Galatasaray "Enkaz varsa kaldırmaya geldik"

"Enkaz varsa kaldırmaya geldik"

27.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, "Sarı Cuma" kampanyasının bir refleks olduğunu söyledi ve taraftarın yönetime bu şekilde destek olduğunu dile getirdi.

Enkaz varsa kaldırmaya geldik

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Muhteşem bir sinerji yakalayıp, bir günde müthiş bir satış ortalamasını yakalayan Cim-Bom’un yeni patronu, “Biz enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik. Biz enkaz var ise kaldırmaya geldik. Biz futbolcu satmaya gelmedik. Biz buraya şampiyon olmaya geldik” dedi.

Sürpriz bir şekilde Galatasaray başkanlığına gelen ve sarı-kırmızılı taraftarın büyük desteğini alan Mustafa Cengiz’in, “Destek lafla olmaz, eylem sözle olmaz” çağrısı hayat buldu ve Cim-Bom taraftarı müthiş bir sinerji yakaladı.
Bunun müthiş bir olay olduğuna vurgu yapan Cengiz, ‘Böyle bir olay bilmiyorum, hatırlamıyorum. Bana gelen bilgi, sadece Türkiye’de değil dünyada TrendTopic listesinde 3. olduğunu öğrendim. Nasıl ki Galatasaray üyeleri tarihi refleks verdiyse, taraftar da bu tarihi refleksi verdi, bu da bana nasip oldu. İlk kıvılcımı yakana buradan çok teşekkür ediyorum. Karanlığa bir ışık tut, bütün evreni aydınlatsın. Taraftarımız bunu yaptı ve tüm taraftarlarca yankı buldu” diye konuştu.
Sarı Cuma’nın, Sarı Pazartesi, Sarı Salı olarak devam etmesi ricasında bulunan Mustafa Cengiz, “GSStore etiketi taşıyan bütün ürünleri alsınlar. Çünkü; biz kısıtlı olanaklardayız. Ben enkaz edebiyatını sevmem. Biz enkaz edebiyatı yapmaya da gelmedik. Biz enkaz var ise kaldırmaya geldik. Asla Galatasaray’ın önünü temliklerle, rehinlerle, borçlanmalarla ve hacizlerle kapatmaya gelmedik. Taraftarın refleksi de bu” dedi.
“Biz futbolcu satmaya gelmedik. Biz buraya şampiyon olmaya geldik” diye sözlerine devam eden Galatasaray Başkanı şöyle konuştu: “Hocamız ne diyorsa o olacaktır. Kimin hangi kasıtla neyi yaptığını tek tek biliyorum. Allah yollarını açık etsin, ıslah etsin diyorum. Biliyorsunuz ki ne rakipleri, ne önceki başkanları eleştirmeyi sevmiyorum. Fakat net olarak söyleyebilirim ki, ödemelerde 4 ay geriden geliyoruz. Fakat Galatasaray’ın devasa gücü bu devasa taraftarıyla bunu aşacaktır, buna inanın.”
Para kasaya Ürünler ÇEK’e
Sarı Cuma kampanyasına destek için Aslantepe GSStore’a gelen Mustafa Cengiz, buradan 5 bin TL tutarında alışveriş yaptı. Cengiz’in aldığı ürünlerin Çocuk Esirgeme Kurumu’na (ÇEK) bağışlanacağını belirtti. Cengiz ayrıca, özel kart çıkartılacağının müjdesini verirken o döneme kadar taraftarlardan Galatasaray Bonus Kart kullanmalarını rica etti.
Cim-Bom 20’ye katladı
Galatasaray’da başlayan “Sarı Cuma” kampanyası maddi ve manevi olarak Cim-Bom’a büyük katkı sağladı.
Sarı-kırmızılı yetkililerden alınan bilgiye göre, dünkü satışların, daha önceki cuma günlerine göre 20 kat fazla olduğu belirtildi. Taraftarın bu ilgisi nedeniyle Galatasaray Kulübü, GSStore mağazalarını 24.00’e kadar açık tuttu.
En çok ilgiyi Metin Oktay formalarının gördüğü, yok sattığı ifade edildi. Galatasaraylı yöneticiler, bugün ve yarın ile birlikte cironun 10 milyon liraya dayanacağı varsayımında bulundu. Bu kampanyanın mali getirisinden çok, manevi olarak camiayı ayağa kaldırdığına dikkat çekildi.
3 ay değil 3 yıl için!
Üyelik sistemi konusunda çalışma yapılabileceğini ancak şu anda enerjilerini tüzük değişikliğine veremeyeceklerini dile getiren Mustafa Cengiz, “3 ayımız var. 90 günümüz var. Biz Galatasaray’ı mali ve idari sorunlarını aşmaya ve sportifte de şampiyonluğa odaklandık. O bölümde inşallah 3 sene daha devam edeceğiz. Kararlıyız; taraftarın isteği, genel kurulun tezahürü doğrultusunda 3 ay için değil, 3 yıl için geldiğimizi buradan beyan ediyoruz” dedi.