Fenerbahçe Fenerbahçe kafilesi Manchester'a vardı!

Fenerbahçe kafilesi Manchester'a vardı!

19.10.2016 - 21:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe kafilesini Budapeşte'den İngiltere'ye götüren 2. uçak Manchester'a iniş yaptı, kafile sorunsuz şekilde alandan çıkış yaptı.

Fenerbahçe kafilesi Manchestera vardı

Manchester United ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı nedeniyle özel uçakla İngiltere'ye giden Fenerbahçe kafilesi havada tehlike atlattı. Sarı-lacivertli kafileyi taşıyan uçak, kokpit camına kuş çarpması nedeniyle Budapeşte'deki havalimanına zorunlu iniş yaptı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler ve futbolcuların içinde bulunduğu uçağın kokpit dış camına seyir halindeyken kuş çarptı. Bu nedenle uçak, güvenlik gerekçesiyle Macaristan’ın başkenti Budapeşte'deki havalimanına acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Yeni uçak geldi

Fenerbahçe'yi taşıyan uçağın Budapeşte'ye acil iniş yaptığının duyulması üzerine Borajet Havayolları, İstanbul'dan ikinci bir uçağı Budapeşte'ye doğru yola çıkardı. Budepeşte'ye zorunlu iniş yapan Fenerbahçe kafilesi, İstanbul'dan gelen uçağa geçti. Manchester yolculuğu başladı.

Program değişti

Medya programına göre Teknik Direktör Advocaat ve 1 futbolcu TSİ 20.00'de basın toplantısında katılacaktı. Son çalışma Old Trafford'da 20.30'da yapılacaktı. Son gelen bilgilere göre basın toplantısı planlandığı gibi yapılacak fakat antrenman iptal oldu.

Fenerbahçe kafilesi Manchester'a vardı

Fenerbahçe kafilesini Budapeşte'den İngiltere'ye götüren 2. uçak Manchester'a iniş yaptı, kafile sorunsuz şekilde alandan çıkış yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den açıklama

Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayımladı. Yayımlanan teşekkür mesajı şu şekilde:
"Bugün 11:00'de gerçekleşen Manchester yolculuğumuz esnasında, kafilemizi taşıyan uçağın kokpit camı çatlamış ve Budapeşte Havalimanı'na güvenli olarak acil iniş gerçekleştirilmiştir. Kafilemizde endişe verici bir durum bulunmamış, resmi havayolu sponsorumuz Borajet tarafından yönlendirilen yeni bir uçak ile Manchester yolculuğumuz devam etmiştir.
Yaşanan gelişmeler üzerine kafilemizle ve camiamızla geçmiş olsun dileklerini paylaşan başta Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı olmak üzere kulüplerimize hassasiyetleri için teşekkürlerimizi iletir, Budapeşte'de bizlere her konuda yardımcı olan Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçimiz Sayın Şakir Fakılı'ya şükranlarımızı sunarız."

Manchester United'dan geçmiş olsun tweeti

Manchester United Kulübü, resmi Twitter hesabından "Güvenli bir yolculuk dileriz, yakında görüşmek üzere." şeklinde bir tweet attı.

Galatasaray ve Beşiktaş'tan geçmiş olsun mesajı
Galatasaray ve Beşiktaş Kulüpleri, F.Bahçe kafilesinin havada atlattığı tehlike nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayınladı.
Galatasaray Kulübü'nün Twitter hesabından "Manchester yolculuğu sırasında uçağının camı çatlayıp Budapeşte’ye zorunlu iniş yapan Fenerbahçe kafilesine geçmiş olsun dileriz" mesajı yayınlandı.
Beşiktaş Kulübü ise Twitter'dan "İngiltere yolculuğu sırasında Budapeşte'ye zorunlu iniş yapan Fenerbahçe kafilesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" açıklamasını paylaştı.
TFF'nin geçmiş olsun mesajı ise şöyle;
UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Manchester United takımı ile karşılaşacak temsilcimiz Fenerbahçe kafilesini Manchester'a götüren uçağın, kuş çarpması sonucu ön camının çatlaması nedeniyle Budapeşte'ye acil iniş yaptığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yarın oynayacakları Manchester United maçında başarılar dileriz.
Türkiye Futbol Federasyonu

Yazarlar