29.05.2026 - 12:50 | Son Güncellenme:
A Spor
A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella Dünya Kupası'na ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Montella'nın açıklamaları şu şekilde:
Hedefimiz öncelikle her zaman yaptığımız gibi adım adım ilerlememek ve gruptan çıkmak. Gruptan çıktıktan sonra maçlar teke düşüyor ve sonrasında adım adım ilerleyerek en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Baskı olması çok normal. Milli takım hocasıysanız baskı her zaman vardır. Milli takımda bir kulübü değil, bir ülkeyi temsil ediyorsunuz. En iyi performansı sergilemeniz gerekiyor ve elimizden geleni yapacağız. Öngörülemez bir gruba sahibiz. Biz her zaman sahaya çıktığımızda en iyisini göstermemiz gerekiyor. Bazen hep birlikte savunma ve hücum yapmamız gereken anlar olacak. Kosova maçına benzer bir maç olacak Avustralya maçı. Sabırlı olmamız gerekiyor. Futbolcularımızı hazırlamak benim elimde. Elimizden gelen her şeyi yapacağız.

'AVANTAJLI GİBİ DURUYORLAR'
Avustralya yedinci kez Dünya Kupası'na katılıyor. Alışıklar, bu yüzden biraz daha avantajlı gibi duruyorlar. Çok daha kompakt ve disiplinli bir takımlar. Paraguay'a baktığınızda ise elemelerde güçlü takımlarla oynadılar. Brezilya, Arjantin gibi. Her zaman böyle takımlarla oynamak zordur. ABD çok iyi bir takıma sahip. Onlar da ev sahibi. En iyisini yapmaya çalışacaklar. Hayal kurmak istiyoruz ancak bilinçli davranmamız gerekiyor en iyi performansımızı göstermek için.

FENERBAHÇE İDDİALARINA CEVAP
Hakkında çıkan iddialar için "Kulüp takımında çalışmayı düşünüyor musunuz? Yoksa amacınız uzun yıllar Milli Takım’da çalışmak mı?" sorusuna cevap veren Montella, "Sözleşme yenilediğimde başkanımızla beraber Dünya Kupası hayalini kurmuştuk. Türkiye Milli Takımı o süreçteydi, Dünya Kupası'ndan uzun yıllardır uzaktı. Bunun hayalini kurdum ve başardık, çok mutlu oldum. Bir teknik adam olarak sahanın kokusunu özlüyorsunuz ama benim tek düşüncem Türk Milli Takımı ve başarısı için mücadele ediyorum. Sahayı özlüyorsunuz ama Türk Milli Takımı'nda olmak gurur verici." ifadelerini kullandı.
'ÇOK BÜYÜK KORKU YAŞADIK'
Kerem Aktürkoğlu çok çok önemli bir futbolcu. Bizim için önemini şöyle anlatayım; çok etkili baskı yapan ve takımı baskıya kaldırabilen bir futbolcu, üstüne gol de atabilen bir futbolcu. Bizim için çok önemli. Dünya Kupası'nı Kerem'siz geçirmek benim kafamda yok. O gün çok büyük korku yaşadık. Çok şükür ciddi bir durumu yok. Kerem koşmaya bile başladı. Risk almadan acele etme dedim. Dünya Kupası'nda olması bizim için daha önemli. Geri dönüşünü adım adım yapıyoruz acele etmeden. Risk almayacağım ayın 1'indeki maçta. Ayın 6'sındaki maçta belki süre veririm. Kerem, takımımızın çok çok önemli bir parçası. Risk almadan süreci yöneteceğiz.
