Fenerbahçe F.Bahçe'de fikstür endişesi

F.Bahçe'de fikstür endişesi

14.01.2014 - 10:21 | Son Güncellenme:

İkinci yarı öncesi Kanarya en çok deplasman fikstürü için endişeli Nitekim Sarı-Lacivertliler konuk olacağı 9 rakibinin evinde geçen sezon kayıpları oynamıştı. Toplam 14 puan bırakırken 13 puan toplayabilmişti.

F.Bahçede fikstür endişesi

Lider Fenerbahçe ligin ikinci yarısına en yakın rakibi Galatasaray’ın 8 puan önünde girecek. En çok merak edilen konu Sarı-Lacivertlilerin bu farkın kapanmasına izin verip vermeyeceği. Özellikle Galatasaray cephesinden gelen açıklamalar Kanarya’nın ikinci yarıdaki fikstürünün zor olduğu, özellikle deplasman maçlarında çok puan kaybedeceği yönünde.

Ezeli rakipleri de var

Gerçekten de fikstür incelendiğinde Fenebahçe’yi ikinci yarıda aralarında 3 ezeli rakibinin de olduğu oldukça zorlu 9 deplasman maçının beklediği görülüyor.

Ersun Yanal’ın talebeleri Eskişehir, Sivas, Elazığ, Trabzonspor, Gaziantep, Galatasaray, Beşiktaş Akhisar ve Kayserispor’la dış sahada mücadele edecek. Üstelik Sarı-Lacivertlilerin bu takımlara karşı geçen sezonki deplasman karnesi pek de parlak değil. Nitekim Fenerbahçe bu 9 rakibiyle dış sahada oynadığı maçlarda 2012-13 sezonunda tam 14 puan yitirmiş, 13 puan toplayabilmişti.

Cimbom’un karnesi pekiyi

Buna karşın Galatasaray ise ikinci yarıda 8 deplasman maçına çıkacak. Gaziantep, Antalya, Karabük, Sivas, Elazığ, Trabzon, Konya ve Rize’ye konuk olacak. Cimbom bu sezon Süper Lig’e terfi eden Konya ve Rize haricindeki 6 rakibine karşı geçen sezon oldukça başarılı sonuçlar elde etmişti. Sadece Trabzon’da 0-0 beraberlikle 2 puan kaybeden Sarı-Kırmızılılar diğer rakiplerini evlerinde mağlup etmiş, bu 6 deplasmandan 16 puan çıkarmayı başarmıştı. Gaziantep, Karabük ve Elazığ’ı 1-0, Antalya’yı 4-0 ve Sivas’ı 3-1’lik skorlarla geçmişti. Sonuç olarak geçen sezonki deplasman karneleri Aslan’a umut aşılarken Kanarya’yı ise endişelendiriyor.

Yanal’dan ciddiyet uyarısı

Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında TFF 2. Lig ekibi Alanyaspor’a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, oyuncularını sert bir dille uyardı. Tecrübeli teknik adamın alınan yenilgiden çok öğrencilerinin maç içindeki ciddiyetsizliğinden şikayet ettiği ve “Hazırlık maçı da olsa konsantrasyon eksikliğinin mazereti olamaz. Herkes kendine çeki düzen versin” dediği öğrenildi.

Fener’in deplasman fikstürü

Takımlar 2012-13 Puan

Eskişehirspor 1-1 1
Sivasspor 0-0 1
SB Elazığspor 1-1 1
Trabzonspor 0-3 3
Gaziantepspor 1-2 3
Galatasaray 2-1 -
Beşiktaş 3-2 -
Akhisar Bld 1-2 3
Kayserispor 1-1 1

Haberin Devamı

(Bugün)