Beşiktaş En kritik gün Cuma

En kritik gün Cuma

09.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Ronaldinho’nun menajeri Assis’le yarın bir görüşme daha yapacak. Kartal, teminat mektubuyla işi bitirmek istiyor

En kritik gün Cuma

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş, Ronaldinho transferini bitirmek için artık saatleri sayıyor. Siyah-beyazlılar son olarak yıllık 6 milyon euro teklif edilen Brezilyalı yıldızın ağabeyi ve menajeri Roberto Assis’le yarın bir kez daha temas kuracak.
Atletico Mineiro’nun aradan çekilmesiyle rahat bir nefes alan Beşiktaş Yönetimi dün mesai saati bitimine kadar teminat mektubu konusunda bankalarla görüştü. Bu konuda olumlu yönde adımlar atan siyah-beyazlılar banka teminat mektubunu vererek Ronaldinho ve menajer Assis’i pazartesi günü birlikte İstanbul’a getirecek. Büyük heyecanla beklenen transferin sponsorluk anlaşmalarını henüz bitiremeyen siyah-beyazlılar, menajerlik ücretini düşürmek için de çalışma yapıyor. Assis’in yanı sıra aracılık yapan Türk menajerlerin ücretlerini indirmeye çalışan yöneticiler bu konuda henüz olumlu yanıt alamadı. Assis’in menajerlik ücretinde hiçbir indirimi kabul etmediği vurgulandı. Teminat mektubu ve sponsor konularını çözmek için yoğun çaba harcayan siyah-beyazlıların, Ronaldinho transferinin suya düşmesi halinde taraftarları memnun edecek başka bir yıldıza imza attıracakları savunuldu.

Haberin Devamı

‘Ödeme gücümüz var’

LİG TV’ye açıklamalar yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Ronaldinho’yu ben de çok istiyorum ama Beşiktaş’ın ödeyebileceği bedeller olması lazım. Ronaldinho transferini kendi bütçemizden halledebilecek durumdayız” dedi. Eneramo’yu 6 aylığına kiraya vereceklerini belirten Orman, “İstanbul’daki ilk 5 maçımızdan sonra kesin olarak Atatürk Olimpiyat Stadı’na döneceğiz. İlk 5 maçın nerede oynanacağı konusunda ise karar aşamasındayız” diye konuştu.

Kesinlikle olmaz!

Eskişehirspor, Tarık Çamdal ile birlikte Veysel Sarı’yı da vermek istediği Beşiktaş’tan, Mustafa Pektemek ile Serdar Kurtuluş’u istedi. Siyah-beyazlı yönetimin bu teklifi anında geri çevirdiği öğrenildi. Teknik Direktör Slaven Bilic’in, Pektemek ve Kurtuluş’un kadroda kalmalarını istemesi nedeniyle bu sürpriz teklifin kabul edilmediği kaydedildi. Ayrıca Bilic’in, Veysel’i istemediği de ifade edildi. Eskişehirspor’la anlaşma sağlayamayan siyah-beyazlıların önümüzdeki günlerde yeni bir teklif yapacağı vurgulandı. Başkan Fikret Orman’ın, Tarık Çamdal’a karşılık Eneramo yerine Sezer’i önereceği savunuldu.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Eskişehirspor’la yaşanan problem nedeniyle Tarık Çamdal transferini askıya aldıklarını açıkladı. Bu arada siyah-beyazlılar, Kayseri Erciyesspor’la anlaşan Mehmet Akgün’ün sözleşmesini fesh etti. Öte yandan affedilmemesi halinde İbrahim Toraman’ın Antalyaspor’a gideceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Antalya’ya uçuyorlar

Beşiktaş çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü. Siyah-beyazlı futbolcular, Slaven Bilic, TFF’nin düzenlediği teknik adamlar zirvesine katıldığı için yardımcı antrenörler yönetiminde çalıştı. Sabah önce salonda ardından sahada çalışan futbolcular akşam kondisyon ağırlıklı bir program uyguladı. İzinli olan Escude, Veli ve Ersan idmana katılmadı. Siyah-beyazlılar bugün idmandan sonra 10 günlük kamp için özel uçakla Antalya’ya gidecek.


Yazarlar