Futbol Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta?

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta?

20.03.2015 - 11:34 | Son Güncellenme:

Bu hafta derbi haftası. Fenerbahçe Beşiktaş kozlarını Şükrü Saracoğlu Stadyum'unda paylaşacak. Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta? Fenerbahçe Beşiktaş karşılaşması öncesi tarihi analizler ve geçmiş maçlarda yaşananlar haberimizde

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı bu haftaya damga vuracak. Beşiktaş zorlu Brugge engelini aşamadı ve şimdi önünde zor birderbi var. Kadıköy'de şampiyonluk yolunda çok zor bir viraja giren Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında kazanıp taraftarların gönlünü yeniden almak istiyor. Peki Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta?

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı siyah-beyazlıların ligde yerini sağlamlaştırması için önemli bir mücadele olacak. Kadiköy'de oynananacak karşılaşma ne zaman saat kaçta başalacak. İki takımında şampiyonluk yolunda en önemli maçı olan derbi hakkında gelişen son dakika haberleri ve kadro bilgileri. Fenerbahçe kazanıp puan farkını azaltmak isterken, Beşiktaş yenip aradaki farkı açmak istiyor. İşte Beşiktaş Fenerbahçe maçı öncesi derbi tarihine damga vuran olaylar ve analizler

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, Süper Lig'in en büyük derbilerinden biridir. İki takımın yaptığı 338 maçta en çok kazanan takım, 127 maçla Fenerbahçe'dir. Beşiktaş'ın 123 galibiyetinin olduğu ezeli rekabetin 88 maçında ise taraflar eşitliği bozamamıştır.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan 338 maçta Beşiktaş, 123 galibiyet, 88 beraberlik ve 127 mağlubiyet almıştır. Beşiktaş oynadığı bu karşılaşmalarda 427 gol atarken kalesinde 463 gol görmüştür. Fenerbahçe oynadığı 338 karşılaşmada 127 galibiyet 88 beraberlik 123 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 463 gol atarken kalesinde 427 gol gördü. Süper Lig'de Beşiktaş Fenerbahçe'ye karşı 13 kez kazanırken, Fenerbahçe siyah-beyazlıları 19 kez mağlup etmiştir.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beşiktaş maçı Kadiköy Şükrü Saracoğlu Stadyum'unda oynanacak. Saat 20:00'da başalaycak mücadele Lig TV ekranlarından naklen yayınlanacak

Türkiye Kupası'nda oynanan maçların 9'unu Beşiktaş, 6 karşılaşmayı ise Fenerbahçe kazanmıştır. Süper Kupa'da karşı karşıya geldikleri maçlarda Beşiktaş 8 kez rakibini yenerken, sarı-lacivertliler 9 kez Beşiktaş'ı mağlup etmiştir. İki takım arası oynanan karşılaşmalarda en çok forma giyen isim 62 karşılaşma ile Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanlarından Rıza Çalımbay.

İki kulüp futbolun yanı sıra, basketbol, voleybol, atletizm, boks, masa tenisi ve kürek branşlarında da rekabeti sürdürmektedir. İki kulüp geçmişte ise güreş, çim hokeyi, halter, yüzme ve bisiklet branşlarında karşı karşıya gelmişlerdir.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 18 maçta ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi - İki takımın 16'sı Süper Lig, biri TFF Süper Kupa, biri de Türkiye Kupası olmak üzere son 18 randevusunda öne geçen takım 12 kez kazandı, 4 kez berabere kaldı - Son 18 maçın 12'sinde Fenerbahçe, 6'sında Beşiktaş ilk golü attı - Sarı-lacivertliler öne geçtikleri maçların 9'unu kazanıp, birinde yenilirken, siyah-beyazlılar ise öne geçtikleri derbilerin 3'ünü kazandı, 2'sinde eşitliği bozamadı Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 22 Mart Pazar günü yapılacak derbi öncesi iki takım arasında oynanan son 18 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi. Rekabette 16'sı Süper Lig, biri TFF Süper Kupa, biri de Türkiye Kupası olmak üzere son 18 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

Bu karşılaşmalarda skorda öne geçen taraf 12 kez kazandı, 4 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Stoch ve Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi. 2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide ise Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 12, Beşiktaş 6 maçta öne geçti
İki takım arasındaki 18 karşılaşmada Fenerbahçe 12, Beşiktaş 6 maçta ilk golü atarak öne geçti.
Sarı-lacivertliler öne geçtikleri maçların 9'unu kazandı, birinde yenildi, 2'sinde berabere kaldı. Siyah-beyazlılar ise öne geçtikleri derbilerin 3'ünü kazandı, 2 kez eşitliği bozamadı, bir kez de puansız ayrıldı.

Haberin Devamı

Son 5 maçtan 3'ünde açılışı Sow yaptı
Rekabetteki son 5 maçın 3'ünde ilk gol Fenerbahçeli Moussa Sow'dan geldi. Sarı-lacivertlilerin Senegalli forveti, Süper Lig'deki son 5 derbiden 3'ünde ilk golü attı, bu maçlarda Fenerbahçe birer galibiyet, yenilgi ve beraberlik aldı.

İki takım arasında 13 Nisan 1934 günü oynanan maçtan bir görünüm. İki takım ilk kez 22 Kasım 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanan dostluk maçında karşı karşıya geldi. İlk maçı kazanan takım 4-0'lık skorla Fenerbahçe oldu. Beşiktaş ise ilk galibiyetini 26 Ekim 1928'de 4-2'lik skorla aldı. İki takım son kez ise 2 Kasım 2014 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştılar ve maç Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Rekabette Beşiktaş ise en son galibiyetini 8 Ağustos 2014 tarihinde 1-0'lık skorla aldı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini Fırat Aydınus yönetecek
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında, 22 Mart Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Fırat Aydınus düdük çalacak. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak derbide Fırat Aydınus'un görev yapacağı belirtildi. Karşılaşmada Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ile Aleks Taşcıoğlu yapacak. Derbide dördüncü hakemliği Deniz Çoban, ilave yardımcı hakemlikleri ise Hakan Ceylan ile Mustafa İlker Coşkun üstlenecek


Yazarlar