Skorer Erdoğan'a Arena'da şok protesto

Erdoğan'a Arena'da şok protesto

15.01.2011 - 08:42 | Son Güncellenme:

.

Erdoğana Arenada şok protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'ın Seyrantepe'deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya saat 19.30 sıralarında geldi. Erdoğan, protokol tribününe girdiğinde stat hopörlerinden başbakanın geldiği anonsu yapıldı. Bu sırada taraftarların büyük bölümünün "Galatasaray" diye bağırıp ıslıkladığı duyuldu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A ŞOK PROTESTO:

ISLIK SESİ YÜKSELDİ
Daha sonra TOKİ'nin kısa tanıtım filmi stadın dört bir yanına yerleştirilen ekranlarda gösterildi. Açılış konuşmasını Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat yaptı. Polat, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Stadın yapımını gerçekleştiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da konuşma yapmak için kürsüye çıkınca taraftarlar hem ıslık hem de Galatasaray lehine tezahürat yaparak, Bayraktar'ın konuşmasını bastırdı.
BAŞBAKAN STATTAN ERKEN AYRILDI:

BAKANLARDAN TEPKİ
En azından karşılaşmanın ilk yarısını izlemesi beklenilen Erdoğan, bunun üzerine saat 20.00'da stattan ayrıldı. Erdoğan'ın seyircilerin tepkisi üzerine erken ayrıldığı belirtilirken bakanlar Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat'a tepkilerini dile getirdi. Özellikle Bakan Egemen Bağış'ın oldukça sinirli olduğu görüldü. Spordan sorumlu devlet bakanı Faruk Özak "Bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda bile oturmak doğru değil" diyerek yorumda bulurken Tarım ve Köyişleri bakanı Mehdi Eker ise, "Yapılanlar çok ayıp çok saygısızca" dedi. Erdoğan, stattan ayrılarak Kısıklı'daki evine geçti
Öte yandan açılışa katılacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, açılışa 2 saat kala programındaki değişiklik nedeniyle açılışa katılmadı

Haberin Devamı

ADNAN POLAT ÖZÜR DİLEDİ:


TFF BAŞKANI ÖZGENER: "BAŞBAKANA YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, "Başbakan'a yapılanlar kabul edilemez. Bu stadın yapılmasında tabii ki Galatasaray camiasının payı büyüktür ancak, en büyük pay Başbakan Erdoğan'ındır" dedi.
Özgener ayrıca, Bakan Egemen Bağış'ın tepkili sözlerini savunurken, "Bu yapılanlara karşı söylenen her söz doğrudur" diye konuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BAŞKANI GÜMÜŞDAĞ: "BU YAŞANANLARI HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUM"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan ıslıklı protestoyla ilgili olarak, "Bu yaşananları hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Bütün kulüp başkanları olarak stadı terk ediyoruz. Bu gerçekten çok üzücü bir durum" dedi.
Açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümüşdağ, şunları söyledi:
"Başkanım çok özetledi. Aşağı inerken benim aklıma, rahmetli Özhan Canaydın Kulüpler Birliği Vakfı başkanıyken, bende başkan vekiliydim. Onunla birlikte sayısız kez bu stadın yapılması için TOKİ'ye ve Başbakanlığa gittik. O zamanlarda bu stadın yerinde sadece boş bir arazi vardı. Hayal ediyorduk. Ruhu şaad olsun Özcan Canaydın diyordu ki; "Göksel bu stat biterse, ki bitecek. Galatasaray camiası Başbakan'a hakkını ödeyemez" Ben diyorum ki Galatasaray camiası değil, tüm Türkiye tüm Türk futbolu sayın Başbakan'a hakkını gerçekten ödeyemez. Bu gerçekten Türk sporu adına, Türk futbolu adına hiç bir şekilde kabul edilebilecek birşey değil. Çünkü gerçekten sadece bu stad 200-250 milyon $ Dolar'lık bir yatırım. Bunun tam karşısında gene sayın Başbakan'ın talimatıyla Özhan abiyle gittiğimizde bu kararı almıştık. Metroda Seyrantepe durağı yalnızca bu stat için konuldu. Bu durağın maliyeti 127 milyon Euro. Ben Büyükşehir Belediyesi'nde olduğum için bu rakamı çok iyi biliyorum. 15 gün önce de Adnan Polat ile birlikte buraya bağlanan 3 tane tüneli açtık. Onun için hiç bir şekilde kabul etmiyorum. Bütün kulüp başkanları olarak stadı terk ediyoruz. Bu gerçekten çok üzücü bir durum"

