Su Sporları Emre Sakçı: 21 senedir olimpiyatlara hazırlanıyorum

Emre Sakçı: 21 senedir olimpiyatlara hazırlanıyorum

19.05.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Uluslararası Yüzme Ligi'nde üst üste Avrupa rekoru kıran Fenerbahçe'nin milli yüzücüsü Emre Sakçı, Skorer 19 Mayıs Özel yayınında Nergis Aşkın'ın konuğu oldu

İşte Fenerbahçeli Milli yüzücünün yaptığı açıklamalar;

Haberin Devamı

Tam gaz çalışmaya devam ediyorum. Elimizden gelen en iyi performansı sergilemeye çalışıyoruz antrenmanlarda ki kapasitemizi bilelim. Olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Ülkemizi ve kulübümüz en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. O doğrultuda çalışmaları sürdürüyoruz.

'21 YILDIR HAZIRLANIYORUM'
Ben Olimpiyat için çalışmaya 21 sene önce başladım. Yani ilk suya girdiğim andan itibaren. O günden beri devam ediyor. Çok da mutluyum bu hayalime kavuşacağım ve ülkemi temsil edeceğim için. Bu onurlu göreve nail olduğum için çok mutluyum. 21 sene burası için uğraşıyorum çok da ifade edemiyordum duygularımı. Ben aslında antrenmanlarda tadını çıkarmaya çalışıyorum şu anda çünkü 4 senede 1 olimpiyatlar.

'2010'DAN BERİ FENERBAHÇE'DEYİM'
Ben Ege Üniversite’sinde başladım yüzmeye 2009 yılında. Annem bana spor mu okul mu diye sormuştu benim yüzmeye olan sevgimi gördükten sonra. Ben yüzmeyi seçince biraz daha işi profesyonelleştirmek için Aylin hocayı buluyor. Hocam Türker Oktay ile görüşüyormuş. 2010 yılında da transfer oldum Fenerbahçe’ye. Böyle gelişen bir maceraydı.

Haberin Devamı

'ALİ KOÇ BİZLER İÇİN BAŞKANDAN ÖTE'
Ali Koç bir başkandan daha yakın bizler için. Ben o özelliğini her zaman takdir etmiştim. O yakınlığı hissetmek çok güzel gerçekten, bir ağabey gibi. Kulübe kattığı vizyonla daha güzel günler bizi bekliyor. Elmas oluşması için baskı gerekiyor biliyorsunuz. Biz de camia olarak o süreçlerden geçiyoruz bence. Meyvesini alacağız.

'GÜZEL YERLERE GİDECEĞİZ'
Türkiye’de spor alıgıs futbol etrafında şekilleniyordu. Bunu benim rekorlarım değil biz başardık. Benim sporcu kardeşleri, ağabeylerim, yöneticiler. Hep beraber başardık. Yeter mi yetmez. O kültür dediğimiz şeyi yaratmaya çalışıyoruz. Çok büyük bir bilinç ve farkındalık ilgisi de var. Medya da bunu görüyor. Daha da güzel yerlere gideceğiz ülke olarak.

'PANDEMİ ETKİLEDİ'
Başlarda biraz kötü etkiledi. Çünkü ne olacağını bilmeden kapandık. 1-2 gün bile çok büyük kayıp bizim için. Ancak federasyon ve bakanlık bize kolaylık sağladı, sağ olsunlar. Genç kardeşlerime her ne yapıyorlarsa severek yapmalarını tavsiye ederim. Her zaman zorluk vardır ama bu zorlukları yenmek için işi sevmek lazım. Ailelere de birey yetiştirmelerini tavsiye ederim. Çocukların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çok zorlamamak lazım. Kişi kendi kararlarını aldığı zaman kendi istediğine yönleniyor zaten. Çocukların kendi kararlarını alması lazım.

Haberin Devamı

Yazarlar