Futbol Es Es golleri ayakla buldu

Es Es golleri ayakla buldu

30.12.2013 - 12:22 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor, ligin ilk yarısında yaptığı maçlardaki 21 golün 16'sını ayakla, 5'ini de kafayla atılan gollerle buldu.

Es Es golleri ayakla buldu

Eskişehirspor Kulübü Teknik Asbaşkanı Mehmet Akman, "Eskişehirspor, ligin ilk yarısında hedeflerinden uzaklaşmadı. Devreye 30 puanla girmek istiyorduk ancak 27 puan hayal kırıklığı değil" dedi.

Haberin Devamı

Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesindeki mali problemlerin transfer konusunun Eskişehirspor'un adeta eline kolunu bağladığını belirterek, her şeye rağmen takımın iyi bir hazırlık kampı dönemi geçirdiğini kaydetti. Eskişehirspor'un Avrupa kupalarına gitme hedefi doğrultusunda her şeyin yolunda gittiği bir dönemde bazı puan kayıplarını yaşadıklarını vurgulayan Akman, şöyle konuştu: "İlk yarının son haftasında da Torku Konyaspor maçında üç puan kaybettik. Bu maçta beraberliği bile hesaba katmamıştık. Ligde 16'ncı haftaya kadar 11 gol yedikten sonra bir maçta kalemizde 4 gol görmemiz adeta içimizi acıttı. Bu maç bize çok iyi bir ders oldu. Eksik yönlerimizle ilgili bir kaç arkadaşımızı denedik. Eskişehirspor'un A ve B planları var. Eskişehirspor, ligin ilk yarısında hedeflerinden uzaklaşmadı. Devreye 30 puanla girmek istiyorduk ancak 27 puan hayal kırıklığı değil. Yapılması gereken transferleri yapıp hedeflerimize emin adımlarla gideceğiz. Ligin ilk yarısında, az zamanda çok işler yaptık." Akman, ara transfer döneminin yaklaştığını hatırlatarak, "Yapacağımız her harekette etik değerlere önem vererek, empati yaparak, adım atalım. Fair Play'den ayrılmayalım. Eskişehirspor, bu değerlere önem veriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kafayla 5 gol attı

Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında yaptığı maçlarda hanesine yazılan 21 golün 16'sını ayakla, 5'ini de kafayla atılan gollerle buldu. Bir maçta da rakip topu kendi kalesine gönderdi. Eskişehirspor, sahasında yaptığı 8 maçın üçünü 2-0, birini 4-1, birini 2-1'lik skorlarla kazanırken, bir maçı da 0-1'lik sonuçla kaybetti. Es-Es, sahasındaki bir maçta da rakibiyle 0-0 berabere kaldı. "Kırmızı şimşekler" deplasmanda yaptığı 9 maçın üçünü 2-0 kazanmasını bildi. İki maçı 1-0'lık, bir maçı 2-0'lık, bir maçı 3-2'lık bir maçı da 4-1'lık skorlarla kaybeden Eskişehirspor, bir maçta da 1-1 skorla bitirdi.

Sahasında 11 gol kaydetti

Deplasmanda kalesinde 12 gol gören Eskişehirspor, rakip ağları da 10 kez havalandırdı. Siyah-kırmızılılar, sahasındaki maçlarda da 11 gol atarken, kalesinde 3 gol gördü. Bir maçta da rakip kendi kalesine gol gönderdi. Eskişehirspor, ligde attığı 21 golün 16'sını ayakla, 5'ini de kafayla buldu. Es-Es, sahasında yaptığı 8 maçın 7'sinde, deplasmanda yaptığı 9 maçın da 5'inde soyunma odasına 0-0'lık skorla girdi. Kırmızı şimşekler, 17 maçın ilk yarılarından sadece 3 gol bulurken, ikinci devrede 19 gol kaydetti. Eskişehirspor, karşılaşmaların 61-75. dakikalarında 7, 76-90. dakikalarında da 8 gol attı.

Haberin Devamı

Yabancı futbolculardan 12 gol

Es-Es'in Şilili futbolcusu Cristobal Andres Jorquera Torres ve Senegal asıllı Fransız futbolcusu Alfred N'Diaye 3'e gol atarak performanslarıyla adeta göz doldurdu. Diomany Kamara, Diego Angelo De Olivera, Henri Bienvenu, Erkan Zengin ve Necati Ateş 2'şer, Aytaç Kara, Erman Kılıç, Hürriyet Gücer, Veysel Sarı ve Özgür Çek de rakip ağları birer kez havalandırma başarısı gösterdi.