Skorer F.Bahçe'ye bombardıman

F.Bahçe'ye bombardıman

21.01.2010 - 12:48 | Son Güncellenme:

Daha önce F.Bahçe forması giyen 3 oyuncu, camia hakkında olay yaratacak açıklamalarda bulundu

F.Bahçeye bombardıman

“Fenerbahçe defterini kapattım” diyen Gökhan Emreciksin, bir şeyi hiç unutamıyor: Ben Carlos değilim. Onun yanına oturabilirsin. Ama başkanımız, transferim sonrası bana bir “Hayırlı olsun” bile demedi!

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’A GİDİYORDUM

Transfer olduğum dönemde Beşiktaş da beni istiyordu. Fenerbahçe araya girince, ibre o tarafa kaydı. Bir kere babam da koyu bir Fenerbahçeli. Giderken her şeyin çok zor olacağını biliyordum. Farklı bir tercih yapmış olsaydım, farklı yerde olabilirdim. Zor bir döneme denk geldim. Takım da çok kötü gidiyordu Aragones başımızdayken. Basında çıkan bazı haberlerle de üzerime gelindi. Olmadı bir türlü.

BAŞKAN MESAFELİDİR

Aziz Yıldırım nasıldı? Güzel soru... Şu kadar anlatayım! Aziz Yıldırım bana “Hayırlı olsun” bile demedi. Ben Roberto Carlos değilim. Onun yanına oturabilirsin. Ama bana da bir “Hayırlı olsun” diyebilirsin. Kaldı ki bu kadar istenilerek bir yere gidiyorsunuz. Başkanın benim için menajerimle görüştüğünü, çok uğraştığını biliyorum. Ama transferden sonraki tablo da bu! Gelirken gösterilen değer, çok şey anlatıyor bence. Genel olarak değerlendirirsek de Aziz Başkan ağırbaşlıdır. Futbolcularla arası iyidir ama çok mesafelidir.

ARAGONES ÇOK SOĞUKTU

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye gidince bir kere ilk 3 hafta kadroya giremedim. Neden olduğunu da bilmiyorum. İlk gittiğimde Aragones, “İdmanlı mısın?” diye sordu. “Evet” dedim. “Olsun, sen yine de 10-15 gün çalış” cevabını verdi. Çok şaşırdım. Oldukça soğuk davrandı. Ben devre arasında tek transfer olarak gelmişim. Neden bu şekilde karşılanıyorum? Madem öyle, gelmeseydim daha iyiydi! F.Bahçe’de mutlu değildim. Kayserispor beni çok istedi, ben de buraya geldim.

Burak Yılmaz

Ben, bana güvenildiği zaman her takımda oynayacak bir futbolcuyum. Geçen yıl Aragones’in dönemine bakın. Bırakın beni, Alex’i bile oynatamadı. Carlos’u da kendi futbolcusu Güiza’yı da oynatamadı. O yüzden bir oyuncunun performansında hocanın yüzde 51 rolü vardır. Bana güvenildiği, inanıldığı, şans verildiği zaman; alır götürürüm.

GUİZA KADAR ŞANS VERİLSE

Güiza kadar hiçbir Türk futbolcusunda ısrar edilmez. Herkes, her şeyi görüyor. Güiza’nın yarısı kadar şans verilseydi, F.Bahçe’de oynardım ben. Hâlâ da oynarım. Türkiye’de insanların golcü dediği, her maçta 2-3 ya da en azından 1 gol atan oyuncu. Ama böyle forvet, Avrupa’da da yok. Türk futbolcuları bence çok yetenekli. Yeter ki onlara köstek değil destek olmayı öğrenelim.

ZİCO BENİ ÇOK İSTEMİŞTİ

Haberin Devamı

Zico ile Fenebahçe’ye gelmeden önce görüşmüştüm. Hatta beni Beşiktaş’tan ayrıldığım dönemde de almak istemişti. O zaman şartlar elvermedi. Beşiktaş’tan ayrılıp Manisa’ya gitmek zorunda bırakıldım. Zico’nun beni çok beğendiğini biliyorum. Eğer Zico kalsaydı, Fenerbahçe takımında çok farklı yerlerde olurdum.

SEMİH YABANCI OLSAYDI

Semih kulübede oturuyor belki ama kendi içindekini bilemezsiniz. O, bazı şeyleri kanıtlamış bir futbolcu. Semih eğer yabancı olsaydı, Güiza değil Semih oynardı. İkisi de Türk olsaydı yine Semih oynardı. Bunu söylerken, Güiza’nın yerden yere vurulmasına da karşıyım. Önemli özellikleri olan bir futbolcu. Bazen kan uyuşmazlığı oluyor.

ALEX’İ ASLA KIYASLAMAM

Alex’le birlikte çok maç oynayamadım aslında. Ama idmanlarda bu keyfi sonuna kadar alıyorsunuz. Çok büyük bir oyuncu. Keşke 10 yıl daha oynasa da Fenerbahçe’ye böyle faydalı olmaya devam etse. Beşiktaş’ta Delgado ile oynuyordum. Ama Alex ile kimseyi kıyaslamam. Bence çok ayrı bir yerde.

Yasin Çakmak

Haberin Devamı

Yasin Çakmak Çaykur Rizespor’dan F.Bahçe’ye gitti, 2 yıl Sarı-Lacivertli formayı giydi. Ama sezon başında Sivas’ın yolunu tuttu.

Yasin Çakmak, Fenerbahçe için birbirinden ilginç ifadeler kullandı:

ARAGONES KAHRETTİ

Geçen sezon yaşadığım bir şey var ki unutamıyorum. Lugano, Galatasaray maçı sonrası ceza almıştı. Sürekli ben oynadım. Beşiktaş’ı deplasmanda yendik, kupa maçına gideceğiz, Lugano’nun cezası bitti. Ben ilk 11 beklerken, Aragones beni 18 kişilik kadroya bile almadı! Hem de çok iyi performans sergilerken. Takımdaki arkadaşlarım bile inanamadı. Çok sinirlendim, kahroldum. Ama yapacak bir şey yok, patron Aragones! ZICO MÜKEMMEL BİRİ Zico kadar mütevazı, insancıl bir insan görmedim. Her şeyiyle mükemmel bir insan, mükemmel bir hoca. Keşke Fenerbahçe’de kalsaydı. Disiplinsiz olduğu söyleniyor. Disiplinsiz takım Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynar mı? Bir hoca gelir, çok disiplinlidir ama takım bir yere gitmez. O dengeyi sağlamak önemli. Zico gerektiğinde sert davranıyordu, gerektiğinde arkadaş gibi. Bizi rahat bırakıyordu, o yüzden takım bu noktalara geldi. Kezman, Ankaraspor maçında Alex’in atacağı penaltıyı kaçırmasa, Sami Yen’den de şampiyon dönerdik. (HABERTURK)