Galatasaray ‘En iyi 5’te yokum’

‘En iyi 5’te yokum’

22.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’den gelen cazip teklifleri geri çeviren Wesley Sneijder, De Telegraaf’a çok çarpıcı bir itirafta bulundu, “Kendimi dünyanın en iyi 5 futbolcusundan biri olarak görmediğim için Avrupa’nın en büyük 5 kulübünden birine gitmedim” diye konuştu

‘En iyi 5’te yokum’

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Wesley Sneijder, Hollanda basınına çok konuşulacak açıklamalar yaptı. İngiliz devleri Liverpool ve M.United’dan aldığı tekliflere rağmen sarı-kırmızılı kulübü tercih eden Sneijder, kendisini artık dünyanın en iyi 5 futbolcusundan biri olarak görmediğini itiraf etti.
De Telegraaf gazetesine konuşan 28 yaşındaki Sneijder, “Bana neden Avrupa’nın en büyük 5 kulübünden birine transfer olmadığımı soracak olursanız, bunun cevabını artık dünyanın en iyi 5 oyuncusundan biri olmadığım şeklinde verebilirim. 2010’da kendimi o seviyede görüyordum” ifadelerini kullandı.
Sneijder, Galatasaray forması giyecek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu da söyledi.
Kariyeri açısından doğru bir zamanda Türkiye’ye geldiğini kaydeden tecrübeli futbolcu, “Daha önce Ajax, Real Madrid ve Inter’de oynadım. Galatasaray’ı bir gerileme olarak görmüyorum. Önemli bir kulübe geldim ve burası benim tekrar çıkışa geçmemi sağlayabilecek doğru bir yer. Türkiye ligi kaliteli ve burada birçok iyi oyuncu bulunuyor. 2014 Dünya Kupası’nın da yaklaşmakta olduğunu düşündüğümde iyi bir tercihte bulundum” dedi.
Sneijder, FIFA tarafından verilen 2010 Ballon D’or (Altın Top) oylamasında Lionel Messi, Andres Iniesta ve Xavi Hernandez’in ardından en çok oyu alan dördüncü isim olmuştu.