Futbol Fenerbahçe Trabzonspor : 2-0

Fenerbahçe Trabzonspor : 2-0

30.11.2015 - 19:59 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Trabzonspor maçında heyecan doruktaydı. Bir çok gol pozisyonlarının olduğu dev maçta Fenerbahçe Nani ve Fernandao'nun golleriyle Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe Trabzonspor maçının detayları haberimizde..

Fenerbahçe Trabzonspor : 2-0

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdük çaldığı karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Ev sahibi ekibe 3 puanı getiren goller 11. dakikada Luis Nani'den ve 88. dakikada Fernandao'dan geldi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da 39 ve 42. dakikalarda sarı kart gören Alper Uludağ kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada kazanarak puanını 30'a çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. Trabzonspor ise 17 puanla 9. sırada kaldı.

FERNANDAO KULÜBEYE, RVP FORVETE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'deki Trabzonspor maçında, son oynadıkları Molde karşılaşmasının kadrosundan 3 değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, kalede Fabiano Ribeiro'nun yerine Volkan Demirel'e şans tanıdı. Pereira, Molde maçında gol atan isimler Ozan Tufan ve Jose Fernandao'yu da yedek soyundurdu.

Ozan'ın yerine hastalığını atlatan Mehmet Topal'ı oynatan tecrübeli teknik adam ileri uçta ise Fernandao'nun yerine Robin van Persie'ye şans tanıdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynarken, kanatlarda Alper Potuk ve Luis Nani görev aldı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkasında Diego Ribas, ileri uçta ise Van Persie forma giydi.Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano, Ozan Tufan, Fernandao, Volkan Şen, Markovic, Ba ve Caner Erkin şans bekledi.

CANER VE BA KADROYA DÖNDÜ

Fenerbahçe'de sakatlıklarından kurtulan Caner Erkin ve Abdoulaye Ba, yaklaşık bir ay sonra takıma döndü.

Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray maçından sonra dizinden operasyon geçiren Caner ile kasığında yırtık bulunan Ba, Trabzonspor maçının 18 kişilik kadrosuna girdi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Raul Meireles, Mehmet Topuz ve genç oyuncu Hakan Çinemre, Trabzonspor maçının kadrosuna yer almadı.

ŞENER 20 MAÇ SONRA...

Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Şener Özbayraklı, 20 maç aradan sonra ilk kez 18 kişilik kadroya giremedi.

Sezonun ilk maçında UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'le oynanan maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener, daha sonra 13 karşılaşmada formayı kimseye kaptırmadı. Gökhan Gönül'ün sakatlığında sağ bekin değişmez ismi olan ve 13 maç üst üste ilk 11'de sahaya çıkan Şener, son 7 karşılaşmada ise yedek kulübesinde beklemişti.

Haberin Devamı

Öte yandan teknik direktör Pereira, Şener'in dışında Michal Kadlec'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

FIRTINA'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

Tekelioğlu, geçen hafta Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girerek 90+2. dakikada takımına galibiyeti getiren Mehmet Ekici'yi, Sefa Yılmaz'ın yerine oynattı. Tecrübeli teknik adam, Marko Marin'in yerine ise Erkan Zengin'e formayı verdi.

Bordo-mavililer maça kalede Onur Kıvrak, savunmada Luis Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu ve Alper Uludağ ile başladı. Trabzonspor'un beşli orta sahasında Mbiya, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı ve Erkan Zengin görev aldı. Bordo-mavililerde maça tek forvet olarak Dame N'Doye başladı.

Trabzonspor'un yedek kulübesinde Uğurcan Çakır, Marin, Cardozo, Douglas Teixeira, Salih Dursun, Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan oturdu.

Haberin Devamı

Şota Arveladze'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan ve geçen hafta Gençlerbirliği karşısında ilk maça çıkan Tekelioğlu ise Fenerbahçe karşısında ilk deplasman sınavını verdi.

YÜKSEK TEMPO VE GOL!

Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada maçı kazanması durumunda liderliğe yükselecek olan Fenerbahçe maça hızlı başladı. Ev sahibi ekip yüksek tempoda başladığı maçın 10. dakikasında bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golün adı; Nani! Fenerbahçe'de gelişen atakta Alper ceza alanı sol bölümünde topla buluştu. Bekletmeden kale ağzına doğru çevirdi. Penaltı noktasında bekleyen Nani topun gelişine sol ayağı ile mükemmel vurdu ve golü buldu.

DIEGO ÇOK NET KAÇIRDI

Mücadelede ilk yarının sonları yaklaşırken Fenerbahçe farkı ikiye çıkarıd şansından yararlanamadı. 41. dakikada Van Persie soldan ceza alanına girdi. Kale ağzındaki Diego'ya yerden çıkardı. Diego bomboş kaleye vurmak yerine topu dışarı gönderdi.

Haberin Devamı

KIRMIZI KART VE GÖZYAŞLARI...

Trabzonspor'un genç oyuncusu Alper Uludağ, 39 ve 42. dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Alper, Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızu Luis Nani'ye 3 dakika arayla yaptığı 2 sert hareketle sarı kartları gördü ve oyundan atıldı. Alper, sahadan ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

DIEGO YİNE KAÇIRDI!

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızı Diego Ribas ile ikinci gole yaklaştı. 61. dakikada Hasan Ali soldan getirdi. Ceza alanına ortaladı. Diego ceza alanı içinde önce göğsüyle kontrol etti , ardından vuruşunu yaptı. Top üstten auta çıktı. Kadıköy'ü dolduran taraftarlar bu pozisyon sonrası Diego'yu alkışladı ve oyuncusuna moral verdi.

SON BÖLÜMDE SİNİRLER GERİLDİ

Maçın son bölümünde iki takım oyuncuları arasında ufak çaplı gerginlikler yaşandı. Salih ve Markovic arasındaki pozisyon sonrası iki oyuncu tartışırken bir anda Sadi Tekelioğlu ve Gökhan Gönül'ün de ağız dalaşına girdiği gözlendi. Hakem Deniz Ateş Bitnel, iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

FERNANDAO PERDEYİ KAPATTI

Tartışmalar sonrası düşen tempoyu yeniden artıran Fenerbahçe 2. golü 88. dakikada Fernandao ile buldu. Nani sağdan aldığı topu çok şık bir şekilde ceza alanına kesti. Altıpasta bomboş kalan Fernandao rahat bir kafa vuruşu yaparak ağlara gönderdi.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.