Skorer Ene doğruladı

Ene doğruladı

28.12.2010 - 00:29 | Son Güncellenme:

Basketbolseverlerin MİLLİYET’ten öğrendiği haber birinci ağızdan doğrulandı. Orhun Ene, milli takım antrenörlüğü için teklif aldığını ve bu görevde bulunmaktan gurur duyacağını açıkladı

Ene doğruladı

MİLLİYET, basketbol camiasında herkesin merak ettiği, ‘A Milli Takım’ın yeni coachu kim olacak?’ sorusunun cevabını geçtiğimiz günlerde okurlarına ‘12 Dev Adam’ın yeni patronu Orhun Ene’ haberiyle duyurmuştu. Olayın kahramanı, Banvit takımının antrenörü Orhun Ene de, telefon bağlantısıyla katıldığı programda kendisine yöneltilen bu soruyu yanıtladı, teklif aldığını doğruladı.

Haberin Devamı

‘Evet, toplantı yaptık’

Geçtiğimiz hafta TBF Başkanı Turgay Demirel ile bir toplantı yaptıklarının doğru olduğunu söyleyen Ene, “Bana milli takım ile ilgili tekliflerini ilettiler. Ben de büyük bir memnuniyetle kabul edeceğimi söyledim. Bundan sonrası federasyonumuzun yapacağı açıklamaya kalıyor. İleriki günlerde net bir açıklama yaparak, kararlarını kamuoyu ile paylaşacaklardır” dedi.
Bu açıklama ile müthiş basketbolculuk kariyerinden sonra antrenörlükte de, hem alt yapı milli takımlarında, hem de çalıştığı kulüp takımlarında büyük başarılar elde eden Orhun Ene’nin A Milli Takım’ın başına geçeceği kesinleşti. Başarılı çalıştırıcının Banvit Basketbol Kulübü’nde head coachluk yapmayı sürdüreceği ve iki görevi birlikte yürüteceği de bildirildi.

Haberin Devamı

Tanjeviçlere büyük jest
Tanjevic ailesi “Türk” oluyor. A milli basketbol takımını Dünya ikinciliğine taşıyan Bogdan Tanjevic’in Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Türk Vatandaşlığına geçiş işlemlerine eşi ve çocukları da dahil oldu.
12 Dev Adam’ın Dünya ikinciliğinde büyük rolü oynayan Karadağlı teknik adamın Türkiye ve Türklere olan sevgisini sık sık dile getirmesi, milli takım ile büyük başarılara imza atarken Türk halkının büyük sempatisini de kazanmasını dikkate alan yetkililer, Tanjevic’e vatandaşlık jesti yapmak için harekete geçmişti.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın önerisi, Başbakan Erdoğan’ın da talimatıyla başlatılan vatandaşlık işlemleri genişletildi ve Tanjevic’in eşi Jasna Tanjevic, kızı Mia ile oğlu Boris’ için de Türk vatandaşlığı başvurusu yapıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı vatandaşlık işlemlerinin “Türk sporunun dünyaya tanıtılmasında büyük faydası bulunanlar” maddesi uyarınca sürdürüleceği bildirildi. Nüfus ve vatandaşlık dairesinde son incelemeleri yapılan dosyanın yeni yılda Bakanlar Kurulu’nun imzasına sunulması beklenirken, Tanjevic ailesinin en geç Ocak ayı sonunda Türk vatandaşı kimliklerine kavuşacağı öğrenildi. Tanjevic ailesinin T.C. kimliğine kavuştuktan sonra hangi soyadını taşıyacağı ise henüz belirlenmedi.