Basketbol En iyisi Fener

En iyisi Fener

28.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'in oyun kurucusu Vasilije Micic, ezeli rakipleri Fenerbahçe Beko hakkında samimi itiraflarda bulundu.

En iyisi Fener

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin Avrupa’da en iyi basketbolu oynayan takım olduğunu ifade eden Sırp basketbolcu, “Bu sezon, Euroleague’de şampiyon oldukları dönemden bile daha iyi oynuyorlar ve şampiyonluğun favorisi onlar. Böyle bir takımı bu sezon birden çok yendiğimiz için mutluyum” dedi.

Anadolu Efes’in oyun kurucusu Vasilije Micic, İtalyan basınına bir röportaj verdi. Hem lig hem de Avrupa’da en önemli rakipleri olan Fenerbahçe Beko ile ilgili samimi itiraflarda bulunan Sırp basketbolcu, sarı-lacivertliler için övgü dolu sözler kullandı.

Micic, “Samimi olarak Fenerbahçe’nin Avrupa’da en iyi basketbolu oynadığını düşünüyorum. Hatta bence bu sezon, Euroleague’de şampiyon oldukları dönemden bile daha iyi oynuyorlar. Fenerbahçe Euroleague’deki en iyi takım. Takımda herkesin bir rolü var ve çok iyi organize oluyorlar. Böyle bir takımı bu sezon birden çok yendiğimiz için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

25 yaşındaki basketbolcu şöyle devam etti: “Euroleague’in bu sezonki favorisi bence Fenerbahçe. Ancak şunu unutmamak gerekir ki final four maçları farklı maçlar olabiliyor ve tüm bir sezonun trendlerine aykırılıklar baş gösterebiliyor. Dolayısıyla orada herşey olabilir. Bir takımın oyuncuları çıkıp iki maçta sıradışı performanslar gösterince, kendilerinden daha büyük takımları yenebiliyorlar. Ne var ki Fenerbahçe çok tecrübeli ve bence yine de favori. Biz de sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman ile çalışmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Micic, “Ataman’dan çok önemli şeyler öğrendim. Şablonlara bağlı kalmaktansa daha serbest bir oyun tarzı var. Bu oyun tarzı da benim en iyi şekilde verim vermemi sağlıyor. Takımımdan da son derece memnunum. Herkes mücadele ediyor ve son zamanlarda çok önemli işler başardık” diye konuştu.

Real Madrid’in kendisini transfer etmek istediği iddiaları hatırlatılan Micic “Ben birşey duymadım. Şu an yalnızca Efes’teki performansıma odaklanmış durumdayım. Sezonu en iyi yerde bitirmeliyiz henüz bir şey yapmadık. Oynamak ve kendimi göstermek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa basketbolunun dışında NBA’i de yakından takip ettiğini söyleyen Micic “Denver’ı beğeniyorum. Jokic ile inanılmaz oynuyorlar. Biz de birlikte oynadık, NBA’de oynuyor olması beni sevindiriyor. Şampiyonluğun favorisi ise Golden State Warriors” dedi.