Trabzonspor En teknolojik, en hızlı stat

En teknolojik, en hızlı stat

16.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akyazı Stadı, Turkcell tarafından Türkiye’nin en hızlı ve en teknolojik tesisi haline getirildi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Trabzonspor’un eşsiz yeni stadına kavuşuyor olması tüm bordo-mavililer gibi bizi de heyecanlandırıyor” dedi.

En teknolojik, en hızlı stat

Trabzonspor, Türkiye’nin en hızlı ve en teknolojik stadına kavuşmak için gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla pazar günü açılacak olan Akyazı Stadı’nın tüm iletişim altyapısı Turkcell tarafından hazır hale getirildi.

Haberin Devamı

40 bin 461 kapasiteli yeni komplekste maç izleyenlerin, Türkiye’nin en hızlı mobil internetine bağlanmanın farkını yaşayacakları belirtildi. Turkcell’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Trabzonsporlular, Turkcell’in 4,5G altyapısı sayesinde 375 mbps hızında kusursuz bir mobil iletişim deneyimi yaşayacak. Turkcell tarafından 514 farklı noktaya kurulan erişim noktası üzerinden gelişmiş fiber altyapı sayesinde WiFi üzerinden de rahatça internet kullanılabilecek. Ücretsiz sunulacak WiFi ile internete bağlanıldığında, 1300 Mbps’ye varan ışık hızındaki internetten faydalanacak.”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Terzioğlu, “Türkiye’nin hatta dünyanın en hızlı altyapısını sunan entegre telekomünikasyon şirketi olarak stadı baştan başa üstün Turkcell teknolojisiyle donattık. Trabzonspor’un eşsiz yeni stadına kavuşuyor olması tüm bordo-mavililer gibi bizi de heyecanlandırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Usta: Büyük gurur

Başkan Muharrem Usta, 61CELL işbirliğinden sonra Trabzonspor’un yeni stadının iletişim altyapısı konusunda Turkcell ile omuz omuza çalışmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu ifade etti.

Bordo-mavili kulübün 50. yılını ‘yeniden doğuş’ olarak belirlediklerini hatırlatan Usta, “Bu doğuş için Turkcell ile önemli adımlar atıyoruz. Önce 61CELL, şimdi de yeni stat. Stadımızın büyük taraftarımıza layık bir şekilde tüm teknolojik altyapısıyla eksiksiz tamamlanması çok önemliydi.

Turkcell sayesinde Türkiye’nin en hızlı internet altyapısına sahip ve günümüz teknolojileriyle donatılmış bu statta, Trabzonsporumuza yakışacak kupaları, büyük Trabzonspor taraftarıyla inşallah birlikte kazanacağız” dedi.

‘Çok önemli bir eser’

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi’nin Türkiye mühendislik hayatı açısından önemli bir eser olduğunu dile getirdi.

Yeni spor kompleksinin Türkiye’nin göz bebeği olacağını belirten Turan, “Sadece stat yapmıyoruz, mühendislik açısından da çok güzel bir eser inşa ettik. Kompleksin etrafındaki tesislerle beraber Karadeniz’e gelen birçok sporseverin gezmekten zevk alacağı bir yer. Dolayısıyla Trabzonsporumuza, ülkemize güzel bir stadyum yaptık” dedi.

Haberin Devamı

92 km kablo 396 LED TV

Turkcell tarafından Akyazı Stadı’nda 1440 saat ön hazırlık çalışması yapıldığı belirtilirken, teknoloji yatırımıyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

“45 kişi, 90 gün 30 bin 600 saat stadyum içi montaj çalışması yaptı. 350 anten kurulumu, 45 kilometre fiber optik altyapı, 47 kilometre enerji kablosu döşendi. 514 WiFi erişim noktası, 15 dev video duvarı (video wall), 396 LED TV, 125 masa üstü monitor, 2 interaktif kiosk ve 404 metrekare LED pano yerleştirildi.”

‘Çelenk gönderme, polise bağış yap’

Trabzonspor Kulübü, Akyazı Stadı’nın açılış törenine çelenk göndermek isteyenleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na çelenk bağışı yapmaya davet etti. Bordo-mavili kulübün duyurusunda, “Taraftarlarımız ve davetlilerimiz, Mehmetçik Vakfı için TR120001002533000019825336, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı için 3700 0150 0158 0072 8732 5260 IBAN numaralarına çelenk bağışı yapabilirler. Bağış yapacakların, dekontun açıklama bölümüne ‘Trabzonspor’ yazmaları yeterlidir” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Gözler transferde

Trabzonspor’da transfer çalışmaları sürüyor. Bordo-mavililer devre arasında eksiklerini gidermek için çalışmalarına başladı. Başkan Muharrem Usta ve yöneticilerin; Osmanlıspor’dan Musa Çağıran, Atiker Konyaspor’dan Ömer Ali ve Ludogorets’ten Brezilyalı orta saha Jonathan Cafu’ya yoğunlaştığı bildirildi. UEFA mali kriterleri kapsamında çalışmalarını yürüten bordo-mavililerin, takas ve kiralık formüllerini ön planda tuttuğu aktarıldı.

En teknolojik, en hızlı stat