Fenerbahçe Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanında

Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanında

19.02.2016 - 10:52 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanında

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılacak maç saat 19.00'da başlayacak. Bursaspor'un cezası nedeniyle ev sahibi takım taraftarının tribünde olmayacağı maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Haberin Devamı

Ligde 20. haftada Antalyaspor'a karşı aldığı mağlubiyetle 25 maçlık yenilmezlik serisi sona eren sarı-lacivertliler, 21. haftada Kasımpaşa ve UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova karşısında aldığı galibiyetlerle moral buldu.

Süper Lig'de bir maçı eksik Beşiktaş'ın bir puan önünde 49 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe, siyah-beyazlılarla gelecek hafta oynayacağı derbi öncesi Bursa'da kayıp yaşamak istemiyor. Ligde 25 puanla 13. sırada bulunan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Bursaspor ise Fenerbahçe karşısında alacağı 3 puanla üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısındaki maçı Fenerbahçe, Luis Nani ve Robin van Persie'nin golleriyle 2-1 kazanmıştı. Bursaspor'un golünü Necid atmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe, Bursaspor karşısına 3 oyuncusundan yoksun çıkacak.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım ile sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, Bursa'da forma giyemeyecek.

Sakatlığı bulunan Raul Meireles'in durumu ise son çalışmanın ardından belli olacak.

5 oyuncu kart cezası sınırında

Sarı-lacivertlilerde, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartları bulunan Diego Ribas, Alper Potuk, Caner Erkin ve Volkan Demirel ile Bruno Alves, Bursaspor maçında birer kart daha görmeleri durumunda ligin 23. haftasındaki Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığından dolayı Bursaspor karşısında forma giymesi beklenmeyen Markovic'in de üç sarı kartı var.

Eski Bursasporlular forma bekleyecek

Geçen sezon Bursaspor'da forma giyen Fenerbahçeli 4 oyuncu, teknik direktör Vitor Pereira'dan forma bekleyecek.

Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı ve Jose Fernandao, Portekizli teknik adamın görev vermesi durumunda eski takımlarına karşı ilk kez deplasmanda mücadele edecek.