Haberin Devamı


TFF BAŞKANI ÖZGENER, BAŞBAKAN'IN ISLIKLANMASIYLA İLGİLİ KONUŞTU!
"BİZ SİYASET DEĞİL SPOR İÇİN BURADAYIZ. BÖYLE BİR TEPKİYİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, taraftarlar tarafından ıslıklanması sonucu stadı terk etmesiyle ilgili, "En çok emeği olan insanı burada kucaklayacağımıza bunlar yaşandı. Yaşananlar üzücü, daha fazlasını söylemek istemiyorum. En hafif deyimi ile üzücü. Sporun siyasete karıştırılmaması gerektiğini hepimiz kabul ediyoruz. Böyle bir tepkiyi anlamak mümkün değil" dedi.
Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgener, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Elde edilen bir eser var. Tabii ki bir çok insanın emeği var. Ama en çok emeği olan insanı burada kucaklayacağımıza bunlar yaşandı. Yaşananlar üzücü, daha fazlasını söylemek istemiyorum. En hafif deyimi ile üzücü. Sporun siyasete karıştırılmaması gerektiğini hepimiz kabul ediyoruz. Biz siyaset değil spor için buradayız. Dolayısıyla böyle bir tepkiyi anlamak mümkün değil. Bundan dolayı çok üzgünüm. Biz de kulüp başkanlarımızla birlikte sevinç yaşayacağımıza, mutlu olacağımıza, stattan ayrılmak zorunda kaldık. Hakikaten üzücü. Galatasaray Kulübümüzün Başkanı her söyleminde Başbakan'a teşekkür etti. Göksel bey aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu stadın ulaşımında büyük kolaylık sağlayarak stadın belkide bugün açılmasındaki en büyük etken olan metronun yetişmesi için inanılmaz derecede çapa sarfetti ve bunlar Başbakan'ın talimatı ile gerçekleşiyor. İnanılmaz derecede büyük maddi yatırımlarda bulundu. Hep futbola, ülkemize bir eser kazandırmak için. Teşekkür etmesini bilmemiz gerekir."
Bir basın mensubunun, "'Bu bir nankörlüktür' şeklinde açıklama yapıldı mı?" sorusu üzerine de Özgener, "Yapılanlar için her şey söylenebilir. Ne söylense haklıdır" yanıtını verdi.
Mahmut Özgener sözlerine şöyle tamamladı:
"Birşey daha söyleyeyim. Biz futbolla ilgili konuştuğumuz her alanda seyircinin azlığından şikayet ediyoruz. Futbolun bir eğlence sektörü olması henüz gerçekleşmediğinin, tribünlerdeki şiddetten, çocuk ve bayan seyircinin azlığından şikayet ediyoruz. Bunların giderilmesinin en önemli unsurlarından biri statların fizik koşulunun iyileştirilmesi olduğunu söylüyoruz. Bu ne demek? Futbolun yeni statlara ihtiyacı var. Futbolumuzun kulüp bazında gelecekte iyi yerlere gelebilmesi için statlara ihtiyacı var. 2016'ya aday olmuşuz ve bir oyla kaybetmişiz. 2020'ye aday olacağız ve en önemli adaylardan biriyiz. Bu stat projelerini sayın Başbakanımızın önüne götürdüğümüzde hiç birşey sormadan ne yapabileceğini söyleyerek cevaplarken, futbolun geleceği adına bu statların yapılması gerekir. Futbol artık öyle bir endüstri ki, her şehir için ayrı bir değeri olan bir endüstri haline geldi. Bu kadar destek verirken, bu kadar emek harcarken, bu kadar futbol ve sporun yanında olurken, bugün burada çok büyük bir coşkuyla teşekkürü hak ediyorduk. O konuda da inanılmayacak derecede üzgünüm."