Dünyadan Futbol En acı veda

En acı veda

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uçak kazası sonrası takımın büyük bir bölümünü kaybeden Chapecoense'ye gözyaşlarıyla veda edildi.

En acı veda

Brezilya kulübünü anma ve uğurlama törenleri Arena Conda’da hayatta kalan 11 futbolcu ve 20 bin taraftarla devam etti. Esas destek Atletico Nacional’den geldi, Kolombiya’da 45 bin kişi stada geldi, Fox TV ise 90 dakika ‘sessizlik’ sloganı ile yayın gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Copa Sudamericana finaline giderken Kolombiya’da düşen uçak sonrası takımın neredeyse tamamını kaybeden Chapecoense anılmaya devam ediyor.

Tarihin en önemli kazalarından biri olarak anılan olayın ardından 3. gününde yas tutuldu. İlk olarak Brezilya ekibinin sahası olan Arena Conda’da 20 bin kişi yer aldı. Hayatta olan kulübün 11 futbolcusu alkışlar ve gözyaşlarıyla saha ortasına getirildi. Işıklar ve dualar eşliğinde yaşamını yitiren bütün herkes anıldı. Bütün stat mumlar yakarak, futbolcularını ve takımı adına özel bir veda yaptı.

Ancak esas anlamlı hareket Sudamericana finalindeki rakiplerini unutmayan Atletico Nacional’den geldi. Atanasio Girardot’ta 45 bin taraftar hazır bulundu. Gözyaşları, bembeyaz balonlar ve tezahüratlarla Chapecoense’nin anısı yaşatıldı. Kolombiya’da 100 bin kişi de sokaklara indi. Dev bir ekran önünde finalin yayını ve stattaki görüntüler izlendi. ‘Hepimiz Chapecoense’yiz’ ve ‘Biz yeni bir aileyiz’ tezahüratları yankılandı. Ayrıca finalin yayıncı kuruluşu FOX TV de “Sessizlik” sloganı şeklinde 90 dakika yayın yaptı. Karanlık bir ekran ile Brezilya temsilcisinin acısı gündeme getirildi.

Haberin Devamı

Özel final maçı

Brezilya Serie A’da ligin son haftasında Chapecoense’nin maça çıkması için Futbol Federasyonu ve kulüp arasında özel bir konuşma gerçekleşti.

Federasyon, veda niteliğinde olması için sezonun son maçına çıkılmasını istedi. Chapecoense yönetimi de bu durumu kabul etti. Kadroda kalan 11 futbolcu ve altyapıdan gençlerle bir veda maçına çıkmanın uygun olacağını ifade eden kulüp As Başkanı Ivan Tozzo, 11 Aralık’taki maça çıkacaklarını ifade etti.

Ancak rakip Atletico Mineiro bir açıklama ile bu durumun insani olmayacağını duyurdu.