Skorer Eurocup’ta zor kura

Eurocup’ta zor kura

15.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Basketbolda Avrupa’nın 2 numaralı kupası Eurocup’ta ülkemizi temsil edecek Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown ve Banvit’in grupları belirlendi, en zor kurayı Kazan, Le Mans ve Oldenburg ile eşleşen Bandırma ekibi çekti

Eurocup’ta zor kura

Avrupa Basketbolu’nda Euroleague’in ardından en zorlu lig olarak kabul edilen ve dev takımları karşı karşıya getiren Eurocup’ta bu sezon Türkiye’yi temsil edecek 3 takımımızın rakipleri dün yapılan kura çekimiyle belirlendi.
Euroleague ön elemesi oynayan ancak Le Mans’a elenen Banvit, ikinci ön elemede başarısız olan Fransız rakibiyle gruplarda da karşı karşıya geldi. Bandırme ekibinin grubunda Rusya’nın dev ekiplerinden Unics Kazan ve Alman basketbolunun yükselen değeri Oldenburg da yer aldı.
B Grubu’nda yer alan Beşiktaş Cola Turka ise nispeten daha rahat bir kura çekti. Kartal’ın gruptaki en ciddi rakibi olarak, Euroleague ön elemesinde Alba Berlin’e elenen, Sırbistan’ın Hemofarm takımı gözüküyor. Hemofarm, Sırbistan Milli Takımı’nın yıldızlarından Macvan’ı da kadrosunda bulunduruyor. Grubun diğer ekipleri ise Fransa’dan Asvel ve Almanya’dan Göttingen.
Son anda Eurocup oynama hakkı kazanan ve ön elemede şampiyonluğun favorilerinden St.Petersburg’u eleyerek gruplara kalan Galatasaray Cafe Crown ise, E Grubu’nda Yunanistan’ın Panellinios, İtalya’nın Cantu ve Hollanda’nın Flames takımlarıyla mücadele edecek.
24 Kasım’da başlayacak grup maçları, çift devreli lig statüsünde oynanırken, ilk iki takım ikinci tura yükselecek.

Eurocup’ta zor kura



Taurasi geldi
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nın WNBA kariyerli yeni transferi Diana Taurasi önceki gün İstanbul’a gelip, dün de Avustralyalı oyuncu Penny Taylor ile birlikte sağlık kontrolünden geçti. Taurasi, Dünya Şampiyonası’nda en iyi ilk 5’te yer almıştı.


Hakyemez iddialı
Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek Medical Park Trabzonspor’un genel direktörü Doğan Hakyemez, ligde ilk 4 haftada alacakları sonuçların çok önemli olduğunu söyledi. Hakyemez, “Sakatlıklar nedeniyle hazırlık maçlarında iyi oynayamadık” dedi.

Yazarlar