Skorer Fenerbahçe kaptanı Alex, FIFA.com'a konuştu

Fenerbahçe kaptanı Alex, FIFA.com'a konuştu

22.09.2008 - 17:04 | Son Güncellenme:

.

Fenerbahçe kaptanı Alex, FIFA.coma konuştu

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex De Souza FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu kariyeri, Brezilya futbol, Türk futbolu ve geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Brezilyalı yıldız kariyerini Coritiba'da noktalamak istediğini belirtirken, Türk taraftarların futbola olan tutkusunun ise inanılmaz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İşte Alex'in açıklamaları..
 
"TÜRKİYE LİGİ'NDE OYNAMAK DAHA ZOR"
 
"TÜRKLERİN FUTBOL TUTKSUNU DAHA ÖNCE HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM"

"Türkiye Ligi'nin belli başlı Avrupa Ligleri kadar popüler olmadığı doğru. Ama İyi organize edilmiş bir lig. Türk taraftarların futbola tutkusu ise inanılmaz. Benim beklentilerimin çok üzerinde bir tutku var futbola Türkiye'de. Burada futbol birçok şeyden çok daha önemli. Bunu anlatabilmek için Türk olmanız lazım. Breizlay'da futbol çok önemlidir ama Türklerin futbola olan tutkusunu daha önce hiçbir yerde görmedim. Taktik anlamda ise Brezilya'da tamamen farklı. Brezilya'daki en büyük fark orada futbolun oyununun daha bireysel ve tekniğe dayalı olması. Türkiye'de maçlar ise daha çetin ve zor geçiyor. Brezilya ligini izlemek daha eğlenceli. Orası daha artistik ama Türkiye Ligi'nde oynamak daha zor. Eğer Brezilyalı biri Türk ligine bakarsa belki çok yüksek bir standart göremiyebilir. Aynı şey Brezlya ligi içinde geçerli"
 
"ŞÜPHE YOK Kİ KARİYAREMİ CORİTİBA'DA BİTİRMEK İSTİYORUM"

Haberin Devamı

"Şüphe yok ki kariyerime Coritiba'da son vermek isityorum. Kontratım bittikten birçok gelişme olabilir. Gelişmelere göre Brezilya'ya ne zaman döneceğimi düşünmeye başlayacağım"
 
"LUXEMBURGO BREZİLYA, SCOLARİ AVRUPA FUTBOLU OYNATIYOR"

"Daha önce Luxemburgo ve Scolari ile çalıştım. İkisi ile de 4 yıl çalıştım. Tamamen farklı iki teknik adam. Luxemburgo Brezilya'da görmeye alışık olduğumuz bir oyun tarzını tercih ediyor. Scolari ise daha çok Avrupa'da oynanan futbolu tercih eden bir yapıya sahip"
 
"MİLLİ TAKIMDA OYNAYACAK KADAR İYİYİM"

"2002 Dünya Kupası'na çağrılmamam o dönem beni üzdü. Tüm eleme maçlarında oynamıştım. Ve Scolari beni çok iyi tanıyordu. Ama tüm bunların hepsi geride kaldı. Scolari'nin başka seçenekleri vardı ve onları tercih etti. Halen milli takımda oynayacak kadar iyi oynadığım düşünüyorum. Tekrar oynamaktan mutluluk duyarım milli takım için. Sonuçta Brezilya milli takımı için bir çok opsiyon ve aday var. Bunlara saygı duymanız gerekiyor "
 
"ŞU AN İÇİN TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ DÜŞÜNMÜYORUM"

Haberin Devamı

"Hiç bir zaman ileride teknik direktör olurmuyum diye düşünmedim. Belki oynamayı bıraktığım ileride düşünebilirim ama şu an bunu düşünecek zaman değil"
 
"Her zaman Alex'in oynadığı futbol takıma katkı sağlamıyor diye şeyler duydum. Bu yüzden oyunu daha geniş düşünmeye başladım. Kendi belirli özelliklerimi nasıl takım için kullanırım diye düşündüm"