından en iyisi olacağını sanıyorum” diyerek kariyerine önem verdiğini dile getirdi.

Emre Mor parayı değil, kariyeri seçti

Bu sezon transferde son derece dikkatli davranan, UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uyabilmek için bedelsiz transferlere önem veren Galatasaray’ın anlaştığı son isim Emre Mor oldu.

Haberin Devamı

Danimarka’da henüz 18 yaşındayken kendini gösteren, teknik direktör Fatih Terim tarafından o yaşta A Milli Takımı’na davet edilen Emre, 10 milyon euroya yakın bir bedelle Borussia Dortmund’a transfer olmuştu. Ancak Bundesliga (Almanya) Emre için hayal kırıklığı oldu. Büyük umutlarla Dortmund’a giden genç oyuncu, 12 maça çıktı, 1 gol attı, 3 gol pası verdi.

Bir yıl sonra Celta Vigo’ya geçen ve La Liga’da (İspanya) da düşüş gösteren Emre, 10 karşılaşmada görev aldı, hiç 90 dakikayı tam olarak bitiremedi ve bu karşılaşmalarda golü ve asisti bulunmadı. Böylesine kötü bir grafik karşısında mental anlamda da kötü günler geçiren Emre Mor, Şampiyonlar Ligi’nde doğrudan oynayacak Galatasaray’a dört elle sarıldı. Emre, Cim-Bom’u kendisi için adeta bir can simidi gibi gördü.

Haberin Devamı

Önceki gün Emre’nin transferi TRT Spor tarafından kamuoyuna duyurulduğunda Emre’nin Danimarka’daki arkadaşının, TSİ 17.55’te Danca olarak, “Devlet Kanalı TRT senin Galatasaray ile anlaştığını söylüyor. Şimdi de internette yayınladılar” diye yazdığı, Emre’nin ise TSİ 18.04’de “Evet, biliyorum. Ha ha” diyerek anlaştıklarını belirttiği ifade edildi.

Arkadaşının bunun ardından; ‘Tebrikler... Şampanya açalım mı?” diye sorduğu dile getirildi. Emre’nin de bunun üzerine, “Bana ödeyeceklerinden pek memnun değilim ama futbol açısından en iyisi olacağını sanıyorum” cevabını yolladığı ortaya çıktı. Emre böylece parayı değil kariyeri seçtiğini ortaya koyarak, bu sezon Galatasaray’da çok farklı bir Emre Mor izlettireceğini göstermiş oldu.