Galatasaray Farklı bir Fener

Farklı bir Fener

10.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ilginç bir takım oldu. Avrupa’da yok. Bu sene Şampiyon olsa da yok. Ama ilginç bir kenetlenme var. Cümle aleme, Fenerbahçe’nin gücünü göstermeye niyetli bu takım. Maçları, antremanları izlerken bunu çok net anlıyorsunuz.

Farklı bir Fener


Eleştirilere, baskılara hatta bazı oyuncuların kaprislerine rağmen Ersun Yanal, “Kralına” taviz vermedi. Milyon euroluk garanti ücretlere oynayan futbolcular antrenmanlarda maç yapar gibi performans sergiliyor. Bazıları kadroda olamayacağını bile bile gösteriyor bu performansı. Derbi aslında Fenerbahçe için normal bir maç havasında geçiyor. O kadar zor maçlar oynadılarki iki yıl boyunca. Bu sadece aslında bir üç puan maçı onlar için. Geçmişteki üstünlükle bunun bir alakası yok. Kendine güven ve bir o kadar da rakibe saygı var. Tansiyon önceki yıllara çok düşük. Tabii maça çıkınca ne olur bilemem?
Perşembeden itibaren taktik ağırlık çalıymalar yapıldı. Alper dışında eksik Cristian dışında formsuz yok takımda.
Yobo ve Kadlec zaten kontenjan sebebiyle yoklar. Fenerbahçe’nin kadrosu, şablonu, belli. Bir isim çıkar, başkası girer, sistem işler. En büyük problem oyun zora girdiğinde yaratıcı oyuncu eksikliği.
Yanal onu da şimdilik “güç” ve “baskı” ile aşmayı başardı. Tekniği ya da taktiği ile bir yere kadar zorluyor Fenerbahçe rakiplerini ama gücüyle mağlup ediyor. İlk Konya maçındaki mucizeyi bir kenara koyarsanız aslında Fenerbahçe’nin bileğini bükmek hele hele Kadıköy’de çok zor olacak. Rakip kim olursa olsun... Güçlü olan, ritmini bulan ve artık kenetlenen Fenerbahçe, bugünkü maçta bir adım önde.