Fenerbahçe Fenerbahçe - Atromitos: 3-0

Fenerbahçe - Atromitos: 3-0

25.08.2015 - 20:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe dün akşam UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında sahasında Atromitos ile karşılaştı. Sarı-lacivertli temsilcimiz sahadan 3-0 gibi net bir galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe-Atromitos maçında hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.

Fenerbahçe - Atromitos: 3-0

Temsilcimiz daha 7. dakikada Fernandao’nun golüyle Yunan ekibinin umutlarını erken bitirdi. İkinci yarının başında Caner’in ortasında kaleci Gorbunov’un büyük hatası farkı ikiye yükseltti. Gecenin kapanışı Fernandao’dan geldi.

Haberin Devamı

Son iki maçta üçüncü farklı sistemi denedi Vitor Pereira. Bu sefer 4-3-3 ile oynadı. Orta saha kalabalık, Diego merkezde ve tüm hücum silahları da sahadaydı.

İlk maçın son dakikasında gelen golle tur kapısını aralayan Fenerbahçe dün 7. dakikada iyice rahatladı. Diego, sağ kanattan bindiren Şener’i gördü. İçeri çevrilen topa Fernandao dokundu: 1-0

Golün erken gelmesine rağmen Atromitos dağılmadı. Özellikle Marcelinho bireysel anlamda zorladı. Orta sahayı tek başına geçince, Kjaer sarı kart görme pahasına durdurdu rakibini. Van Persie, Fernandao ile değişmeli olsa da genelde kanattaydı. Gol bulamadı ama hep olumlu işlerin içindeydi.

39’da Şener’in önüne bıraktığı topu tekrar almayı beklese de olmadı. İlk yarının son dakikasında Caner’in uzak mesafeli şutu direkte patladı.

Haberin Devamı

İkinci yarı da oyun Fenerbahçe kontrolündeydi. 60. dakikada Caner sert ve yerden içeri çevirdi. Kaleci Gorbunov bu ters topta hata yapınca golü kalesinde gördü: 2-0

Bu skorun ardından kalan yarım saat formaliteye dönse bile Fenerbahçe durmadı. Volkan Şen ilk buluştuğu topta Fernandao’ya nefis bir asist yaptı: 3-0

Bursaspor’un müthiş ikilisi geçen sezonki işbirliğini sarı-lacivertli forma altında da sürdürdü. İki maçı da kazanan sarı-lacivertliler, böylelikle hedeflediği “Avrupa Ligi Finali” için ilk adımı da atmış oldu.

Oyundan kendi çıkmak istemedi

Fenerbahçe-Atromitos maçının 28. dakikasında sakatlanan Fernandao, adalesini tutarak kenara geldi ve Pereira’yla konuştu.

Karşılaşmanın 28. dakikasında sakatlanan Fernandao, adalesini tutarak kenara geldi ve Pereira’yla konuştu. Bunun üzerine yedekler arasında bulunan Alper’i yanına çağıran Portekizli teknik adam Brezilyalı oyuncuyu değiştirmek istedi.

Tedavisinden sonra tekrar oyuna dönen Fernandao, 31. dakikada değişiklik tabelasında numarasını görünce oyundan çıkmayı kabul etmedi. Golcü futbolcu durumunun iyi olduğunu söyleyince Pereira değişilikten vazgeçti.

Atromitos ilk oldu

Fenerbahçe, ilk defa bir Yunan ekibini Avrupa kupalarında elemeyi başardı.

Sarı-lacivertli ekip, ilk defa bir Yunan ekibini Avrupa kupalarında elemeyi başardı. Atromitos’tan önce iki kez Yunan ekipleriyle eşleşen Fenerbahçe, turu geçmeyi başaramamıştı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip, 2002-03 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda Panathinaikos, 2010-11 sezonunda da PAOK karşısında elenmişti. Fenerbahçe, eski adıyla UEFA Kupası, yeni ismiyle UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 7. ön eleme turunda 6. kez rakiplerini saf dışı bırakmayı başardı.

Volkan Şen hızlı başladı

Fenerbahçe’nin Bursaspor’dan transferi Volkan Şen, Atromitos maçının 77. dakikasında oyuna girdi ve asist yaptı.

Fenerbahçe’nin Bursaspor’dan transferi Volkan Şen, 77. dakikada oyuna girdi ve bir dakika sonra 3. golün asistini yaptı.

Tecrübeli futbolcu, Kadıköy’deki ilk resmi maçına da Atromitos karşısında çıkmış oldu.

Yazarlar