Euro2016 "Emre parayı değil, kariyeri seçti"

"Emre parayı değil, kariyeri seçti"

08.06.2016 - 15:37 | Son Güncellenme:

Borussia Dortmund’a transfer olan 18 yaşındaki milli oyuncu Emre Mor’un menajeri Mustafa (Muzzi) Özcan önemli açıklamalar yaptı.

Emre parayı değil, kariyeri seçti

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Özcan, ‘’ Türkiye'den teklifler geldi, ama bu kadar yüksek paralar ödeyemediler. Ocak ayında teklifler gelmişti evet, ama Emre hiçbir zaman Türkiye'de oynamayı düşünmedi! Emre, hiçbir Türk takımını tutmaz, Türk ligini de takip etmiyor. Galatasaray, 2000’de UEFA kupasını aldığında Emre bu başarıdan çok etkilendi. Ama şu anda hiçbir Türk takımını tutmuyor’’ dedi.

Haberin Devamı

NEDEN BORUSSIA DORTMUND’U SEÇTİ?

* Dortmund 6 aydan beri takip ediyordu. Emre'nin geleceği ve kariyer planına hangisi uygunsa en önemlisi o takımdı. Gideceği takımın hocası ile yönetimin Emre'ye inanması önemliydi, maddi konuları ikinci etaba attık. Daha hızlı gelişim için uygun bir ortam bizim için önemliydi.

* Ocak ayında Dortmund kulübü, Emre'nin transferi konusunda emin olamadılar bu kadar ciddi bir bonservis ödeyecekleri için, acele etmediler ve Emre'nin oynamasını ve gelişimini görmek istediler. Bizlerde Borussia Dortmund ve Thomas Tuchel'in projesini daha olumlu bulduk, ayrıca Emre'ye inandıkları ve ilk 11 şansını yüksek gördüğümüz için, Dortmund'u tercih ettik. Ama Avrupa'da ilk 10 büyük kulüpten 6'sı istediğini söyleyebilirim.

Haberin Devamı

11’DE OYNAR ŞARTI VAR MI?

* Emre'nin transferinde, Dortmund'da direkt ilk 11'de oynaması için madde koydurmadık!

* Fatih Hoca eğer şans verirse, gereken damgayı vurur ve transferinden sonra artık kafası da çok rahatladı, milli takıma uyum sağladı. Milli takımdaki abileri de Emre'ye yardımcı oluyor. Arda, Nuri, Hakan Çalhanoğlu en iyi anlaştığı oyuncular, bu üç oyuncu da Emre'ye çok iyi abilik yapıyor.

* Kerim Yavaş, bizimle ilk temasa geçen isim oldu. Abdullah Ercan'ın da Emre üzerinde büyük emekleri var ve ikisi de her zaman sözünde durdu. Fatih Hoca da Emre'nin en büyük destekçisi oldu ve onu Euro 2016'ya davet ederek ona büyük onur verdi. Ayrıca federasyondan Hüseyin Coşkun da FIFA konusunda çok yardımcı oldu.

EMRE MOR NE MESSİ NE DE NEYMAR OLMAK İSTİYOR KENDİSİ BİR MARKA OLACAK

* Emre, Messi ve Ronaldo'yla kıyaslanamaz, maça çıkmadan 1 saat önce Messi'nin videolarını izliyordu, Ronaldo'yu da takip ediyordu. Ancak benim için Emre Mor, Emre Mor'dur kendine ait bir stili vardır.

TÜRK TAKIMLARI?

* Türkiye'den teklifler geldi, ama bu kadar yüksek paralar ödeyemediler. Ocak ayında teklifler gelmişti evet, ama Emre hiçbir zaman Türkiye'de oynamayı düşünmedi! Emre, hiçbir Türk takımını tutmaz, Türk ligini de takip etmiyor. Galatasaray, 2000’de UEFA Kupası'nı aldığında Emre bu başarıdan çok etkilendi.

Yazarlar